Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Tony Iommi, despre lansarea unui nou album Black Sabbath

Tony Iommi a vorbit într-un interviu despre posibilitatea lansării unui nou disc Black Sabbath. Deși problemele de sănătate ale chitaristului au încetinit activitatea trupei în ultimii ani, albumul "13" a fost un real succes, astfel încât entuziasmul privind reluarea înregistrărilor pentru noi compoziții este destul de ridicat.

Publicat

pe

Tony Iommi

Tony Iommi a discutat cu Leona Graham de la Absolute Radio despre planurile de viitor ale trupei Black Sabbath. Conform chitaristului, formația cochetează cu ideea înregistrării unui nou album.

"Încă nu știm. Am lăsat lucrurile să decurgă de la sine în ultimii ani, iar asta s-a întâmplat în mare parte din cauza mea. Dar cred că ne-ar plăcea să înregistrăm un nou album, deși rămâne de văzut. Vom termina acest turneu și, fără îndoială, vom discuta în perioada asta dacă vom mai face concerte sau dacă vom mai face orice altceva. Cred că un nou album ar fi grozav, deși, după ultimul, va fi dificil să realizăm un disc și mai bun. " - Tony Iommi

Formația va încheia vara aceasta turneul Black Sabbath Reunion, ultimele concerte urmând a fi susținute în Belgia și Anglia. Tony Iommi a mărturisit că problemele de sănătate îl țin în continuare în frâu, făcând momentan o pauză de tratament.

"Am încheiat un tratament de 2 ani, acum aștept să văd ce se va întâmpla. Nu e ca și cum cancerul ar putea dispărea peste noapte. Trebuie să țin boala sub control. (...) Ceea ce mă obosește mai mult decât orice este viața de turneu: călătoritul și orele târzii." - Tony Iommi

După o pauză de 35 de ani, Black Sabbath a revenit în 2013 cu primul album cu Ozzy Osbourne la voce. "13" a urcat pe primul loc în topul oficial al albumelor din Marea Britanie, fiind primul material discografic din ultimii 43 de ani care atinge această performanță. Ultimul album al trupei care a reușit să se claseze pe prima poziție a fost albumul "Paranoid", lansat în 1970. "13" s-a vândut cu peste 13.000 de exemplare mai mult față de ocupantul locului 2, albumul "BE" lansat de Liam Gallagher (ex-Oasis) cu trupa Beady Eye.

Black Sabbath - "God Is Dead"

Industria muzicala

VIDEO: Brian May și Tony Iommi au interpretat împreună o porțiune din piesa "Paranoid"

Legendarii chitariști Brian May (Queen) și Tony Iommi (Black Sabbath) și-au unit forțele pentru un scurt moment muzical. Cei doi au interpretat cunoscutul riff din piesa "Paranoid", ca parte a unui episod din seria documentară "Greatest Guitar Riffs". Detalii și video în articol.

Publicat

pe

Brian May și Tony Iommi
Brian May și Tony Iommi │ FOTO: captură YouTube / Guitar World

Brian May și Tony Iommi au stat la povești muzicale în cadrul unui episod din seria "Greatest Guitar Riffs". Proiectul, compus din trei părți, analizează unele dintre cele mai faimoase riff-uri din istoria muzicii. Mai mult, telespectatorii sunt acompaniați în această călătorie de trei chitariști legendari - Tony Iommi de la Black Sabbath, Andy Summers de la The Police și Nancy Wilson de la Heart.

În episodul care îl are ca protagonist pe Iommi, apare și Brian May. Cei doi își amintesc cu nostalgie de trecut, de prima lor întâlnire de la începutul anilor '70, Iommi declarând că au fost "cei mai buni prieteni de atunci".

Când May îl întreabă pe Iommi de unde vin toate riff-urile sale grozave, muzicianul îi răspunde:

"Cred că din interior. În mod normal, ne vedeam de treabă și cântam ceva, iar Ozzy [Osbourne] spunea: <<Ce dracu e asta?>>. Dar pur și simplu se simțea firesc."

Apoi, artiștii intră într-o discuție despre "Paranoid" și Tony Iommi povestește modul în care cântecul a fost o adăugare de ultimă oră la cel de-al doilea album al trupei, care a ajuns să fie intitulat "Paranoid". În cele din urmă, Iommi începe să cânte cunoscutul riff al piesei, iar May i se alătură. La final, acesta spune în glumă:

"Este un riff bun! Va ajunge departe!"

Tony Iommi a dezvăluit recent că lucrează la muzică nouă, probabil pentru un viitor album solo. Între timp, Brian May are o serie de concerte în Japonia programate pentru luna februarie alături de Queen + Adam Lambert.

VIDEO: Brian May și Tony Iommi - Paranoid

Citește în continuare

Muzică nouă

Serj Tankian de la System of a Down a lansat piesa "Deconstruction"

A trecut ceva vreme de când nu i-am mai auzit timbrul unic lui Serj Tankian, solistul System of a Down. Muzicianul tocmai a lansat un single în colaborare cu Toni Iommi, chitaristul Black Sabbath, "Deconstruction".

Publicat

pe

Coperta Serj Tankian Toniy Iommi Deconstruction
Coperta Serj Tankian Toniy Iommi Deconstruction │ FOTO: Serj Tankian

Proiectul "Deconstruction" este o creaţie a producătorului de instrumente muzicale Gibson. Aşa a apărut Gibson Band, o serie de artişti faimoşi care se înhamă la proiecte muzicale împreună. Primul single Gibson Band este compus de Serj Tankian de la System of a Down şi Cesar Gueikian, CEO al Gibson. Tony Iommi de la Black Sabbath face senzaţie la chitară.

Tankian, care e şi pictor în cazul în care nu ştiaţi s-a ocupat de artwork-ul pentru acest single, aşa cum se poate vedea mai sus. Opera sa vizuală este intitulată "Our Mountains".

Gibson Records, Gueikian, Tankian şi Iommi vor dona toate profiturile din vânzarea acestui single, dar şi fondurile strânse de la licitaţia pentru pictură. Li se alătură şi o chitară Gibson Les Paul Standard customizată cu artwork "Our Mountains". Banii vor ajunge la fondurile pentru refugiaţi armeni Artsakh Refugee Initiative. Licitaţia va avea loc între 8 decembrie şi 18 decembrie 2023.

Tankian şi Gueikian sunt de origini armene şi vor să îşi ajute poporul cu acest proiect. Nu e prima dată când solistul System of a Down colaborează cu Toni Iommi, ce doi apărând şi pe piesa "Patterns" cu 3 ani în urmă. Serj afirmă că a încercat să facă un lucru diferit cu vocea şi starea sa de spirit. A încercat să invoce un sound similar cu cel al lui Layne Staley de la Alice în Chains, întunecat, cu armonii sinistre precum cele făcute şi de Jerry Cantrell.

De urmărit Gibson Band pentru alte colaborări mari de genul. Serj Tankian a lansat 5 albume cu System of a Down şi 5 albume solo până acum. A abordat genuri din cele mai diverse, de la rock alternativ, nu metal, dar şi jazz, opera, coloane sonore şi muzica tradiţională armeana.

Citește în continuare

Trending