Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 INFO CONCERT:
Slayer
INFO CONCERT:
LP
Câștigă o invitație dublă la concertul Tom Jones de la Cluj-Napoca INFO CONCERT:
Neversea 2019
INFO CONCERT:
Tom Jones
INFO CONCERT:
Garbage

Titus Munteanu și moștenirea lăsată industriei muzicale

Pasiunea lui Titus Munteanu pentru televiziune, muzică și divertisment a contribuit la realizarea unor emisiuni ce vor rămâne mereu în amintirea publicului. Unul dintre cele mai cunoscute proiecte ale sale este „Şcoala vedetelor”, pentru care a fost distins cu premiul criticii muzicale „Mihail Jora” şi Trofeul „Trandafirul de Argint”, la Montreux. Moștenirea lăsată industriei muzicale nu se rezumă însă doar la emisiuni TV. Titus Munteanu a susținut, de asemenea, artiști români de renume precum Angela Similea, Olimpia Panciu, Mihai Constantinescu, Elena Cârstea.
Titus Munteanu

Titus Munteanu

Titus Munteanu a lucrat la TVR timp de 45 de ani, perioadă în care a realizat nenumărate emisiuni cu tematică muzicală. Pasiunea sa pentru muzică a prins contur încă din tinerețe, în 1966 absolvind Conservatorul Ciprian Porumbescu din Bucureşti. O vreme a cântat jazz alături de Richard Oschanitzky, un pianist de excepție. A fost apoi profesor de flaut la Liceul George Enescu și asistent la clasa de flaut a Conservatorului Ciprian Porumbescu.

Ideea de a începe o carieră în televiziune i-a fost sugerată chiar de Richard Oschanitzky. Primele sale realizări în acest domeniu au fost emisiunile "Caravana melodiilor" (1978) și "Un trio formidabil", distinsă cu premiul I la Festivalul Charles Chaplin în 1984. Au urmat apoi emisiunile "Şlagăre în devenire", "Lumea se grăbeşte", "Corina contra Corina".

Printre emisiunile semnate de Titus Munteanu se numără şi "Realităţi ilustrate" (emisiune produsă de Tudor Vornicu), "Duelul vedetelor" (premiul APTR, 1992), "Astă seară ne distrăm în familie" (premiul APTR, 1993). Acesta a realizat de asemenea zece Festivaluri Mamaia, precum și Revelioanele TVR.

Contribuția sa adusă industriei muzicale nu se oprește însă doar la realizarea de emisiuni. Titus Munteanu a susținut și promovat artiști români de renume precum Angela Similea, Olimpia Panciu, Mihai Constantinescu, Elena Cârstea. În efortul său de a sprijini talentul muzical s-a implicat, de asemenea, în lansarea unor artiști din noua generație: Adrian Despot (Vița de Vie), Călin Goia, Călin Geambaşu, Gianina Corondan.

Titus Munteanu s-a stins din viață pe 18 decembrie 2013, la 72 de ani, cauza morții fiind o boală respiratorie complexă. A fost unul dintre cei mai cunoscuți oameni de televiziune din România, de-a lungul carierei ocupând poziții de redactor, realizator de emisiuni, director de programe și director al TVR 1.

Școala Vedetelor - Ep.3 - "Star School"

Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Biletele la concertul 30 Seconds to Mars au fost puse în vânzare

Biletele pentru concertul 30 Seconds To Mars de la București au fost puse în vânzare. Trupa va concerta în premieră...

Închide