Urmărește-ne în Social Media

Ozzy Osbourne - One of Those Days (Feat Eric Clapton)

Ozzy Osbourne a lansat videoclipul piesei "One of Those Days", o baladă moody care îl are la chitară pe legendarul Eric Clapton. Este doar una dintre colaborările cu nume mari de pe noul album al lui Ozzy, "Patient Number 9". Ce ne aduce acest LP aflaţi în articol.

Muzicianul de 73 de ani a lansat un nou album solo pe 9 septembrie, "Patient Number 9". El vine la doar 2 ani după "Ordinary Man", pe care a colaborat cu Post Malone şi Elton John şi care i-a redat pofta de viaţă şi de muzică. De fapt totul a început când Ozzy a apărut pe o piesă a lui Post Malone şi i-a plăcut aşa mult să lucreze cu producătorul Andrew Watt, încât a pus la cale primul său album după un deceniu. Acum îl primim şi pe al doilea.

"One of Those Days" vine după single-ul "Nothing Feels Right", colaborare cu Zakk Wyle şi după "Degradation Rules", pe care îl auzim la chitară pe Tony Iommi, veteranul Black Sabbath. Ei bine acum vine rândul lui Clapton să facă chitara să toarcă, în vreme ce Ozzy ne priveşte fix şi ameninţător în videoclipul care ţipă "VH1" şi e înţesat cu lilieci cu capete de schelet. Eric Clapton pare a fi în mare formă, deşi se plângea în ultimii ani că a fost afectat negativ de artrită şi vaccinul anti Covid, pierzând controlul asupra degetelor sale.

"Patient Number 9" a fost compus de către Ozzy, Watt, basistul Metallica Robert Trujillo, dar şi toboşarul Red Hot Chili Peppers, Chad Smith. Include un solo fabulos de la chitaristul Jeff Beck. Cât despre videoclipul pe care îl vedem în acest articol, el este o creaţie semnată Todd McFarlane, ilustrator de benzi desenate. Pe noul disc îi mai auzim şi pe Mike McCready de la Pearl Jam, dar şi pe Taylor Hawkins de la Foo Fighters, care din păcate a încetat din viaţă în acest an.

La bas îl auzim pe Trujillo, care a făcut parte din trupa lui Ozzy până să ajungă în Metallica. Duff McKagan de la Guns N' roses şi Chris Chaney de la Janes Addiction completează şi ei secţiuni de bas. "Patient Number 9" are 13 piese şi vine pe fondul unui reviriment al lui Ozzy, care tocmai a cântat la pauză primului meci NFL din acest sezon. Artistul a fost ţinut departe de scenă câţiva ani, între pandemie şi operaţiile suferite la gât şi coloană.

Cu o uriaşă carieră în spate şi 100 de milioane de discuri vândute, Ozzy Osbourne e o forţă de neoprit şi ne pregăteşte încă un show TV... ca pe vremuri.

Comentarii

Premii muzicale

Cher, Ozzy Osbourne, Foreigner vor fi introduși în Rock & Roll Hall of Fame 2024

Celebrul panteon muzical își mărește componența cu o nouă serie de artiști. Ozzy Osbourne, Dave Matthews Band, Cher, A Tribe Called Quest, Mary J. Blige, Peter Frampton, Foreigner și Kool & The Gang vor fi introduși în Rock & Roll Hall of Fame, în cadrul unei ceremonii ce va avea loc în Cleveland pe 19 octombrie.

Publicat

pe

Cher / Ozzy Osbourne
Cher / Ozzy Osbourne │ FOTO: capturi YouTube

În plus, Jimmy Buffett, MC5, Dionne Warwick și Norman Whitfield vor fi incluși în Rock & Roll Hall of Fame la categoria "Excelență muzicală".

Printre alți premianți ai galei din acest an se numără Alexis Korner, John Mayall și Big Mama Thornton, care vor fi onorați cu premiul "Influență muzicală", iar producătoarea de divertisment Suzanne de Passe va primi premiul "Ahmet Ertegun".

Candidații au fost desemnați de o comisie internațională de vot formată din peste 1.000 de artiști, istorici și membri ai industriei muzicale. Pentru a fi eligibil, prima înregistrare comercială a unui nominalizat trebuie să fi fost lansată cu cel puțin 25 de ani în urmă.

Ozzy Osbourne a fost introdus anterior în Rock & Roll Hall of Fame ca membru Black Sabbath (2006). Anul trecut, soția și managerul său, Sharon Osbourne, a muștruluit Hall of Fame pentru că nu l-a introdus pe Ozzy ca artist solo. A durat ceva timp și pentru Cher, artista devenind eligibilă încă din 1991.

Ceremonia de introducere în Rock & Roll Hall of Fame 2024 va avea loc la Rocket Mortgage Fieldhouse din Cleveland, Ohio, sâmbătă, 19 octombrie, și va fi transmisă în direct pe Disney+. Va fi disponibilă și pe Hulu după premieră și va primi o transmisiune specială difuzată pe ABC.

Citește în continuare

Muzică nouă

Ozzy Osbourne lansează prima piesă din 2024, "Crack Cocaine" - AUDIO

Ozzy Osbourne îşi continuă recuperarea înainte să spere la concerte în perioada următoare, dar între timp lansează muzică nouă. Artistul a colaborat cu Billy Morrison şi Steve Stevens, lansând piesa "Crack Cocaine".

Publicat

pe

Videoclip Ozzy Osbourne Crack Cocaine
Videoclip Ozzy Osbourne Crack Cocaine │ FOTO: Ozzy Osbourne

Îl vedem pe "Prinţul Întunericului" într-un videoclip în care stă pe un fotoliu din piele şi cântă dramatic despre vicii. Mai precis despre "Crack Cocaine", drogul care a făcut atât de multe victime în anii '80. Piesa îi aparţine de fapt lui Billy Morrison, care va lansa "The Morrison Project", al treilea său album solo şi primul din 2015 pe 19 aprilie.

Pentru cei cărora nu le sună familiar numele, Morrison este un chitarist, solist şi compozitor britanic. E cunoscut mai degrabă drept chitaristul lui Billy Idol (chitară ritm) din ultimii 15 ani, alături de chitaristul principal, Steve Stevens. A mai fost şi basist în cadrul The Cult. Acum e gata să ne ofere 12 piese noi, pe care a colaborat cu Ozzy Osbourne, Billy Idol, DMC şi Al Jourgensen de la Ministry.

Lista e mult mai lungă şi îi include şi pe chitaristul John 5, care a pornit la Marilyn Manson şi a ajuns la Motley Crue, dar şi Steve Vai şi Tommy Clufetos.

În videoclipul oficial "Crack Cocaine" apar Ozzy Osbourne, Stevens, dar şi Clufetos la tobe. Plus o muză blondă care se luptă cu adicţia. Acest track este primul cu Ozzy la voce din 2022 încoace. Pe atunci muzicianul lansa albumul "Patient Number 9", care i-a adus două premii Grammy, pentru "Cel mai bun album rock" şi "Cea mai bună reprezentaţie metal".

Se pare că noua piesă a fost scrisă în doar 20 de minute, inspiraţia venind pe loc. Chitariştii au pornit de la ideea unui "riff Ozzy". Între timp Osbourne a acordat celor de la Rolling Stone un interviu, în care a spus că ar vrea să revină la concerte live, dar nu se poate ridica din scaun şi sta drept în acest moment.

Artistul are 75 de ani şi a fost introdus în Rock and Roll Hall of Fame în 2006.

Citește în continuare