Urmărește-ne în Social Media

Serj Tankian - How Many Times?

Serj Tankian a lansat pe 8 iunie un nou single de pe albumul "Elasticity", "How Many Times". Videoclipul include animaţii cu influenţă gothică şi steampunk, realizate de echipa care a creat efectele speciale pentru "Lord of the Rings". Ascultă-l pe Serj cântând despre greşeli umane şi urmăreşte clipul în acest articol.

Serj Tankian a lansat la început de 2021 EP-ul "Elasticity", cu 5 piese noi incluse. De pe acest disc am ascultat până acum single-urile "Elasticity", "Electric Yerevan" şi "Your Mom", fiecare cu câte un videoclip plin de mesaj şi efecte speciale. "How Many Times" e poate cel mai complex, combinând filmări cu actori reali cu animaţii stop motion ale unor figurine. Aceasta este poate cea mai blândă melodie de pe EP, alunecând spre baladă şi o tonalitate de jale în vocea lui Serj Tankian.

Mesajul şi clipul includ temele clasice abordate de solistul System of a Down: război, genocid, lăcomia umană şi manipulare, cu o tentă post-apocaliptică. Videoclipul cel nou a fost regizat de către Roger Kupelian, designerul de efecte vizuale pentru filmele "Lord of the Rings". Roger a creat o imagine legendară în "LOTR", cea cu cei doi regi, The Argonath, atât de apreciată încât se află pe timbrele din Noua Zeelandă. Serj a mai colaborat cu Roger în trecut, la videoclipurile "Honking Antelope" şi "Reconstructive Demonstrations". Acelaşi Kupelian este responsabil cu unele dintr efectele vizuale din filmele "X-Men".

Tankian a lansat în 2020 un documentar numit "Truth to Power", care documentează atât travaliul creativ, cât şi implicarea lui Serj în activismul social. Include interviuri în exclusivitate, imagini filmate de Tankian, inclusiv unele de la proteste la care artistul a participat în SUA sau Armenia. Muzicianul a urmărit pe parcursul existenţei sale promovarea justiţiei şi corectitudinii. Şi-a folosit imaginea puternică pentru a pune în discuţie publică teme grele, precum genocidul armean realizat de turci, luptele intre armeni şi azeri, corupţia din State, dar şi lăcomia corporaţiilor vestice.

Campania sa de recunoaştere a genocidului armenilor datează de decenii şi a fost încununată de succes abia în 2021, când preşedintele Joe Biden a recunoscut acel moment definitoriu în istoria armenilor. Cu SOAD Serj a lansat două piese noi în toamna lui 2021.

Comentarii

Muzică nouă

Solistul System of a Down, Serj Tankian, colaborează cu compozitorul Bear McCreary ("Walking Dead", "God of War")

A trecut ceva vreme de la ultima piesă lansată de Serj Tankian, solistul System of a Down. Prima melodie a sa din 2024 este "Incinerator", o colaborare cu compozitorul Bear McReary, cunoscut pentru coloane sonore de la seriale ca "Walking Dead" și jocuri ca "God of War".

Publicat

pe

Videoclip Serj Tankian Electric Yerevan
Videoclip Serj Tankian Electric Yerevan │ FOTO: Serj Tankian

Melodia "Incinerator" e ceva mai accelerată decât suntem obișnuiți să auzim în ultima vreme pentru Serj Tankian, dar vocea sa e de impact. Nu de alta, dar pe lângă cântatul său clasic, pe tonalitatea sa nazală, îl auzim și cu niște growl-uri excelente. Bear McCreary nu e fitecine, având două nominalizări la premiile Grammy și fiind câștigător de premii Emmy și BAFTA.

Acest single este al doilea de pe noul său album, "The Singularity". Pe lângă Serj Tankian, track-ul îl are la credite și pe producătorul Forrester Savell, care s-a ocupat de mixaj. Bear a fost atât de încântat de colaborarea cu Serj, încât a pus piesa prima pe album. Solistul System of a Down a descris melodia ca "explozivă", atunci când a auzit-o în forma sa instrumentală.

"The Singularity" este un concept inedit, care combină un album concept, o bandă desenată și o experiență de concert live. Va sosi pe vinil, CD și în format digital pe 10 mai 2024. Pe 8 mai, Image Comics va lansa acest graphic novel, care servește drept companion pentru album. Povestea pentru acest album concept a început să fie scrisă încă de când McCreary avea frageda vârstă de 15 ani. Dorea să combine hard rock-ul cu muzica simfonică de film și storytelling-ul dramatic.

Lista de invitați speciali de pe album e uimitoare și include nume ca Slash de la Guns N' Roses, Corey Taylor de la Slipknot, Jens Kidman de la Meshuggah, dar și Joe Satriani. Scott Ian de la Anthrax e un alt nume mare, plus Eivor, care a creat piese pentru "God of War" și "Vikings".

Povestea lui Bear McCreary a început acum 20 de ani, cu o coloană sonoră excelentă pentru "Battlestar Galactica". De atunci el a creat tema muzicală principală pentru "Da Vinci's Demons", iar recent și pentru serialul "The Lord of the Rings: The Rings of Power".

Citește în continuare

Muzică nouă

Serj Tankian de la System of a Down a lansat piesa "Deconstruction"

A trecut ceva vreme de când nu i-am mai auzit timbrul unic lui Serj Tankian, solistul System of a Down. Muzicianul tocmai a lansat un single în colaborare cu Toni Iommi, chitaristul Black Sabbath, "Deconstruction".

Publicat

pe

Coperta Serj Tankian Toniy Iommi Deconstruction
Coperta Serj Tankian Toniy Iommi Deconstruction │ FOTO: Serj Tankian

Proiectul "Deconstruction" este o creaţie a producătorului de instrumente muzicale Gibson. Aşa a apărut Gibson Band, o serie de artişti faimoşi care se înhamă la proiecte muzicale împreună. Primul single Gibson Band este compus de Serj Tankian de la System of a Down şi Cesar Gueikian, CEO al Gibson. Tony Iommi de la Black Sabbath face senzaţie la chitară.

Tankian, care e şi pictor în cazul în care nu ştiaţi s-a ocupat de artwork-ul pentru acest single, aşa cum se poate vedea mai sus. Opera sa vizuală este intitulată "Our Mountains".

Gibson Records, Gueikian, Tankian şi Iommi vor dona toate profiturile din vânzarea acestui single, dar şi fondurile strânse de la licitaţia pentru pictură. Li se alătură şi o chitară Gibson Les Paul Standard customizată cu artwork "Our Mountains". Banii vor ajunge la fondurile pentru refugiaţi armeni Artsakh Refugee Initiative. Licitaţia va avea loc între 8 decembrie şi 18 decembrie 2023.

Tankian şi Gueikian sunt de origini armene şi vor să îşi ajute poporul cu acest proiect. Nu e prima dată când solistul System of a Down colaborează cu Toni Iommi, ce doi apărând şi pe piesa "Patterns" cu 3 ani în urmă. Serj afirmă că a încercat să facă un lucru diferit cu vocea şi starea sa de spirit. A încercat să invoce un sound similar cu cel al lui Layne Staley de la Alice în Chains, întunecat, cu armonii sinistre precum cele făcute şi de Jerry Cantrell.

De urmărit Gibson Band pentru alte colaborări mari de genul. Serj Tankian a lansat 5 albume cu System of a Down şi 5 albume solo până acum. A abordat genuri din cele mai diverse, de la rock alternativ, nu metal, dar şi jazz, opera, coloane sonore şi muzica tradiţională armeana.

Citește în continuare