Urmărește-ne în Social Media

Ozzy Osbourne - Patient Number 9 (feat Jeff Beck)

Ozzy Osbourne a revenit cu o piesă nouă de pe mult aşteptatul album pe care îl va lansa în 2022. Noul single poartă de altfel numele albumului, "Patient Number 9", iar piesa este o colaborare cu legendarul chiarist Jeff Beck. Clipul acestui track se poate vedea chiar aici.

Ozzy ne-a făcut surpriza de a lansat acest single pe 24 iunie şi a strâns aproape 1 milion de vizualizări. Track-ul "Patient Number 9" sună tipic Ozzy, doar că primeşte un fler psihedelic neaşteptat spre final, când chitara lui Jeff Beck trece într-un registru nemaiauzit, cu o pedală deosebit de electronică. Altminteri avem o baladă destul de heavy, cu un videoclip sumbru, diabolic, în care Ozzy se confruntă ca de obicei cu demonii şi cu adicţiile.

Noul album, "Patient Number 9" va fi lansat pe 9 septembrie, iar videoclipul pe care îl puteţi viziona aici este o creaţie a lui Todd McFarlane, cunoscut pentru benzile sale desenate. Tracklist-ul discului arată fabulos, dacă ne uităm fie şi numai la colaborările lui Ozzy Osbourne.

Iată tracklist-ul:

01. Patient Number 9 (feat. Jeff Beck)
02. Immortal (feat. Mike McCready)
03. Parasite (feat. Zakk Wylde)
04. No Escape From Now (feat. Tony Iommi)
05. One Of Those Days (feat. Eric Clapton)
06. A Thousand Shades (feat. Jeff Beck)
07. Mr. Darkness (feat. Zakk Wylde)
08. Nothing Feels Right (feat. Zakk Wylde)
09. Evil Shuffle (feat. Zakk Wylde)
10. Degradation Rules (feat. Tony Iommi)
11. Dead And Gone
12. God Only Knows
13. Darkside Blues

Versurile lui "Patient Number 9" au fost scrise de Ozzy alături de producătorul Andrew Watt, cel care s-a ocupat şi de albumul său de acum 2 ani, "Ordinary Man". Watt este şi artizanul succesului lui Post Malone. Ei bine versurile pieselor de pe album sunt inspirate de relaţia lui Osbourne cu soţia şi managerul său, Sharon, ceea ce nu e chiar flatant pentru ea. Cât despre acest single, el este despre un ospiciu şi pacienţii de acolo.

Jeff Beck este un chitarist britanic legendar, în vârstă de 78 de ani. A fost cunoscut pentru colaborarea cu formaţia The Yardbirds, care a fost introdusă în Rock and Roll Hall of Fame în 1992. În formaţie s-au aflat şi Eric Clapton şi Jimmy Page la un moment dat. Cat despre colaborarea cu Tony Iommi, chitaristul Black Sabbath a fost recrutat pentru riff-urile sale măiastre. La tobe îl vom regăsi pe Chad Smith de la Red Hot Chili Peppers, care a fost la percuţie şi pe LP-ul din 2020 al lui Ozzy.

De bas se ocupă Duff McKagan de la Guns N' Roses şi Robert Trujillo de la Metallica. Ozzy a avut recent o operaţie vitală la gât şi coloana vertebrală şi acum se recuperează. Muzicianul a contractat Covid 19 în aprilie, dar a trecut cu bine peste boală.

Comentarii

Premii muzicale

Cher, Ozzy Osbourne, Foreigner vor fi introduși în Rock & Roll Hall of Fame 2024

Celebrul panteon muzical își mărește componența cu o nouă serie de artiști. Ozzy Osbourne, Dave Matthews Band, Cher, A Tribe Called Quest, Mary J. Blige, Peter Frampton, Foreigner și Kool & The Gang vor fi introduși în Rock & Roll Hall of Fame, în cadrul unei ceremonii ce va avea loc în Cleveland pe 19 octombrie.

Publicat

pe

Cher / Ozzy Osbourne
Cher / Ozzy Osbourne │ FOTO: capturi YouTube

În plus, Jimmy Buffett, MC5, Dionne Warwick și Norman Whitfield vor fi incluși în Rock & Roll Hall of Fame la categoria "Excelență muzicală".

Printre alți premianți ai galei din acest an se numără Alexis Korner, John Mayall și Big Mama Thornton, care vor fi onorați cu premiul "Influență muzicală", iar producătoarea de divertisment Suzanne de Passe va primi premiul "Ahmet Ertegun".

Candidații au fost desemnați de o comisie internațională de vot formată din peste 1.000 de artiști, istorici și membri ai industriei muzicale. Pentru a fi eligibil, prima înregistrare comercială a unui nominalizat trebuie să fi fost lansată cu cel puțin 25 de ani în urmă.

Ozzy Osbourne a fost introdus anterior în Rock & Roll Hall of Fame ca membru Black Sabbath (2006). Anul trecut, soția și managerul său, Sharon Osbourne, a muștruluit Hall of Fame pentru că nu l-a introdus pe Ozzy ca artist solo. A durat ceva timp și pentru Cher, artista devenind eligibilă încă din 1991.

Ceremonia de introducere în Rock & Roll Hall of Fame 2024 va avea loc la Rocket Mortgage Fieldhouse din Cleveland, Ohio, sâmbătă, 19 octombrie, și va fi transmisă în direct pe Disney+. Va fi disponibilă și pe Hulu după premieră și va primi o transmisiune specială difuzată pe ABC.

Citește în continuare

Muzică nouă

Ozzy Osbourne lansează prima piesă din 2024, "Crack Cocaine" - AUDIO

Ozzy Osbourne îşi continuă recuperarea înainte să spere la concerte în perioada următoare, dar între timp lansează muzică nouă. Artistul a colaborat cu Billy Morrison şi Steve Stevens, lansând piesa "Crack Cocaine".

Publicat

pe

Videoclip Ozzy Osbourne Crack Cocaine
Videoclip Ozzy Osbourne Crack Cocaine │ FOTO: Ozzy Osbourne

Îl vedem pe "Prinţul Întunericului" într-un videoclip în care stă pe un fotoliu din piele şi cântă dramatic despre vicii. Mai precis despre "Crack Cocaine", drogul care a făcut atât de multe victime în anii '80. Piesa îi aparţine de fapt lui Billy Morrison, care va lansa "The Morrison Project", al treilea său album solo şi primul din 2015 pe 19 aprilie.

Pentru cei cărora nu le sună familiar numele, Morrison este un chitarist, solist şi compozitor britanic. E cunoscut mai degrabă drept chitaristul lui Billy Idol (chitară ritm) din ultimii 15 ani, alături de chitaristul principal, Steve Stevens. A mai fost şi basist în cadrul The Cult. Acum e gata să ne ofere 12 piese noi, pe care a colaborat cu Ozzy Osbourne, Billy Idol, DMC şi Al Jourgensen de la Ministry.

Lista e mult mai lungă şi îi include şi pe chitaristul John 5, care a pornit la Marilyn Manson şi a ajuns la Motley Crue, dar şi Steve Vai şi Tommy Clufetos.

În videoclipul oficial "Crack Cocaine" apar Ozzy Osbourne, Stevens, dar şi Clufetos la tobe. Plus o muză blondă care se luptă cu adicţia. Acest track este primul cu Ozzy la voce din 2022 încoace. Pe atunci muzicianul lansa albumul "Patient Number 9", care i-a adus două premii Grammy, pentru "Cel mai bun album rock" şi "Cea mai bună reprezentaţie metal".

Se pare că noua piesă a fost scrisă în doar 20 de minute, inspiraţia venind pe loc. Chitariştii au pornit de la ideea unui "riff Ozzy". Între timp Osbourne a acordat celor de la Rolling Stone un interviu, în care a spus că ar vrea să revină la concerte live, dar nu se poate ridica din scaun şi sta drept în acest moment.

Artistul are 75 de ani şi a fost introdus în Rock and Roll Hall of Fame în 2006.

Citește în continuare