Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 INFO CONCERT:
James Arthur
Vama concertează la Arenele Romane: "Ne-a fost dor de voi, ne ard buzele să cântăm" Toboșarul Scorpions confirmă că a avut coronavirus și oferă detalii despre starea lui de sănătate Juriu X Factor 2020Componența juriului X Factor se schimbă în 2020, "surprizele" aduc noi scântei în formatul emisiunii David Gilmour - Rattle That Lock (Live At Pompeii 2016)Prima piesă a lui David Gilmour după o pauză de 5 ani, "Yes, I Have Ghosts", este o colaborare cu fiica sa - AUDIO Mickey Madden, basistul Maroon 5Basistul Maroon 5 a fost arestat pentru violență domestică

Kirk Hammett dezvăluie care este solo-ul său preferat de la Metallica și cum a fost compus

Fiecare fan Metallica are, probabil, solo-ul de chitară preferat. Și Kirk Hammett are un solo favorit, alegerea având legătură cu felul în care acesta a fost compus.
Trupa Metallica (2018)

Trupa Metallica (2018) (foto: Herring Herring / Metallica)

Intervievat de Kerrang Magazine, Kirk Hammett a fost întrebat care este solo-ul de chitară de care se simte cel mai satisfăcut. Luând în considerare întregul catalog muzical al trupei Metallica, Kirk și-a oprit atenția asupra solo-ului din piesa "The Unforgiven", inclusă pe cel de-al cincilea material de studio al formației, "Black Album" (1991).

"Îmi amintesc că am ajuns la studio în acea dimineață, având deja în minte ce anume aveam de gând să cânt, când deodată îl aud pe producătorul Bob Rock spunându-mi: <<Asta e o porcărie>>.

Atunci a fost una dintre primele dăți când i-am spus <<Apasă, naibii, butonul de înregistrare>>, și totul a început să curgă. Prefer să-mi înregistrez solo-urile în felul ăsta, pentru că îmi place spontaneitatea acelor situații; cam așa a fost compus acel solo [din piesa "The Unforgiven"]", a detaliat Kirk Hammett.

Un fragment din discuția pe care Kirk și Bob au purtat-o la momentul înregistrării solo-ului poate fi urmărit într-un clip disponibil pe YouTube.

"The Unforgiven" a fost lansat în octombrie 1991 împreună cu un videoclip filmat alb-negru, ce prezintă povestea unui băiat care trăiește în captivitate, într-o încăpere de piatră, fără ferestre. Pe măsură ce videoclipul se derulează, băiețelul îmbătrânește, petrecându-și întreaga viață cioplind în piatră pentru a-și contrui o fereastră.

VIDEOCLIP: "The Unforgiven" - Metallica

Kirk Hammett plănuiește să lanseze un album solo. Potrivit unui interviu acordat publicației Metal Hammer, chitaristul are o sumedenie de materiale compuse şi gata de înregistrare.

Până ca acest proiect solo să se materializeze, Kirk își continuă turneul mondial alături de Metallica, turneu ce îi va aduce pe veterani și la București. La 11 ani de la concertul incendiar susținut pe Stadionul Cotroceni, Metallica va reveni în România pe 14 august și va cânta pe Arena Națională. Evenimentul se va desfășura cu casa închisă, concertul fiind declarat sold-out la doar câteva zile de la punerea biletelor în vânzare.

Obține informații suplimentare despre eveniment:

Citește mai multe despre Kirk HammettMetallica
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
UNTOLD 2019 - Bilete de o zi și noi abonamente, după un nou record de vânzări

După confirmarea lui Robbie Williams la UNTOLD 2019, peste 7.000 de abonamente s-au vândut în doar câteva ore. Organizatorii UNTOLD...

Închide