Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Festivalul Peninsula 2014 revine la Târgu Mureș

După o ediție desfășurata la Cluj-Napoca (18 - 21 iulie 2013 în Valea Gârbăului) festivalul Peninsula revine "acasă". Ediția de anul viitor se va desfășura la Târgu Mureș.

Publicat

pe

Publicul de la Peninsula 2013
Publicul de la Peninsula 2013 │ FOTO: Peninsula www.facebook.com

După o ediție desfășurata la Cluj-Napoca (18 - 21 iulie 2013 în Valea Gârbăului) festivalul Peninsula revine "acasă". Se pare că ediția de anul viitor se va desfășura din nou la Târgu Mureș, acolo unde a început în urmă cu 10 ani. Informația vine de la preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Ciprian Dobre, şi consilierul judeţean Kelemen Marton, liderul facţiunii UDMR din cadrul Consiliului Judeţean Mureş care au anunțat că ediţia de anul viitor Festivalului Peninsula 2014 se va desfăşura în judeţul Mureş.

Preşedintele Consiliului Judeţean Mureş s-a arătat optimist că autorităţile locale din judeţ vor oferi sprijin organizatorilor festivalului, unul dintre cele mai importante evenimente de acest gen din ţară.

"Acest lucru este rodul eforturilor noastre de aproximativ şapte luni de zile, efort care a fost depus în echipă şi acest lucru vreau să îl subliniez și să-l scot în evidenţă. Consider că absolut toate autorităţile locale din judeţul Mureş care vor fi implicate şi cărora li se va cere sprijinul să-și ofere 100% suportul de care are nevoie acest festival, ca unul dintre cele mai mari din România şi în primele trei/cinci din Europa, să se reîntoarcă la Târgu-Mureş, a declarat Ciprian Dobre.

Festivalul Peninsula a pornit în 2003 la Târgu Mureș, unde de-a lungul celor 10 ediții de până acum a atras peste 400 de mii de vizitatori cu un program variat ce a inclus și concertele unor vedete internaționale precum The Prodigy, Korn, Nine Inch Nails, Iggy Pop and the Stooges, The Straits, Kasabian, Europe, The Rasmus, Tiesto, ATB, Above and Beyond, Parov Stelar Band, Dub FX, Chase and Status, Nero sau Netsky precum și cei mai buni artiști din România și Ungaria.

Trending