Urmărește-ne în Social Media

Serj Tankian - How Many Times?

Serj Tankian a lansat pe 8 iunie un nou single de pe albumul "Elasticity", "How Many Times". Videoclipul include animaţii cu influenţă gothică şi steampunk, realizate de echipa care a creat efectele speciale pentru "Lord of the Rings". Ascultă-l pe Serj cântând despre greşeli umane şi urmăreşte clipul în acest articol.

Serj Tankian a lansat la început de 2021 EP-ul "Elasticity", cu 5 piese noi incluse. De pe acest disc am ascultat până acum single-urile "Elasticity", "Electric Yerevan" şi "Your Mom", fiecare cu câte un videoclip plin de mesaj şi efecte speciale. "How Many Times" e poate cel mai complex, combinând filmări cu actori reali cu animaţii stop motion ale unor figurine. Aceasta este poate cea mai blândă melodie de pe EP, alunecând spre baladă şi o tonalitate de jale în vocea lui Serj Tankian.

Mesajul şi clipul includ temele clasice abordate de solistul System of a Down: război, genocid, lăcomia umană şi manipulare, cu o tentă post-apocaliptică. Videoclipul cel nou a fost regizat de către Roger Kupelian, designerul de efecte vizuale pentru filmele "Lord of the Rings". Roger a creat o imagine legendară în "LOTR", cea cu cei doi regi, The Argonath, atât de apreciată încât se află pe timbrele din Noua Zeelandă. Serj a mai colaborat cu Roger în trecut, la videoclipurile "Honking Antelope" şi "Reconstructive Demonstrations". Acelaşi Kupelian este responsabil cu unele dintr efectele vizuale din filmele "X-Men".

Tankian a lansat în 2020 un documentar numit "Truth to Power", care documentează atât travaliul creativ, cât şi implicarea lui Serj în activismul social. Include interviuri în exclusivitate, imagini filmate de Tankian, inclusiv unele de la proteste la care artistul a participat în SUA sau Armenia. Muzicianul a urmărit pe parcursul existenţei sale promovarea justiţiei şi corectitudinii. Şi-a folosit imaginea puternică pentru a pune în discuţie publică teme grele, precum genocidul armean realizat de turci, luptele intre armeni şi azeri, corupţia din State, dar şi lăcomia corporaţiilor vestice.

Campania sa de recunoaştere a genocidului armenilor datează de decenii şi a fost încununată de succes abia în 2021, când preşedintele Joe Biden a recunoscut acel moment definitoriu în istoria armenilor. Cu SOAD Serj a lansat două piese noi în toamna lui 2021.

PUBLICITATE
Comentarii

Tehnologie

Serj Tankian (System of a Down) pregătește o expoziție virtuală

Solistul trupei System of a Down le aduce în dar fanilor o expoziție de obiecte de artă. Colecția, intitulată "Not For Touching - The Intangible Composition" va fi lansată pe 6 decembrie. Găsești mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Serj Tankian în videoclipul "Hayastane" (captură ecran)
Serj Tankian în videoclipul "Hayastane" (captură ecran)

Colecția cuprinde 21 de lucrări ce se doresc a fi o fuziune între artă, muzică, pictură digitală și animație. Expoziția va include, de asemenea, diverse camere de simulare, grafică animată realizată de artistul de efecte vizuale Roger Kupelian și muzică originală compusă de Tankian. Mai mult, colecția va oferi mai multe NFT-uri exclusive cu un print giclée.

Inițiativa lui Serj Tankian este realizată alături de CurioNFT, o platformă ce găzduiește o varietate de colecții virtuale. Referitor la "Not For Touching - The Intangible Composition", Tankian și CurioNFT au anunțat că vor dona 10% din toate vânzările către TUMO, un program educațional cu sedii în țări precum Armenia, Liban, Franța, Rusia, Germania și Albania. TUMO le oferă adolescenților șansa de a-și determina propria metodă de învățare, prin ateliere, activități și proiecte la alegere.

În ceea ce privește cariera muzicală, Serj Tankian a lansat la începutul acestui an EP-ul "Elasticity", ce cuprinde cinci piese. "Elasticity""Electric Yerevan", "Your Mom" sau "How Many Times" beneficiază de câte un videoclip plin de mesaj şi efecte speciale. Anul trecut, muzicianul s-a implicat în producerea unui documentar despre muzică și activism intitulat "Truth to Power".

Citește în continuare