Urmărește-ne în Social Media

rock

Serj Tankian - Your Mom

Serj Tankian a lansat un nou single de pe EP-ul "Elasticity", "Your Mom". Noul track include mesaje anti război, versuri despre mercenari şi lideri fără scrupule. Această piesă este ilustrată cu un videoclip cu versuri, plin de animaţii caleidoscopice. Îl puteţi urmări în articol.

Publicat

pe

Poate cea mai eclectică piesă de pe EP-ul "Elasticity" lansat în martie 2021 este "Your Mom". Începe ca o melodie rock alternativ, cu un mod catchy al lui Serj de a fraza versurile. La mijloc se transformă brusc şi devine psihedelică, imediat după o percuţie frenetică. Apoi intrăm într-o zonă tribală şi auzim influenţe orientale, direct din Armenia. Serj ne surprinde că pe vremea lui System of a Down cu versuri şi riff-uri muşcătoare la adresa liderilor şi "promisiunilor retardate".

Dacă nu mă înşeală urechile cred că se aude şi o balalaică şi un ukulele pe final, cum numai Serj se putea gândi să includă pe o creaţie a sa. Clipul plin de bombe care gravitează în jurul solistului este animat şi produs de către D.S. Bradford. Artistul şi animatorul a mai lucrat cu Tankian şi la proiectele sale solo, dar şi la clipuri ale formaţiei System of a Down.

De pe noul disc am mai putut asculta single-urile "Elasticity" în februarie 2021 şi "Electric Yerevan" în martie 2021. În total primim 5 track-uri noi de la muzicianul armeano-american. EP-ul a sosit în varianta digitală, dar şi pe CD, iar un vinil special cu artwork viu colorat va sosi pe 30 aprilie. Iată ce a declarat Serj despre conceptul lui "Elasticity":

Atunci când a apărut ideea să mai fac un album cu băieţii din System of a Down cu câţiva ani în urmă, am început să lucrez la câteva piese, pe care le-am orchestrat în format rock pentru acel scop. Pentru că nu ne-am înţeles cu privire la viziunea unui nou album SOAD, am decis să lansez aceste melodii sub nume propriu.

Între timp System of a Down rămâne în pauză, nemailansând un album nou din 2015, când a sosit LP-ul dublu "Mezmerize"/ "Hypnotize". Ce e drept am primit două piese noi şi neaşteptate pe final de an 2020, "Protect the Land" şi "Genocidal Humanoidz". Acestea au sosit încărcate de mesaje politice şi sociale, pe fondul războiului dintre Armenia şi Azerbaidjan, disputând zona Artsakh. Clipurile acestor piese au avut veniturile donate spre un fond ce ajută soldaţii răniţi în conflict şi familiile lor.

Albume noi

Serj Tankian lansează un EP solo cu piese de la începuturile System of a Down

Exact când System of a Down a devenit headliner la multiple festivaluri importante, aflăm că Serj Tankian îşi reia cariera solo. Şi nu oricum, ci cu un nou EP şi un nou single mai heavy. Despre ce e vorba aflaţi în articol.

Publicat

pe

Serj Tankian în videoclipul ”Protect The Land”
Serj Tankian în videoclipul ”Protect The Land” │ FOTO: Captură YouTube

Solistul formaţiei System of a Down, Serj Tankian a anunţat EP-ul solo "Foundations". Ce e inedit la el este primul single, "A.F. Day", care a fost compus la începuturile carierei trupei System of a Down. Astfel vom primi o piesă mai heavy decât ne-am obişnuit de la muzicianul cu origini armene. El a experimentat mult de-a lungul timpului, trecând prin genuri muzicale ca opera, jazz, hip-hop, muzica tradiţională armeană şi muzica simfonică.

EP-ul nou va sosi în toamna anului 2024 prin Gibson Records, casa de discuri a producătorului de instrumente Gibson. Cu ea colaborează şi Slash de altfel. Primul single, "A.F. Day" va sosi pe 17 mai, alături de un videoclip. Pentru această primă piesă ni s-au promis "ţipete frenetice" ale muzicianului care va urla "Another f*cking day".

Melodia îşi trage seva din înregistrări din anii 1990, în perioada timpurie a celor de la System of a Down. Starea de spirit este distopică şi totul reflectă angoasa şi atitudinea anti sistem. Acesta este primul proiect al lui Serj Tankian de la EP-ul "Perplex Cities", lansat în 2022. Între timp artistul îşi pregăteşte cartea de memorii, "Down With the System", care va sosi pe 14 mai prin Hachette Books.

Serj Tankian este un muzician, compozitor, cântăreț și activist american de origine armeană, cunoscut în special ca fiind vocalistul și principalul compozitor al trupei de alternative metal System of a Down. S-a născut pe 21 august 1967 în Beirut, Liban, și a emigrat împreună cu familia sa în Statele Unite în timpul copilăriei, stabilindu-se în Los Angeles.

Cu System of a Down, Tankian a câștigat faimă internațională și a avut un impact semnificativ în industria muzicală, lansând albume de succes precum "Toxicity" (2001) și "Mezmerize/Hypnotize" (2005). Vocea sa distinctivă și abordarea nonconformistă a muzicii au contribuit la popularitatea trupei, iar versurile sale adesea provocatoare abordează teme sociale și politice.

Pe lângă activitatea sa cu System of a Down, Serj Tankian a lansat și materiale solo, inclusiv albumele "Elect the Dead" (2007), "Imperfect Harmonies" (2010), și "Harakiri" (2012), care explorează o varietate de stiluri muzicale și continuă să abordeze teme sociale și politice în versurile sale.

Citește în continuare

Muzică nouă

Solistul System of a Down, Serj Tankian, colaborează cu compozitorul Bear McCreary ("Walking Dead", "God of War")

A trecut ceva vreme de la ultima piesă lansată de Serj Tankian, solistul System of a Down. Prima melodie a sa din 2024 este "Incinerator", o colaborare cu compozitorul Bear McReary, cunoscut pentru coloane sonore de la seriale ca "Walking Dead" și jocuri ca "God of War".

Publicat

pe

Videoclip Serj Tankian Electric Yerevan
Videoclip Serj Tankian Electric Yerevan │ FOTO: Serj Tankian

Melodia "Incinerator" e ceva mai accelerată decât suntem obișnuiți să auzim în ultima vreme pentru Serj Tankian, dar vocea sa e de impact. Nu de alta, dar pe lângă cântatul său clasic, pe tonalitatea sa nazală, îl auzim și cu niște growl-uri excelente. Bear McCreary nu e fitecine, având două nominalizări la premiile Grammy și fiind câștigător de premii Emmy și BAFTA.

Acest single este al doilea de pe noul său album, "The Singularity". Pe lângă Serj Tankian, track-ul îl are la credite și pe producătorul Forrester Savell, care s-a ocupat de mixaj. Bear a fost atât de încântat de colaborarea cu Serj, încât a pus piesa prima pe album. Solistul System of a Down a descris melodia ca "explozivă", atunci când a auzit-o în forma sa instrumentală.

"The Singularity" este un concept inedit, care combină un album concept, o bandă desenată și o experiență de concert live. Va sosi pe vinil, CD și în format digital pe 10 mai 2024. Pe 8 mai, Image Comics va lansa acest graphic novel, care servește drept companion pentru album. Povestea pentru acest album concept a început să fie scrisă încă de când McCreary avea frageda vârstă de 15 ani. Dorea să combine hard rock-ul cu muzica simfonică de film și storytelling-ul dramatic.

Lista de invitați speciali de pe album e uimitoare și include nume ca Slash de la Guns N' Roses, Corey Taylor de la Slipknot, Jens Kidman de la Meshuggah, dar și Joe Satriani. Scott Ian de la Anthrax e un alt nume mare, plus Eivor, care a creat piese pentru "God of War" și "Vikings".

Povestea lui Bear McCreary a început acum 20 de ani, cu o coloană sonoră excelentă pentru "Battlestar Galactica". De atunci el a creat tema muzicală principală pentru "Da Vinci's Demons", iar recent și pentru serialul "The Lord of the Rings: The Rings of Power".

Citește în continuare

Muzică nouă

Serj Tankian de la System of a Down a lansat piesa "Deconstruction"

A trecut ceva vreme de când nu i-am mai auzit timbrul unic lui Serj Tankian, solistul System of a Down. Muzicianul tocmai a lansat un single în colaborare cu Toni Iommi, chitaristul Black Sabbath, "Deconstruction".

Publicat

pe

Coperta Serj Tankian Toniy Iommi Deconstruction
Coperta Serj Tankian Toniy Iommi Deconstruction │ FOTO: Serj Tankian

Proiectul "Deconstruction" este o creaţie a producătorului de instrumente muzicale Gibson. Aşa a apărut Gibson Band, o serie de artişti faimoşi care se înhamă la proiecte muzicale împreună. Primul single Gibson Band este compus de Serj Tankian de la System of a Down şi Cesar Gueikian, CEO al Gibson. Tony Iommi de la Black Sabbath face senzaţie la chitară.

Tankian, care e şi pictor în cazul în care nu ştiaţi s-a ocupat de artwork-ul pentru acest single, aşa cum se poate vedea mai sus. Opera sa vizuală este intitulată "Our Mountains".

Gibson Records, Gueikian, Tankian şi Iommi vor dona toate profiturile din vânzarea acestui single, dar şi fondurile strânse de la licitaţia pentru pictură. Li se alătură şi o chitară Gibson Les Paul Standard customizată cu artwork "Our Mountains". Banii vor ajunge la fondurile pentru refugiaţi armeni Artsakh Refugee Initiative. Licitaţia va avea loc între 8 decembrie şi 18 decembrie 2023.

Tankian şi Gueikian sunt de origini armene şi vor să îşi ajute poporul cu acest proiect. Nu e prima dată când solistul System of a Down colaborează cu Toni Iommi, ce doi apărând şi pe piesa "Patterns" cu 3 ani în urmă. Serj afirmă că a încercat să facă un lucru diferit cu vocea şi starea sa de spirit. A încercat să invoce un sound similar cu cel al lui Layne Staley de la Alice în Chains, întunecat, cu armonii sinistre precum cele făcute şi de Jerry Cantrell.

De urmărit Gibson Band pentru alte colaborări mari de genul. Serj Tankian a lansat 5 albume cu System of a Down şi 5 albume solo până acum. A abordat genuri din cele mai diverse, de la rock alternativ, nu metal, dar şi jazz, opera, coloane sonore şi muzica tradiţională armeana.

Citește în continuare

Trending