Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Un târg de Crăciun din România e în Top 10 cele mai frumoase târguri din Europa

România se regăsește pe poziția a 6-a într-un top al celor mai frumoase târguri de Crăciun din Europa. Clasamentul, ce include 21 de orașe, a fost realizat pe baza voturilor exprimate de turiști din întreaga lume.

Publicat

pe

Târgul de Crăciun din Craiova
Târgul de Crăciun din Craiova │ FOTO: Primăria Craiova

Târgul de Crăciun din Craiova s-a clasat pe poziția a 6-a în topul celor mai frumoase piețe de Crăciun din Europa, clasament realizat de European Best Destinations. Turiști din toată lumea și-au putut exprima opțiunea vreme de 10 zile, la finalul perioadei de votare site-ul turistic dezvăluind preferințele celor care urmăresc această cunoscută platformă.

"Cu un total de 17.904 voturi, dintre care 72 % provenind din afara României – SUA, Marea Britanie, Franța și Germania, Craiova a obținut cel mai bun rezultat ca oraș nou intrat în acest clasament internațional, din toată istoria acestei competiții ce datează din 2009", a transmis Primăria Craiova.

Topul Best Christmas Market 2022 include 21 de piețe de Crăciun, pe prima poziție situându-se Târgul din Budapesta - Advent Feast at the Basilica. Următoarele patru poziții sunt ocupate de târgurile din Basel (Elveția), Metz (Franța), Viena (Austria) și Montbeliard (Franța).

"Locul 6 în clasamentul celor mai frumoase piețe de Crăciun din Europa este cu atât mai onorant pentru municipiul Craiova, având în vedere că 173.620 de turiști din 163 țări au votat în această perioadă dintre 21 orașe candidate, propuse de European Best Destinations. Între Craiova și Trier din Germania, oraș clasat pe locul 7, este o diferență de peste 8.000 de voturi, iar Budapesta - care a câștigat competiția din acest an, a fost votată de 24.180 de turiști", a detaliat Primăria Craiova.

VIDEO: Imagini de la Târgul de Crăciun din Craiova 2021

Potrivit site-ului European Best Destinations, în selectarea orașelor candidate au fost luate în considerare aspecte precum frumusețea brazilor de Crăciun, instalațiile luminoase și aranjamentul și varietatea căsuțelor cu produse artizanale. Topul complet Best Christmas Market 2022 este disponibil aici.

Târgul de Crăciun de la Craiova a fost deschis pe 26 noiembrie, la fel ca și Târgul din București. Acesta a fost amenajat în Centrul Vechi, Piața Mihai Viteazul și pe esplanada Teatrului Național. Accesul se face cu certificatul de vaccinare sau dovada trecerii prin boală, conform reglementărilor în vigoare.

Trending