Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Black Sabbath: album nou și turneu de adio

Ozzy Osbourne a confirmat recent că Black Sabbath plănuiește înregistrarea unui nou album în 2015. Acesta va fi ultimul disc al formației și va fi acompaniat de un turneu de adio.

Publicat

pe

Black Sabbath
Black Sabbath

După succesul înregistrat cu albumul precedent, "13", membrii Black Sabbath au hotărât să lanseze încă un album, pe care să îl promoveze printr-un turneu de adio. Anunțul privind discul și viitoarele concerte a fost făcut de Ozzy Osbourne în cadrul unui interviu acordat publicației Metal Hammer.

"Ultima experiență Sabbath (albumul 13) a fost grozavă. Cu toții ne-am făcut prieteni noi și nu am pierdut vremea cu prostii. Fiecare dintre noi a știut ce are de făcut și ne-am ținut de treabă. Și ne-am distrat de minune. Așa încât vom înregistra încă un album și vom pleca într-un ultim turneu", a declarat Ozzy, justificând dorința de a înregistra un nou material discografic.

Ideea unui nou album Black Sabbath a prins rădăcini imediat ce s-a încheiat ultimul turneu al formației, Ozzy făcând presiuni asupra lui Sharon pentru a stabili un plan concret.

"De îndată ce s-a așezat praful peste ultimul nostru turneu, am început să discutăm pe tema unui nou disc, pentru că eram întrebați frecvent ce avem de gând să facem în continuare. I-am spus atunci lui Sharon <<Ce e de făcut? Pentru că în cazul în care nu mai continuăm cu Sabbath, aș vrea să mă țin de lucrurile mele>>. Ea mi-a spus că o să se documenteze și mă anunță. Peste 3 săptămâni am întrebat-o din nou și ea mi-a spus: <<Încă mai trebuie să discut cu x și y..>>, iar eu i-am spus: <<Sharon, nu mai am 21 de ani, dacă avem de gând să facem asta, aș vrea să o fac înainte să împlinesc 70 de ani! >> Timpul nu mai este de partea noastră! Atunci Sharon a vorbit cu managerul și mi-a spus <<Da, casa de discuri vrea încă un album>>. Cred că vom lucra și de această dată cu Rick Rubin."

Trio-ul nu a început încă înregistrările pentru noul material, însă se va încerca, pe cât posibil, grăbirea procesului. Conform declarațiilor lui Ozzy Osbourne, există planuri pentru o reîntoarcere în studio la începutul lui 2015, totul depinzând de starea de sănătate a chitaristului Tony Iommi.

"Evident că foarte multe lucruri depind de sănătatea lui Tony, el tratându-se de cancer, dar o să începem lucrul la album de anul viitor. Nu știu dacă vom înregistra în Anglia sau LA, dar o să zbor până și pe lună dacă va fi nevoie!", a anunțat Ozzy Osbourne.

După o pauză de 35 de ani, Black Sabbath a revenit în 2013 cu primul album cu Ozzy Osbourne la voce. "13" a urcat pe primul loc în topul oficial al albumelor din Marea Britanie, fiind primul material discografic din ultimii 43 de ani care atinge această performanță. Ultimul album al trupei care a reușit să se claseze pe prima poziție a fost albumul "Paranoid", lansat în 1970. "13" s-a vândut cu peste 13.000 de exemplare mai mult față de ocupantul locului 2, albumul "BE" lansat de Liam Gallagher (ex-Oasis) cu trupa Beady Eye.

Black Sabbath - "God Is Dead"

Comentează

Industria muzicala

VIDEO: Brian May și Tony Iommi au interpretat împreună o porțiune din piesa "Paranoid"

Legendarii chitariști Brian May (Queen) și Tony Iommi (Black Sabbath) și-au unit forțele pentru un scurt moment muzical. Cei doi au interpretat cunoscutul riff din piesa "Paranoid", ca parte a unui episod din seria documentară "Greatest Guitar Riffs". Detalii și video în articol.

Publicat

pe

Brian May și Tony Iommi
Brian May și Tony Iommi │ FOTO: captură YouTube / Guitar World

Brian May și Tony Iommi au stat la povești muzicale în cadrul unui episod din seria "Greatest Guitar Riffs". Proiectul, compus din trei părți, analizează unele dintre cele mai faimoase riff-uri din istoria muzicii. Mai mult, telespectatorii sunt acompaniați în această călătorie de trei chitariști legendari - Tony Iommi de la Black Sabbath, Andy Summers de la The Police și Nancy Wilson de la Heart.

În episodul care îl are ca protagonist pe Iommi, apare și Brian May. Cei doi își amintesc cu nostalgie de trecut, de prima lor întâlnire de la începutul anilor '70, Iommi declarând că au fost "cei mai buni prieteni de atunci".

Când May îl întreabă pe Iommi de unde vin toate riff-urile sale grozave, muzicianul îi răspunde:

"Cred că din interior. În mod normal, ne vedeam de treabă și cântam ceva, iar Ozzy [Osbourne] spunea: <<Ce dracu e asta?>>. Dar pur și simplu se simțea firesc."

Apoi, artiștii intră într-o discuție despre "Paranoid" și Tony Iommi povestește modul în care cântecul a fost o adăugare de ultimă oră la cel de-al doilea album al trupei, care a ajuns să fie intitulat "Paranoid". În cele din urmă, Iommi începe să cânte cunoscutul riff al piesei, iar May i se alătură. La final, acesta spune în glumă:

"Este un riff bun! Va ajunge departe!"

Tony Iommi a dezvăluit recent că lucrează la muzică nouă, probabil pentru un viitor album solo. Între timp, Brian May are o serie de concerte în Japonia programate pentru luna februarie alături de Queen + Adam Lambert.

VIDEO: Brian May și Tony Iommi - Paranoid

Citește în continuare

Lifestyle

Ce costume de Halloween au purtat vedetele - FOTO

Celebritățile iubesc Halloween-ul, iar acest lucru se vede mai ales prin costumele pe care aleg să le poarte. De la omagiile aduse filmelor clasice și momentelor de referință din cultura pop la personaje din desene animate, vedetele au profitat la maximum de sărbătoarea de Halloween de anul acesta.

Publicat

pe

Adele / Ed Sheeran / Christina Aguilera
Adele / Ed Sheeran / Christina Aguilera │ FOTO: YouTube

Ieri, 31 octombrie, a avut loc sărbătoarea de Halloween. Însă, iubitorii acestei tradiții au dat startul petrecerii încă din weekend. Decoruri înfricoșătoare, dovleci sculptați, dulciuri cu aromă de toamnă și costume memorabile au fost doar câteva dintre elementele ce au invadat internetul.

Vedetele nu s-au lăsat mai prejos. Muzicieni, actori și celebrități din showbiz s-au îmbrăcat în personaje care mai de care mai interesante. Au realizat ședințe foto și și-au delectat fanii cu cele mai inedite ipostaze.

Costumele de Halloween ale vedetelor din România:

Loredana - Vampir

MIRA - Corpse Bride

Nicole Cherry - Wonder Woman

https://www.instagram.com/p/Cy-u7OlI1Qu

Dorian Popa - Thing din Familia Addams

Andreea Bănică - Călugăriță

Mario Fresh și Alexia Eram - Super Mario și Prințesa Peach

Costumele de Halloween ale vedetelor din străinătate:

Christina Aguilera - Cher

Adele - Morticia Addams

Ed Sheeran - Chucky

Demi Lovato - Albă ca Zăpada

Foo Fighter - personajele din Vrăjitorul din Oz

Ozzy și Sharon Osbourne - Kanye West și Bianca Censori

Mariah Carey - Jessica Rabbit

Machine Gun Kelly - The Bride din "Kill Bill"

Justin și Hailey Bieber - Bamm Bamm Rubble și Pebbles Flintstone

Zayn - Voldemort

Paris Hilton - Britney Spears

Lizzo - Tina Turner

Halsey - Sirenă

Citește în continuare

Trending