Urmărește-ne în Social Media

Industria muzicala

Care sunt formaţiile cu cele mai multe vizionări de pe YouTube (Top 10 Chart Data)

În vreme ce aşteptăm ca algoritmii Spotify să ne indice care sunt cele mai ascultate trupe pe timp de pandemie, avem un alt set de date agregate, de această dată pentru YouTube. Cei de la Chart Data au publicat un top 10 cu cele mai ascultate formaţii pe YouTube. Apar şi câteva surprize, mai ales în partea a doua a clasamentului pe care îl găsiţi în articol.

Publicat

pe

YouTube

Maroon 5 este pe prima poziţie în acest clasament, urmată de BTS şi Coldplay. Alte nume mari din top sunt The Chainsmokers, Imagine Dragons şi One Direction. Linkin Park se află pe locul 9. Canalul YouTube al formaţiei Linkin Park are aproape 16 milioane de abonaţi, iar cel mai vizionat videoclip al său este "Numb", cu peste 1.3 miliarde de vizualizări. Această realizare a venit în urma unei iniţiative a fanilor. După ce a încetat din viaţă solistul Chester Bennington în 2017, fanii au pornit o campanie neoficială ce avea ca scop aducea lui "Numb" la peste 1 miliard de vizualizări.

Iniţiativa a avut succes în noiembrie 2018. "Numb" debuta pe al doilea album al trupei, "Meteora" din 2003 şi a primit un al doilea boost de popularitate după remix-ul "Numb/Encore", colaborare cu Jay-Z. Iată cum arată întregul top 10 YouTube Chart Data:

#1: Maroon 5
#2: BTS
#3: Coldplay
#4: The Chainsmokers
#5: Imagine Dragons
#6: One Direction
#7: Blackpink
#8: Henrique e Juliano
#9: Linkin Park
#10: Banda MS

Pe 7 îi avem pe cei de la Blackpink, un grup de fete din Coreea de Sud, care a debutat sub tutela agenţiei YG Entertainment. Cântă K-pop şi J-Pop şi este o trupă activă din 2016. Acesta este primul grup K-Pop feminin cu 3 hituri pe locul întâi în topul World Digital Songs Sales al Billboard. Pe locul 8 se află Henrique e Juliano, un duo brazilian, care a strâns sute de milioane de vizualizări cu piesa "Cuide bem dela". Popularitatea în America Latină şi în ţările vorbitoare de spaniolă sau portugheză au atras această apariţie în top.

Încă un act hispanic este BANDA MS, o formaţie mexicană, din zona Sinaloa. A debutat în anul 2004, cu albumul "No Podras". Albumul "Que Bendicion" din 2016 a dus grupul pe locul întâi în Billboard Latin Chart din SUA. Ocupanţii locului întâi, Maroon 5, au 30.2 milioane de abonaţi pe canalul oficial YouTube. Una dintre cele mai apreciate piese ale lor este "Memories", cu 461 de milioane de vizualizări. Recordul aparţine totuşi piesei "Sugar", cu 3.1 miliarde de vizualizări, urmată de mega hitul din 2018 "Girls Like You" (2.6 miliarde vizualizări).

Maroon 5 a câştigat mult la imagine după reprezentaţia de la Super Bowl de anul trecut, în vreme ce BTS are o prezenţă foarte activă în social media.

Comentează

Industria muzicala

Solistul Coldplay: "Noi nu avem hituri, așa cum au alți artiști"

Chris Martin crede că trupa Coldplay nu are hituri în adevăratul sens al definiției. Într-o discuție lungă cu Zane Lowe, muzicianul a explicat cum apar hiturile Colplday și de ce nu crede că sunt la fel ca cele ale altor artiști sau trupe.

Publicat

pe

Concert Coldplay pe Arena Națională din București pe 12 iunie 2024 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

În pragul lansării unui nou album, cel de-al 10-lea din discografia Coldplay, Chris Martin a discutat cu Zane Lowe despre muzica formației și viziunea sa cu privire la percepția publicului. Așa cum a mai spus-o și în alte interviuri, artistul se declară împăcat cu ideea că piesele noi nu vor fi pe placul tuturor.

"E ok că unor oameni nu le place ce facem, sau nu e pentru ei acum, dar aici suntem noi, în momentul acesta, cu adevărat, asta simțim și de asta avem nevoie. Avem aceeași vârstă acum cu diverși prim-miniștri și președinți și asta gândim și suntem bucuroși să o spunem. Nu există altceva de făcut decât să-ți urmezi inima, să fii 100% sigur că susții ceea ce spui și să mergi în direcția respectivă. E foarte frumos că oamenii pot spune dacă le place sau nu, sau pot să ignore ce facem. Pentru asta este arta. Și știu că mulți oameni vor urî tot ceea ce facem, dar sunt ok cu asta, pentru că eu iubesc ce fac și sunt complet sigur de asta", a declarat Chris.

Cum apar multe din hiturile Coldplay, potrivit lui Chris Martin

Ajungând și la subiectul hituri, Chris crede că trupa Coldplay nu are multe piese care să se încadreze cu adevărat în această categorie.

"Partea amuzantă cu privire la "hiturile" noastre este că multe dintre ele nu au fost hituri la momentul lansării. Noi nu avem hituri așa cum au alți artiști", a spus solistul Coldplay.

Chris i-a explicat apoi lui Zane cum apar hiturile Colplday în ultima perioadă, începând cu "My Universe".

"A fost hit pentru un minut datorită fanilor BTS ("armata" BTS)". Ei au făcut-o hit în prima săptămână. Apoi a dispărut și au apărut oamenii care spun: <<Îi urăsc pe cei de la Coldplay, s-au schimbat>>. (...) Eu știu că această piesă a venit foarte natural, așa că am să am încredere în ea. În primele concerte, piesa nu era încă "așezată", acum publicul a acceptat-o, sau cel puțin o parte din public.(...) Sau piesa "A Sky Full of Stars", care a fost o glumă pentru unii atunci când am lansat-o, iar acum a devenit altceva."

Despre discul "Moon Music" și planurile Coldplay

Albumul nou, "Moon Music", este o colecție de piese cu care Chris Martin se mândrește, spunându-i lui Zane Lowe că "este un material foarte, foarte bun". Potrivit muzicianul, discul reflectă cu fidelitate gândurile și emoțiile sale.

"Cu "Moon Music" a fost așa: <<Ce ar fi să spun cum mă simt în fiecare zi?>>. Fără să apelez la o anume frază sau un lucru anume pe care l-am învățat", a detaliat Chris Martin.

Discul "Moon Music" va apărea pe 4 octombrie. Va fi primul album lansat ca un LP EcoRecord, fiecare copie fiind realizată din 9 sticle de plastic PET reciclate.

În interviul cu Zane Lowe, Chris a indicat și că trupa plănuiește să se retragă după cel de-al 12-lea album. Găsiți mai multe detalii despre asta în articolul nostru, de pe InfoMusic.

Citește în continuare

Industria muzicala

Coldplay se va retrage după cel de-al 12-lea album

În ajunul lansării celui de-al 10-lea album de studio, Chris Martin, solistul Coldplay, a vorbit despre ieșirea din scenă a trupei. Fanii mai au de așteptat încă două albume înainte de a-și lua rămas bun de la muzicieni. Găsești în articol mai multe detalii.

Publicat

pe

Concert Coldplay pe Arena Națională din București pe 12 iunie 2024 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Într-un interviu cu Zane Lowe pentru Apple Music, Chris Martin a discutat despre viitorul trupei în lumina lansării noului album, "Moon Music".

"Vom face doar 12 albume așa cum trebuie și ăsta e adevărul. Promit! Pentru că mai puțin înseamnă mai mult și, pentru unii dintre criticii noștri, chiar mai puțin ar fi și mai bine. Este foarte important să avem această limită", a mărturisit Martin.

Deși 12 poate fi un număr atipic pentru a încheia o asemenea călătorie muzicală, Chris Martin îl vede ca pe o oportunitatea de a-și onora eroii muzicali:

"Există doar șapte cărți <<Harry Potter>>. Există doar 12 albume și jumătate de la The Beatles, este cam același lucru și la Bob Marley, deci toți idolii noștri."

Chiar dacă finalul trupei Coldplay va veni odată cu cel de-al 12-lea album, colaborările dintre Martin și colegii săi, Jonny Buckland, Guy Berryman și Will Champion nu se vor opri neapărat. Muzicianul este deschis la alte idei creative și proiecte secundare.

Până la tristul rămas bun, fanii Coldplay vor savura, începând cu 4 octombrie, discul "Moon Music". Va fi primul album din lume lansat ca un LP EcoRecord de 140 g, fiecare copie fiind realizată din 9 sticle de plastic PET reciclate, recuperate din deșeurile post-consum. Acest lucru va împiedica fabricarea a peste 25 de tone de plastic virgin și va asigura o reducere cu 85% a emisiilor de CO2/kg din procesul de fabricație, comparativ cu vinilul tradițional de 140 g.

Coldplay tocmai a încheiat etapa europeană a "Music of the Spheres Tour", care a devenit cel mai mare turneu rock din istorie. În continuare, muzicienii vor concerta în Australia și Noua Zeelandă începând cu sfârșitul lunii octombrie. Pentru 2025, formația a anunțat șase concerte pe Stadionul Wembley din Londra și două pe Stadionul Craven Park din Hull. Sunt singurele orașe din Marea Britanie/ Europa unde trupa va cânta anul viitor.

Citește în continuare

Muzică nouă

Ascultă a doua melodie Linkin Park cu solista nouă, "Heavy Is the Crown"

Linkin Park e pe val acum, intre apariţia în public cu o solistă nouă, o serie de concerte apreciate de public şi un album nou gata de lansare. Am ascultat deja primul single de pe LP, "The Emptiness Machine" şi acum ascultăm a doua piesă, "Heavy Is the Crown".

Publicat

pe

linkin park heavy is the crown live in hamburg
linkin park heavy is the crown live in hamburg │ FOTO: Jederlacht www.youtube.com

De această dată piesa nouă, cu solista nouă a fost cantată live în cadrul unui concert ţinut de Linkin Park în Hamburg, pe 22 septembrie. Filmările pe care le avem acum provin de la fani, nu e nimic oficial încă. "Heavy Is the Crown" nu e doar o piesă de pe noul album, ci e melodia tematică pentru campionatul de esports League of Legends Worlds. Evident apare şi pe noul disc, care se va lansa pe 15 noiembrie 2024.

Este primul album Linkin Park din 2017 încoace, "One More Light" fiind ultimul material discografic cu Chester Bennington la voce. Muzicianul şi-a luat viaţa în vara anului 2017.

Noul album Linkin Park, cu Emily Armstrong de la Dead Sara la voce se numeşte "From Zero" şi va debuta pe 15 noiembrie prin casa de discuri Warner.

Iată ce a spus Mike Shinoda despre colaborarea cu Riot Games pentru piesa League of Legends:

A fost o experiență uimitoare să colaborăm cu Riot pentru a aduce acest imn comunității globale League Of Legends”, a declarat Mike Shinoda de la LINKIN PARK într-un comunicat. „Piesa este un adevărat punct culminant al acestei noi ere pentru noi, îmbinând sunetul nostru caracteristic cu o energie proaspătă. Suntem foarte încântați că jucătorii și fanii să trăiască această experiență.”

Imnul Worlds este momentul muzical pe care jucătorii de League îl așteaptă cel mai mult în fiecare an și a devenit o prezență foarte râvnită în muzică din întreaga lume. Pe măsură ce trupa începe acest nou capitol interesant, suntem onorați să colaborăm cu ei pentru imnul din 2024. Versurile piesei 'Heavy Is The Crown' surprind perfect povestea ediției din acest an a Worlds și sunt un însoțitor puternic al temelor videoclipului nostru muzical.

 

Concertul din Hamburg a fost a treia oprire pentru Linkin Park, după show-urile din Los Angeles şi New York. Pe lângă solista nouă, trupa are şi toboşar nou, pe Colin Brittain. În componenţa se afla în continuare Mike Shinoda, Brad Delson, Dave Farrell şi Joe Hahn. Chitaristul Alex Feder îi ţine locul lui Delson pentru concertele LP din această perioadă.

După Hamburg, Linkin Park mai are opriri în Seoul, Bogota şi urmează o serie lungă de concerte în 2025. Varianta oficială a melodiei va fi lansată de Riot pe canalul League of Legends pe 24 septembrie. Sună mai aproape de sound-ul clasic LP.

Citește în continuare

Trending