Urmărește-ne în Social Media

Industria muzicala

Kirk Hammett dezvăluie care este solo-ul său preferat de la Metallica și cum a fost compus

Fiecare fan Metallica are, probabil, solo-ul de chitară preferat. Și Kirk Hammett are un solo favorit, alegerea având legătură cu felul în care acesta a fost compus.

Publicat

pe

Trupa Metallica (2018)
Trupa Metallica (2018) │ FOTO: Herring Herring / Metallica

Intervievat de Kerrang Magazine, Kirk Hammett a fost întrebat care este solo-ul de chitară de care se simte cel mai satisfăcut. Luând în considerare întregul catalog muzical al trupei Metallica, Kirk și-a oprit atenția asupra solo-ului din piesa "The Unforgiven", inclusă pe cel de-al cincilea material de studio al formației, "Black Album" (1991).

"Îmi amintesc că am ajuns la studio în acea dimineață, având deja în minte ce anume aveam de gând să cânt, când deodată îl aud pe producătorul Bob Rock spunându-mi: <<Asta e o porcărie>>.

Atunci a fost una dintre primele dăți când i-am spus <<Apasă, naibii, butonul de înregistrare>>, și totul a început să curgă. Prefer să-mi înregistrez solo-urile în felul ăsta, pentru că îmi place spontaneitatea acelor situații; cam așa a fost compus acel solo [din piesa "The Unforgiven"]", a detaliat Kirk Hammett.

Un fragment din discuția pe care Kirk și Bob au purtat-o la momentul înregistrării solo-ului poate fi urmărit într-un clip disponibil pe YouTube.

"The Unforgiven" a fost lansat în octombrie 1991 împreună cu un videoclip filmat alb-negru, ce prezintă povestea unui băiat care trăiește în captivitate, într-o încăpere de piatră, fără ferestre. Pe măsură ce videoclipul se derulează, băiețelul îmbătrânește, petrecându-și întreaga viață cioplind în piatră pentru a-și contrui o fereastră.

VIDEOCLIP: "The Unforgiven" - Metallica

Kirk Hammett plănuiește să lanseze un album solo. Potrivit unui interviu acordat publicației Metal Hammer, chitaristul are o sumedenie de materiale compuse şi gata de înregistrare.

Până ca acest proiect solo să se materializeze, Kirk își continuă turneul mondial alături de Metallica, turneu ce îi va aduce pe veterani și la București. La 11 ani de la concertul incendiar susținut pe Stadionul Cotroceni, Metallica va reveni în România pe 14 august și va cânta pe Arena Națională. Evenimentul se va desfășura cu casa închisă, concertul fiind declarat sold-out la doar câteva zile de la punerea biletelor în vânzare.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Concerte miercuri, 14 august 2019

Metallica

Loc
Arena Națională
Comentează

Tehnologie

Metallica va ţine un concert în... Fortnite

Metallica se alătură marilor artişti care au ţinut concerte virtuale în jocuri video şi se pare că se pregăteşte de un gig în... Fortnite. Reprezentaţia sa vine după concerte similare ţinute de Lady Gaga, The Weeknd sau Billie Eilish.

Publicat

pe

Concert Metallica la București pe 14 august 2019 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Metallica ar putea ţine un concert în Fortnite, conform unei linii de cod găsită în jocul battle royale. Un fan a găsit un fişier text în codul sursă Fortnite, care menţionează "folosit în CH5S3 Metallica Concert". Se pare deci că legendara trupă thrash va ţine un concert în cadrul sezonului 3, capitolul 5 din Fortnite. Noul sezon a început pe 24 mai şi va ţine până pe 16 august. Metallica nu e străină de contribuţia la acest joc.

Fanii săi au putut cumpăra emote-uri, adică reacţii ale personajelor pentru acest joc încă de la final de an 2022. La început de lună iunie 2024 se anunţă şi că "Master of Puppets" urma să fie adăugat în Fornite Festival, fiind cel mai lung "jam track" din joc. Se pare că Metallica ar putea fi headlinerul celui de-al patrulea Fortnite Festival.

Acesta este un joc de ritm în stil Guitar Hero sau Rock Band. Până acum headlineri au fost Lady Gaga, The Weeknd, iar Billie Eilish este actualul cap de afiş. În general colaborările de genul aduc instrumente inspirate de artişti, quest-uri şi personaje, plus anumite piese speciale din catalogul lor. Eilish îşi încheie "rezidenţa" pe 13 iunie, iar Metallica ar urma să vină după.

În ultimii ani am avut totuşi şi alte integrări de artişti în joc. Travis Scott, Marshmello, Diplo şi Ariana Grande au ţinut concerte în faţa a milioane de fani. Pe 4 iunie chitaristul trupei DragonForce, Herman Li a anunţat că vrea să adauge muzica formaţiei sale la jocul de ritm din Fortnite. Anunţul a venit pe Twitch.

A oferit şi opţiunea de a re-înregistra dificila melodie "Through the Fire & Flames" pentru Epic Games. Acela era boss battle-ul suprem din Guitar Hero. Metallica s-a viralizat în ultima vreme, după că James Hetfield a declarat într-un interviu că în ciuda carierei ilustre încă are coşmaruri cu stadioane goale şi instrumente care nu funcţionează înainte de a pleca în turneu.

Citește în continuare

Trending