Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Ozzy Osbourne îşi încheie cariera live, renunţă la turnee extinse

Problemele de sănătate continuă pentru Ozzy Osbourne, care se simte prea slăbit pentru a îşi relua turneele programate în 2023. Legendarul rocker a transmis un mesaj fanilor, prin care a anunţat cu mare durere că se vede nevoit să anuleze toate show-urile din 2023.

Publicat

pe

Ozzy Osbourne (screenshot YouTube)
Ozzy Osbourne (screenshot YouTube)

În vârstă de 74 de ani, Ozzy Osbourne a transmis fanilor la început de lună februarie 2023 faptul că s-a terminat cu zilele sale de turnee şi călătorit din oraş în oraş. Motivul este sănătatea sa şubredă. Fostul solist Black Sabbath şi câştigător de premii Grammy a postat mesajul în social media pe 1 februarie, citând accidentul pe care l-a avut cu 4 ani în urmă, care l-a lăsat cu sechele serioase la coloană.

Astfel, "Prinţul Întunericului" nu mai este capabil fizic să îşi onoreze concertele din Marea Britanie şi Europa. Ozzy subliniază că vocea sa nu a avut de suferit, dar corpul său nu mai poate. Aminteşte de 3 operaţii, tratamente cu celule stem, nenumărate ore de fizioterapie, ba chiar şi revoluţionara tehnologie Cybernics HAL. HAL înseamnă Hybrid Assistive Limb Treatment şi foloseşte on exoschelet pentru a îmbunătăţi mişcarea şi echilibrul.

Ozzy le-a mulţumit fanilor care au păstrat biletele de la precedentele concerte amânate sau anulate din cauza pandemiei. Osbourne pare a indica faptul că nu concertul în sine e problema, cât mai degrabă călătoriile dese între oraşe. La final de mesaj a mulţumit familiei, fanilor, membrilor trupei, dar şi colegilor din industrie, Judas Priest, cu care mergea în turneu. Deocamdată artistul rămâne în discuţii cu echipa sa, pentru a veni cu idei legate de reprezentaţii ale sale care să nu implice călătorii între oraşe şi ţări.

Toate biletele vor putea fi returnate. Problemele începeau pentru Ozzy în 2019, când şi-a anulat concertele după o căzătură serioasă. În 2020 a fost diagnosticat cu Parkinson, iar apoi a urmat Covid-19 şi operaţiile. Pe de altă parte, artistul a rămas cât se poate de activ, lansând un album în 2019, "Ordinary Man" şi unul în 2022, "Patient Number 9". Ozzy a avut o perioadă ocupată, între revitalizarea show-urilor TV alături de familia sa şi o muncă prolifică în studio.

Comentează

Premii muzicale

Cher, Ozzy Osbourne, Foreigner vor fi introduși în Rock & Roll Hall of Fame 2024

Celebrul panteon muzical își mărește componența cu o nouă serie de artiști. Ozzy Osbourne, Dave Matthews Band, Cher, A Tribe Called Quest, Mary J. Blige, Peter Frampton, Foreigner și Kool & The Gang vor fi introduși în Rock & Roll Hall of Fame, în cadrul unei ceremonii ce va avea loc în Cleveland pe 19 octombrie.

Publicat

pe

Cher / Ozzy Osbourne
Cher / Ozzy Osbourne │ FOTO: capturi YouTube

În plus, Jimmy Buffett, MC5, Dionne Warwick și Norman Whitfield vor fi incluși în Rock & Roll Hall of Fame la categoria "Excelență muzicală".

Printre alți premianți ai galei din acest an se numără Alexis Korner, John Mayall și Big Mama Thornton, care vor fi onorați cu premiul "Influență muzicală", iar producătoarea de divertisment Suzanne de Passe va primi premiul "Ahmet Ertegun".

Candidații au fost desemnați de o comisie internațională de vot formată din peste 1.000 de artiști, istorici și membri ai industriei muzicale. Pentru a fi eligibil, prima înregistrare comercială a unui nominalizat trebuie să fi fost lansată cu cel puțin 25 de ani în urmă.

Ozzy Osbourne a fost introdus anterior în Rock & Roll Hall of Fame ca membru Black Sabbath (2006). Anul trecut, soția și managerul său, Sharon Osbourne, a muștruluit Hall of Fame pentru că nu l-a introdus pe Ozzy ca artist solo. A durat ceva timp și pentru Cher, artista devenind eligibilă încă din 1991.

Ceremonia de introducere în Rock & Roll Hall of Fame 2024 va avea loc la Rocket Mortgage Fieldhouse din Cleveland, Ohio, sâmbătă, 19 octombrie, și va fi transmisă în direct pe Disney+. Va fi disponibilă și pe Hulu după premieră și va primi o transmisiune specială difuzată pe ABC.

Citește în continuare

Muzică nouă

Ozzy Osbourne lansează prima piesă din 2024, "Crack Cocaine" - AUDIO

Ozzy Osbourne îşi continuă recuperarea înainte să spere la concerte în perioada următoare, dar între timp lansează muzică nouă. Artistul a colaborat cu Billy Morrison şi Steve Stevens, lansând piesa "Crack Cocaine".

Publicat

pe

Videoclip Ozzy Osbourne Crack Cocaine
Videoclip Ozzy Osbourne Crack Cocaine │ FOTO: Ozzy Osbourne

Îl vedem pe "Prinţul Întunericului" într-un videoclip în care stă pe un fotoliu din piele şi cântă dramatic despre vicii. Mai precis despre "Crack Cocaine", drogul care a făcut atât de multe victime în anii '80. Piesa îi aparţine de fapt lui Billy Morrison, care va lansa "The Morrison Project", al treilea său album solo şi primul din 2015 pe 19 aprilie.

Pentru cei cărora nu le sună familiar numele, Morrison este un chitarist, solist şi compozitor britanic. E cunoscut mai degrabă drept chitaristul lui Billy Idol (chitară ritm) din ultimii 15 ani, alături de chitaristul principal, Steve Stevens. A mai fost şi basist în cadrul The Cult. Acum e gata să ne ofere 12 piese noi, pe care a colaborat cu Ozzy Osbourne, Billy Idol, DMC şi Al Jourgensen de la Ministry.

Lista e mult mai lungă şi îi include şi pe chitaristul John 5, care a pornit la Marilyn Manson şi a ajuns la Motley Crue, dar şi Steve Vai şi Tommy Clufetos.

În videoclipul oficial "Crack Cocaine" apar Ozzy Osbourne, Stevens, dar şi Clufetos la tobe. Plus o muză blondă care se luptă cu adicţia. Acest track este primul cu Ozzy la voce din 2022 încoace. Pe atunci muzicianul lansa albumul "Patient Number 9", care i-a adus două premii Grammy, pentru "Cel mai bun album rock" şi "Cea mai bună reprezentaţie metal".

Se pare că noua piesă a fost scrisă în doar 20 de minute, inspiraţia venind pe loc. Chitariştii au pornit de la ideea unui "riff Ozzy". Între timp Osbourne a acordat celor de la Rolling Stone un interviu, în care a spus că ar vrea să revină la concerte live, dar nu se poate ridica din scaun şi sta drept în acest moment.

Artistul are 75 de ani şi a fost introdus în Rock and Roll Hall of Fame în 2006.

Citește în continuare

Trending