Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Serj Tankian va "recicla" piesele noi System of a Down pe un EP rock propriu

Serj Tankian, solistul System of a Down se pregăteşte să lanseze un nou EP şi a acordat recent câteva interviuri pentru a îl promova. Ce e special la acest disc e faptul că va include piese menite iniţial pentru un nou album System of a Down. Cum membrii trupei nu au ajuns la o înţelegere, piesele pregătite de Serj pentru grup vor fi acum lansate pe un material solo.

Publicat

pe

Serj Tankian în videoclipul "Hayastane" (captură ecran)
Serj Tankian în videoclipul "Hayastane" (captură ecran)

Solistul System of a Down a dezvăluit celor de la SPIN că va lansa un EP solo de piese rock în următoarele luni. Artistul a experimentat cu jazz, muzică tradiţională armeană, simfonii, rap, spoken word şi cam toate genurile muzicale din lume, iar acum revine la rock. System of a Down a tot încercat să se reunească într-un efort creativ în ultimii ani, dar disputele din trupă au blocat crearea de piese noi. Serj Tankian dă vina pe chitaristul Daron Malakian şi dorinţa sa de a controla produsul final, banii generaţi de trupă şi de a fi imaginea SOAD.

System of a Down a lansat ultimul album în 2005. E vorba despre un dublu LP "Mezmerize"/ "Hypnotize", după care trupa s-a dizolvat. Serj a continuat solo, iar Daron Malakian a lansat grupul Scars on Broadway. Cât despre noul EP solo, Serj a sugerat că s-ar putea numi "Elasticity", ca o aluzie la celebrul disc SOAD "Toxicity". Artistul a făcut aluzie şi la o cantitate mai mare de sintetizatoare şi pian decât ai auzi într-o piesă clasică System.

Rezultatul a fost descris ca "heavy groove", dar şi balade, iar similarităţile cu discul "Elect the Dead" al lui Serj şi piesele de la începutul carierei sale ar fi mari. În interviurile acordate recent, Serj a vorbit despre izolare, carantină şi modul în care ne vor schimba acestea. Solistul a recomandat să ne reducem consumul, în special cel de energie poluantă. Artistul locuieşte în Noua Zeelandă încă de la mijlocul anilor 2000 şi consideră că goana globală după creştere economică nu e sustenabilă pe termen lung.

Tankian a vorbit despre joburile pierdute din cauza pandemiei, despre modul în care natura îşi revine în această perioadă şi alte subiecte, inclusiv muzicale în sesiunea Q&A de mai jos:

Luna trecută Serj a colaborat cu prim ministrul Armeniei pentru o piesă caritabilă, iar în martie l-a criticat pe Trump pentru abordarea în fata crizei Covid. System of a Down a avut câteva concetrte în mai 2019, din postura de headliner la Sonic Temple şi Chicago Open Air. Erau programate câteva concerte în Europa în acest an, la marile festivaluri rock, dar evenimentele au picat din cauza pandemiei de Covid-19.

Comentează

Muzică nouă

Solistul System of a Down, Serj Tankian, colaborează cu compozitorul Bear McCreary ("Walking Dead", "God of War")

A trecut ceva vreme de la ultima piesă lansată de Serj Tankian, solistul System of a Down. Prima melodie a sa din 2024 este "Incinerator", o colaborare cu compozitorul Bear McReary, cunoscut pentru coloane sonore de la seriale ca "Walking Dead" și jocuri ca "God of War".

Publicat

pe

Videoclip Serj Tankian Electric Yerevan
Videoclip Serj Tankian Electric Yerevan │ FOTO: Serj Tankian

Melodia "Incinerator" e ceva mai accelerată decât suntem obișnuiți să auzim în ultima vreme pentru Serj Tankian, dar vocea sa e de impact. Nu de alta, dar pe lângă cântatul său clasic, pe tonalitatea sa nazală, îl auzim și cu niște growl-uri excelente. Bear McCreary nu e fitecine, având două nominalizări la premiile Grammy și fiind câștigător de premii Emmy și BAFTA.

Acest single este al doilea de pe noul său album, "The Singularity". Pe lângă Serj Tankian, track-ul îl are la credite și pe producătorul Forrester Savell, care s-a ocupat de mixaj. Bear a fost atât de încântat de colaborarea cu Serj, încât a pus piesa prima pe album. Solistul System of a Down a descris melodia ca "explozivă", atunci când a auzit-o în forma sa instrumentală.

"The Singularity" este un concept inedit, care combină un album concept, o bandă desenată și o experiență de concert live. Va sosi pe vinil, CD și în format digital pe 10 mai 2024. Pe 8 mai, Image Comics va lansa acest graphic novel, care servește drept companion pentru album. Povestea pentru acest album concept a început să fie scrisă încă de când McCreary avea frageda vârstă de 15 ani. Dorea să combine hard rock-ul cu muzica simfonică de film și storytelling-ul dramatic.

Lista de invitați speciali de pe album e uimitoare și include nume ca Slash de la Guns N' Roses, Corey Taylor de la Slipknot, Jens Kidman de la Meshuggah, dar și Joe Satriani. Scott Ian de la Anthrax e un alt nume mare, plus Eivor, care a creat piese pentru "God of War" și "Vikings".

Povestea lui Bear McCreary a început acum 20 de ani, cu o coloană sonoră excelentă pentru "Battlestar Galactica". De atunci el a creat tema muzicală principală pentru "Da Vinci's Demons", iar recent și pentru serialul "The Lord of the Rings: The Rings of Power".

Citește în continuare

Muzică nouă

Serj Tankian de la System of a Down a lansat piesa "Deconstruction"

A trecut ceva vreme de când nu i-am mai auzit timbrul unic lui Serj Tankian, solistul System of a Down. Muzicianul tocmai a lansat un single în colaborare cu Toni Iommi, chitaristul Black Sabbath, "Deconstruction".

Publicat

pe

Coperta Serj Tankian Toniy Iommi Deconstruction
Coperta Serj Tankian Toniy Iommi Deconstruction │ FOTO: Serj Tankian

Proiectul "Deconstruction" este o creaţie a producătorului de instrumente muzicale Gibson. Aşa a apărut Gibson Band, o serie de artişti faimoşi care se înhamă la proiecte muzicale împreună. Primul single Gibson Band este compus de Serj Tankian de la System of a Down şi Cesar Gueikian, CEO al Gibson. Tony Iommi de la Black Sabbath face senzaţie la chitară.

Tankian, care e şi pictor în cazul în care nu ştiaţi s-a ocupat de artwork-ul pentru acest single, aşa cum se poate vedea mai sus. Opera sa vizuală este intitulată "Our Mountains".

Gibson Records, Gueikian, Tankian şi Iommi vor dona toate profiturile din vânzarea acestui single, dar şi fondurile strânse de la licitaţia pentru pictură. Li se alătură şi o chitară Gibson Les Paul Standard customizată cu artwork "Our Mountains". Banii vor ajunge la fondurile pentru refugiaţi armeni Artsakh Refugee Initiative. Licitaţia va avea loc între 8 decembrie şi 18 decembrie 2023.

Tankian şi Gueikian sunt de origini armene şi vor să îşi ajute poporul cu acest proiect. Nu e prima dată când solistul System of a Down colaborează cu Toni Iommi, ce doi apărând şi pe piesa "Patterns" cu 3 ani în urmă. Serj afirmă că a încercat să facă un lucru diferit cu vocea şi starea sa de spirit. A încercat să invoce un sound similar cu cel al lui Layne Staley de la Alice în Chains, întunecat, cu armonii sinistre precum cele făcute şi de Jerry Cantrell.

De urmărit Gibson Band pentru alte colaborări mari de genul. Serj Tankian a lansat 5 albume cu System of a Down şi 5 albume solo până acum. A abordat genuri din cele mai diverse, de la rock alternativ, nu metal, dar şi jazz, opera, coloane sonore şi muzica tradiţională armeana.

Citește în continuare

Trending