Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

System of a Down are 15 melodii noi gata de lansare

System of a Down s-au reunit de ceva vreme, dar nu au lansat vreo piesă nouă, deşi fanii cer asta cu insistenţă. Grupul lua naştere în 1994 şi cucerea segmentul nu metal cu albumul "Toxicity" în 2001. Acum există indicii că noi piese ar fi gata de lansare, chiar un număr destul de mare.

Publicat

pe

System of a Down
System of a Down

Toboşarul John Dolmayan a acordat recent un interviu postului de radio X107.5, discutând despre planurile trupei. Muzicianul s-a declarat dezamăgit că nu au mai fost lansări de piese noi în ultimii ani. John afirmă chiar că dacă era după el ar fi lansat 5 albume SOAD în ultimii 12 ani. Chimia dintre membrii formaţiei încă există, confirmată de reprezentaţiile excelente pe care le are System of a Down în ultimii ani.

Dolmayan a remarcat şi scăderea frecvenţei de concerte în Statele Unite. Se pare că trupa preferă întâi să aibă material nou înainte să organizeze turnee extinse în ţară. Cât despre noile melodii, aflăm că există 15 piese bătute în cuie pentru un viitor release. Acestea ar fi destul de bune încât să se afle la înălţimea albumelor legendare "Toxicity" sau "Steal This Album!".

Membrul SOAD a declarat următoarele:

Am tot fost în studio în ultimul an şi am realizat împreună 15 melodii care sunt pe măsura celor vechi sau chiar le întrec. Nu vreau să fac aceste afirmaţii fără să am ceva care să le susţină.

Suntem mai buni decât am fost vreodată, suntem mai apropiaţi ca niciodată, ştim ce facem şi melodiile există. E o chestiune de a ne regrupa şi să renunţăm la problemele şi neînţelegerile ce apar între oameni - care nu apar când suntem împreună, apropo. E ca şi cum există două variante de System of a Down.

Au trecut 12 ani de la ultimul album SOAD, LP-ul dublu "Mezmerize/Hypnotize" din 2005. La un an după, trupa se desfiinţa, pentru a se reuni apoi în 2010. În această perioadă Serj Tankian, vocalistul formaţiei a pornit o carieră prolifică, producând albume jazz, blues şi muzică tradiţională armenească.

Chitaristul Daron Malakian a fost ocupat cu trupa Scars on Broadway, iar basistul Shavo cu proiecte secundare şi muzică rap.

PUBLICITATE
Comentează

Concerte & turnee

System of a Down va lansa un nou videoclip pe 30 ianuarie, când va transmite şi un eveniment live

System of a Down pare a îşi continua activitatea după cele două single-uri lansate la final de an 2020. Trupa a anunţat că pe 30 ianuarie va lansa un nou videoclip şi că pregăteşte şi un eveniment online caritabil, care strânge fonduri pentru soldaţii din Armenia. Detalii despre iniţiativele trupei aflaţi în articol.

Publicat

pe

Lansare videoclip System of a Down Genocidal Humanoidz
Lansare videoclip System of a Down Genocidal Humanoidz │ FOTO: System of a Down

Pentru a susţine trupele din Armenia rănite în conflictul din 2020 cu armata din Azerbaidjan System of a Down va organiza un eveniment live pe 30 ianuarie. Acesta va începe cu un live stream al videoclipului nou lansat "Genocidal Humanoidz", urmat de un stream ce include apariţii surpriză şi reprezentaţii live. Scopul este de a strânge bani pentru soldaţii care şi-au pierdut membre, au fost grav răniţi sau au suferit arsuri chimice în luptă. Trupa s-a implicat activ în mişcările de conştientizare a conflictului armeano-azer din 2020.

Cele două ţări îşi dispută regiunea Nagorno-Karabakh, care în acest moment face parte din Azerbaidjan. În anii '80 acolo a avut loc un război, după ce locuitorii au votat ca teritoriul să facă parte din Armenia, iar regiunea a fost controlată de separatişti armeni de atunci. Revenind la muzică, SOAD a lansat în noiembrie 2020 două piese, "Protect the Land" şi "Genocidal Humanoidz". Prima a primit deja un videoclip, iar a două o va face în cadrul livestream-ului de pe 30 ianuarie.

El va fi transmis pe canalul oficial YouTube al formaţiei în exclusivitate. Totul începe la ora României 19:00, iar pe lista de oaspeţi se află reprezentanţi ai fondului Armenia USA Maria Mehranian, muzicianul armean-american Sebu Simonian, Araksya Karapetyan de la "Good Day LA", doctorul Lilit Garibyan şi parlamentarul armean Narek Mkrtchyan. Va apărea în livestream şi Adam Mason, de la Deep Sky Animation, care a regizat videoclipul noului single.

Trebuie spus şi că acele două single-uri lansate în 2020 au avut toate veniturile generate, inclusiv cele de pe YouTube şi Bandcamp donate spre asociaţia non profit Armenia Fund. Artiştii au strâns peste 600.000 de dolari. Piesele noi au fost produse de către chitaristul şi solistul Daron Malakian, care a scris şi versurile. Iniţial "Protect the Land" trebuia să ajungă pe viitorul album al formaţiei separate a chitaristului, Scars on Brodway. "Genocidal Humanoidz" a fost compusă cu 3 sau 4 an în urmă, atunci când SOAD a avut un jam session care a generat câteva piese pentru un potenţial album nou.

Au trecut 16 ani de la ultimul album System of a Down şi sunt semne că am putea vedea un nou LP în acest ritm.

Citește în continuare

Muzică nouă

"Chop Suey" primeşte varianta metalcore pe coverul August Burns Red

"Chop Suey" a intrat în 2020 în clubul select al pieselor cu 1 miliard de vizualizări pe YouTube. Trupa metalcore August Burns Red a simţit nevoia să îşi încerce talentul şi inspiraţia cu un cover după celebrul track System of a Down. Ce a ieşit ascultaţi în articol.

Publicat

pe

Coperta single August Burns Red Chop Suey cover System of a Down
Coperta single August Burns Red Chop Suey cover System of a Down │ FOTO: August Burns Red

Până acum cel mai apreciat cover "Chop Suey" era cel realizat de Necrogoblikon tot în acest an. Asta dacă nu punem la socoteală variantele 8 bit sau cele "cântate" de animale sau cu bucăţi din discursul lui Trump. August Burns Red ne oferă o variantă metalcore care include şi bucăţi cântate curat de solist. Chitara de la început primeşte un mixaj interesant, dar tobele trademark SOAD au rămas neschimbate. Vocea e puţin mai agresivă decât a lui Serj Tankian, iar frenezia părţilor de ritm este amplificată de tobe rapide.

Piesa cu 1 miliard de vizualizări primeşte un tribut potrivit, dar fanii metalcore sunt şocaţi să îl audă pe solistul Jake cântând curat după atâtea growl-uri. Sincer cred că toboşarul e adevărata vedetă a acestui cover, făcând o treabă excelentă şi accelerând piesa, dar păstrând viu spiritul originalului. August Burns Red are un fel de tradiţie de a lansa câte un cover special de sărbători şi nu, nu e vorba de "Chop Suey" aici. Trupa a lansat în această toamnă o variantă instrumentală a piesei "All I Want For Christmas Is You" de la Mariah Carey.

Grupul a ţinut şi un concert prin livestream pe 12 decembrie, injectând şi ceva spirit al Crăciunului printre acorduri dure de metalcore. Cât despre "Chop Suey", formaţia îşi începea concertele punând ca intro un playlist la sistemul de difuzoare din arene, iar playlistul includea mereu hitul SOAD.

August Burns Red este o trupă metalcore din SUA, Pennsylvania. A debutat în 2003, iar în 2016 a primit o nominalizare Grammy pentru "Cea mai bună reprezentaţie metal". Încă o nominalizare a venit în 2018 pentru piesa "Invisible Enemy" de pe LP-ul "Phantom Anthem". Grupul are la activ nu mai puţin de 9 albume de studio, iar cel mai recent este "Guardians" lansat pe 3 aprilie 2020. ABR are ca "ingredient secret" faptul că integrează şi elemente de metal progresiv în piesele sale şi uneori se identifică mai mult ca melodic metalcore, decât ca metalcore tipic.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< iun. 2021 >>
lmmjvsd
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Trending