Urmărește-ne în Social Media

rock

Serj Tankian - Your Mom

Serj Tankian a lansat un nou single de pe EP-ul "Elasticity", "Your Mom". Noul track include mesaje anti război, versuri despre mercenari şi lideri fără scrupule. Această piesă este ilustrată cu un videoclip cu versuri, plin de animaţii caleidoscopice. Îl puteţi urmări în articol.

Publicat

pe

Poate cea mai eclectică piesă de pe EP-ul "Elasticity" lansat în martie 2021 este "Your Mom". Începe ca o melodie rock alternativ, cu un mod catchy al lui Serj de a fraza versurile. La mijloc se transformă brusc şi devine psihedelică, imediat după o percuţie frenetică. Apoi intrăm într-o zonă tribală şi auzim influenţe orientale, direct din Armenia. Serj ne surprinde că pe vremea lui System of a Down cu versuri şi riff-uri muşcătoare la adresa liderilor şi "promisiunilor retardate".

Dacă nu mă înşeală urechile cred că se aude şi o balalaică şi un ukulele pe final, cum numai Serj se putea gândi să includă pe o creaţie a sa. Clipul plin de bombe care gravitează în jurul solistului este animat şi produs de către D.S. Bradford. Artistul şi animatorul a mai lucrat cu Tankian şi la proiectele sale solo, dar şi la clipuri ale formaţiei System of a Down.

De pe noul disc am mai putut asculta single-urile "Elasticity" în februarie 2021 şi "Electric Yerevan" în martie 2021. În total primim 5 track-uri noi de la muzicianul armeano-american. EP-ul a sosit în varianta digitală, dar şi pe CD, iar un vinil special cu artwork viu colorat va sosi pe 30 aprilie. Iată ce a declarat Serj despre conceptul lui "Elasticity":

Atunci când a apărut ideea să mai fac un album cu băieţii din System of a Down cu câţiva ani în urmă, am început să lucrez la câteva piese, pe care le-am orchestrat în format rock pentru acel scop. Pentru că nu ne-am înţeles cu privire la viziunea unui nou album SOAD, am decis să lansez aceste melodii sub nume propriu.

Între timp System of a Down rămâne în pauză, nemailansând un album nou din 2015, când a sosit LP-ul dublu "Mezmerize"/ "Hypnotize". Ce e drept am primit două piese noi şi neaşteptate pe final de an 2020, "Protect the Land" şi "Genocidal Humanoidz". Acestea au sosit încărcate de mesaje politice şi sociale, pe fondul războiului dintre Armenia şi Azerbaidjan, disputând zona Artsakh. Clipurile acestor piese au avut veniturile donate spre un fond ce ajută soldaţii răniţi în conflict şi familiile lor.

PUBLICITATE
Comentează

Muzică nouă

Serj Tankian a lansat piesa "Pop Imperialism", single de pe EP-ul "Perplex Cities"

Serj Tankian rămâne prolific în cariera solo, lansând un nou EP, numit "Perplex Cities". El este promovat de către single-ul "Pop Imperialism", care primeşte un videoclip visualizer mai jos. EP-ul va debuta pe 21 octombrie prin casa de discuri a artistului, Serjical Strike.

Publicat

pe

Coperta album Serj Tankian Perplex Cities
Coperta album Serj Tankian Perplex Cities │ FOTO: Serj Tankian

Parcă de această dată solistul System of a Down a folosit mai multe sample-uri electronice decât de obicei, dacă ascultăm "Pop Imperialism". "Perplex Cities" este al doilea EP al artistului din ultimul an, după "Elasticity" din 2021. Serj Tankian vede noul său release drept o încercare de a schimba sound-ul din nou. Asta vine de la omul care a creat muzică clasică, jazz, coloane sonore, nu metal, pop, muzica tradiţională armeană.

Fiecare track de pe EP va fi lansat că o experienţă gratuitaă de realitate augmentată, care îl prezintă pe Serj introducându-ne în lumea fiecărei piese în mod intim. El va apărea în aplicaţie pentru a explica mesajul şi compoziţia fiecare piese.

Iată tracklist-ul lui "Perplex Cities":

01. Pop Imperialism
02. The Race
03. I Spoke Up
04. Rumi Loves His Cars
05. Forgive Me Father

Tankian nu se opreşte aici! El are şi o carieră de pictor şi va lansa noi picturi la Stephanie's Gallery din Los Angeles, începând cu data de 9 octombrie. Expoziţia se numeşte "Shapeshift - A Dynamic Dive Into Diversity" şi va dura până pe 1 noiembrie. Fiecare dintre noile picturi va fi însoţită de o coloană sonoră care corespune cu vizualul, fiind accesibilă în aplicaţia Arloopa, ceea care are legătură şi cu albumul de mai sus.

Ultimele single-uri lansate de solist sunt "How Many Times?", "Your Mom" şi "Electric Yerevan". System of a Down a revenit de nicăieri după 15 ani de pauză în 2020 cu două single-uri legate de războiul dintre Armenia şi Azerbaidjan, "Protect the Land" şi "Genocidal Humanoidz".

Serj Tankian, în vârstă de 55 de ani este solistul trupei System of a Down şi este activ muzical din 1992. Cântă la pian, chitara şi este un compozitor apreciat. A lansat 5 albume cu SOAD şi 5 albume solo, plus o sumedenie de EP-uri. Este considerat unul dintre cei mai versatili solişti din istorie, având o gamă de 4.2 octave.

Citește în continuare

Trending