Urmărește-ne în Social Media

Lifestyle

Bono, U2 oferă donaţii de 10 milioane de euro pentru Irlanda în plină pandemie Covid-19

Bono se alătură listei de celebrităţi care încearcă să îşi ajute ţările de baştină, atât prin donaţii, cât şi prin apeluri la puterile internaţionale. Aflăm că artistul a fost sunat chiar de Ministerul de Finanţe irlandez, care i-a solicitat ajutorul. Cum a contribuit solistul U2 aflaţi în articol.

Publicat

pe

Bono vorbește despre noul album U2

Paschal Donohoe este Ministerul de Finanţe al Irlandei, iar acesta a discutat cu Bono încă din luna martie. Solistul a fost pus în temă cu privire la preţurile practicate de chinezi pentru echipamente de protecţie. Ulterior trupa avea să contribuie cu 10 milioane de euro la achiziţionarea de echipamente pentru doctorii din prima linie în lupta cu coronavirusul. Artiştii din U2 au devenit mediatorii unei colaborări stat-privat fără precedent pentru Irlanda, când vine vorba de dotări medicale.

Au fost implicaţi diplomaţi britanici, oficiali din China, dar şi companii private. Cu câteva zile în urmă au început să vină primele transporturi de măşti şi costume din China, achitate de trupă şi parteneri. Bătălia cu Covid-19 a transformat avioanele de pasageri ale companiei irlandeze Air Lingus în avioane de transport pentru acele echipamente medicale. Sunt şi alte improvizaţii inedite, precum multiple distilerii artizanale de gin transformate în linii de producţie pentru dezinfectant.

Ulterior Bono a trimis o scrisoare preşedintelui coreean Moon Jae-in, cerându-i ajutorul pentru a depăşi criza Covid-19 din Irlanda. Muzicianul a solicitat şi Coreei de Sud echipamente de protecţie. Artistul a mai fost implicat în proiecte umanitare, cu ample iniţiative în Africa, pentru combaterea foametei şi sărăciei. A participat la lupta contra SIDA, a fost de asemenea parte a concertelor caritabile Live 8 şi a donat 50.000 de dolari pentru One In Four Ireland, care ajută supravieţuitorii abuzului sexual. Luna trecută, muzicianul a compus piesa "Let your Love Be Known", inspirat de italienii care cântă în balcoane pe durata pandemiei.

Recent Bono a lăudat modul în care Coreea de Sud a depăşit criza Covid-19. Ţara asiatică a avut 10.512 cazuri confirmate şi 214 decese de la finalul lunii ianuarie şi până acum. Irlanda se află acum în stare de urgenţă, izolare şi carantină, cel puţin până pe 5 mai. Ţara a înregistrat 320 de morţi din cauza Covid-19 şi înregistrează 8928 de cazuri de infecţie. Dacă sunt calculate şi cele din Irlanda de Nord totalul este de 10645 infectaţi şi pacienţii decedaţi ajung la 427.

Comentează

Premii muzicale

Gala Premiilor Grammy 2024 se vede în direct pe VOYO

Premiile Grammy 2024 vor fi decernate pe 5 februarie, iar telespectatorii din România pot afla cine vor fi artiștii care vor face un adevărat spectacol în cea mai importantă noapte a industriei muzicale din lume, dar și cine va pleca acasă cu trofeele Academiei de Înregistrări.

Publicat

pe

Gala Premiilor Grammy 2024 se vede în direct pe VOYO
Gala Premiilor Grammy 2024 se vede în direct pe VOYO │ FOTO: PRO TV

Muzica schimbă lumea, iar Premiile Grammy schimbă lumea muzicii. Cei mai importanți artiști se întâlnesc în cea mai spectaculoasă gală: a 66-a ediție a Premiilor Grammy este luni, 5 februarie, de la ora 3 dimineața, în direct pe VOYO.

National Academy of Recording Arts and Sciences va înmâna și în acest an trofee pentru realizări remarcabile în domeniul muzical, în cea mai importantă noapte a industriei. Abonații VOYO vor putea vedea LIVE și în exclusivitate decernarea râvnitelor premii, din Crypto Arena, Los Angeles, și se vor delecta cu momentele impresionante pregătite de Billie Eilish, Dua Lipa, Travis Scott, Burna Boy, Luke Combs, Billy Joel sau Olivia Rodrigo.

În acest an, printre noutățile pregătite de organizatori se numără și prezența legendarei trupe U2 în cadrul evenimentului. Câștigători a 22 de trofee Grammy, membrii U2 vor avea un show unic, transmis pentru prima dată din Sphere, Las Vegas - locul unde formația este rezidentă.

Lista celor care se luptă să pună mâna pe râvnitul trofeu Grammy a fost făcută publică, iar SZA conduce topul din acest an cu nouă nominalizări. Phoebe Bridgers, Șerban Ghenea și Victoria Monét sunt nominalizați la șapte categorii, iar Jack Antonoff, Jon Batiste, boygenius, Brandy Clark, Miley Cyrus, Billie Eilish, Olivia Rodrigo și Taylor Swift au fiecare câte șase nominalizări.

Citește în continuare

Trending