Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Serj Tankian (System of a Down) a colaborat cu Prim-ministrul Armeniei pentru un cântec caritabil- VIDEO

Câștigurile provenite din vânzările acestui cântec vor fi donate organizației My Step Foundation din Armenia care se luptă cu pandemia de coronavirus.

Publicat

pe

Serj Tankian în videoclipul "Hayastane" (captură ecran)
Serj Tankian în videoclipul "Hayastane" (captură ecran)

Vocea recognoscibilă a solistului System of a Down se poate auzi pe durata acestui cântec caritabil. Versurile piesei au fost scrise de Nikol Pashinyan, Prim-ministrul Armeniei, iar Serj Tankian a compus partea instrumentală. Armenia va beneficia de încasările ce vor veni din vânzările acestei melodii, fiecare sumă de bani contribuind la ajutorarea celor afectați de COVID-19.

"Hayastane" beneficiază de un videoclip ce îl prezintă pe muzician cântând la o chitară acustică. Alături de interpretarea lui Tankian, sunt arătate scene cu peisaje din Armenia și cu cetățeni ai acestei țări.

Despre această piesă, Serj Tankian a spus următoarele pe pagina sa de Facebook:

"În aceste vremuri dificile, marcate de pandemie și izolare, am vrut să le oferim cetățenilor din Armenia o rază de speranță pe care o pot împărtăși la rândul lor cu lumea. Scopul a fost să scriem un cântec care să ilustreze celebrarea spiritului armean, din trecutul, prezentul și viitorul țării noastre. Bucurați-vă de cântec!

100% din încasările obținute din această melodie vor fi donate organizației My Step Foundation din Armenia. Aceasta este o uimitoare instituție de caritate, care conduce multe inițiative semnificative din Armenia, axate pe sănătate publică, educație, cultură, bunăstare socială, mediu, precum și alte sectoare aflate în nevoie, inclusiv actuala criză din jurul virusului COVID-19.

Acțiunile fundației pentru cetățenii armeni includ sprijinul pentru grupurile de vârstnici, persoanele cu dizabilități și alte categorii vulnerabile din țară, sub formă de pachete de îngrijire, nutriție și produse de igienă; achiziționarea de consumabile medicale esențiale (măști, mănuși și alte echipamente de protecție personală) pentru echipele medicale din Armenia, precum și achiziționarea și distribuirea computerelor și tabletelor, contribuind în același timp la educația studenților care au nevoie și care provin din familii vulnerabile ce locuiesc în regiuni defavorizate".

Ascultă Serj Tarkian - "Hayastane"

System of a Down ar fi trebuit să susțină o serie de concerte alături de Faith No More și Korn. Evenimentele erau programate în luna mai, în Los Angeles, însă au fost amânate din cauza crizei actuale. Datele reprogramate încă nu au fost anunțate.

Comentează

Muzică nouă

Solistul System of a Down, Serj Tankian, colaborează cu compozitorul Bear McCreary ("Walking Dead", "God of War")

A trecut ceva vreme de la ultima piesă lansată de Serj Tankian, solistul System of a Down. Prima melodie a sa din 2024 este "Incinerator", o colaborare cu compozitorul Bear McReary, cunoscut pentru coloane sonore de la seriale ca "Walking Dead" și jocuri ca "God of War".

Publicat

pe

Videoclip Serj Tankian Electric Yerevan
Videoclip Serj Tankian Electric Yerevan │ FOTO: Serj Tankian

Melodia "Incinerator" e ceva mai accelerată decât suntem obișnuiți să auzim în ultima vreme pentru Serj Tankian, dar vocea sa e de impact. Nu de alta, dar pe lângă cântatul său clasic, pe tonalitatea sa nazală, îl auzim și cu niște growl-uri excelente. Bear McCreary nu e fitecine, având două nominalizări la premiile Grammy și fiind câștigător de premii Emmy și BAFTA.

Acest single este al doilea de pe noul său album, "The Singularity". Pe lângă Serj Tankian, track-ul îl are la credite și pe producătorul Forrester Savell, care s-a ocupat de mixaj. Bear a fost atât de încântat de colaborarea cu Serj, încât a pus piesa prima pe album. Solistul System of a Down a descris melodia ca "explozivă", atunci când a auzit-o în forma sa instrumentală.

"The Singularity" este un concept inedit, care combină un album concept, o bandă desenată și o experiență de concert live. Va sosi pe vinil, CD și în format digital pe 10 mai 2024. Pe 8 mai, Image Comics va lansa acest graphic novel, care servește drept companion pentru album. Povestea pentru acest album concept a început să fie scrisă încă de când McCreary avea frageda vârstă de 15 ani. Dorea să combine hard rock-ul cu muzica simfonică de film și storytelling-ul dramatic.

Lista de invitați speciali de pe album e uimitoare și include nume ca Slash de la Guns N' Roses, Corey Taylor de la Slipknot, Jens Kidman de la Meshuggah, dar și Joe Satriani. Scott Ian de la Anthrax e un alt nume mare, plus Eivor, care a creat piese pentru "God of War" și "Vikings".

Povestea lui Bear McCreary a început acum 20 de ani, cu o coloană sonoră excelentă pentru "Battlestar Galactica". De atunci el a creat tema muzicală principală pentru "Da Vinci's Demons", iar recent și pentru serialul "The Lord of the Rings: The Rings of Power".

Citește în continuare

Muzică nouă

Serj Tankian de la System of a Down a lansat piesa "Deconstruction"

A trecut ceva vreme de când nu i-am mai auzit timbrul unic lui Serj Tankian, solistul System of a Down. Muzicianul tocmai a lansat un single în colaborare cu Toni Iommi, chitaristul Black Sabbath, "Deconstruction".

Publicat

pe

Coperta Serj Tankian Toniy Iommi Deconstruction
Coperta Serj Tankian Toniy Iommi Deconstruction │ FOTO: Serj Tankian

Proiectul "Deconstruction" este o creaţie a producătorului de instrumente muzicale Gibson. Aşa a apărut Gibson Band, o serie de artişti faimoşi care se înhamă la proiecte muzicale împreună. Primul single Gibson Band este compus de Serj Tankian de la System of a Down şi Cesar Gueikian, CEO al Gibson. Tony Iommi de la Black Sabbath face senzaţie la chitară.

Tankian, care e şi pictor în cazul în care nu ştiaţi s-a ocupat de artwork-ul pentru acest single, aşa cum se poate vedea mai sus. Opera sa vizuală este intitulată "Our Mountains".

Gibson Records, Gueikian, Tankian şi Iommi vor dona toate profiturile din vânzarea acestui single, dar şi fondurile strânse de la licitaţia pentru pictură. Li se alătură şi o chitară Gibson Les Paul Standard customizată cu artwork "Our Mountains". Banii vor ajunge la fondurile pentru refugiaţi armeni Artsakh Refugee Initiative. Licitaţia va avea loc între 8 decembrie şi 18 decembrie 2023.

Tankian şi Gueikian sunt de origini armene şi vor să îşi ajute poporul cu acest proiect. Nu e prima dată când solistul System of a Down colaborează cu Toni Iommi, ce doi apărând şi pe piesa "Patterns" cu 3 ani în urmă. Serj afirmă că a încercat să facă un lucru diferit cu vocea şi starea sa de spirit. A încercat să invoce un sound similar cu cel al lui Layne Staley de la Alice în Chains, întunecat, cu armonii sinistre precum cele făcute şi de Jerry Cantrell.

De urmărit Gibson Band pentru alte colaborări mari de genul. Serj Tankian a lansat 5 albume cu System of a Down şi 5 albume solo până acum. A abordat genuri din cele mai diverse, de la rock alternativ, nu metal, dar şi jazz, opera, coloane sonore şi muzica tradiţională armeana.

Citește în continuare

Trending