Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Concertul Mariza de la București este SOLD OUT

Biletele pentru concertul Mariza de la București au fost epuizate, evenimentul urmând a se desfășura cu casa închisă. Spectacolul va avea loc pe 15 mai la Sala Palatului, fiind organizat de Amphitrion. Cu prilejul acestui eveniment, Ambasada Portugaliei la București va prezenta publicului prezent la concert expozitia „Istoria Muzicii Fado”.

Publicat

pe

Mariza
Mariza │ FOTO: uwworldseries.org

Săptămâna aceasta, Mariza va scrie live istoria muzicii fado, într-un spectacol magic cu casa închisă, sub acordurile autentice ale muzicii tradiționale portugheze. Urmând recentei lansări a primului album Best Of din carieră, concertul de la București va include unele dintre cele mai cunoscute și iubite piese din repertoriul solistei, într-un adevărat regal de fado și world music.

În cadrul evenimentului din 15 mai, Ambasada Portugaliei la București are plăcerea de a prezenta „Istoria Muzicii Fado”, o expoziție compusă din douăzeci de afișe cu text și imagini care povestesc călătoria de-a lungul timpului a acestei expresii artistice specifice culturii portugheze. Expoziția este prezentată în trei limbi: portugheză, franceză și engleză, ca urmare a parteneriatului dintre Camões, IP., Muzeul de Fado din Lisabona și EGEAC, compania responsabilă pentru programe culturale din Lisabona.

În lumea întreagă, termenul ”fado” este de la sine asociat numelui Portugaliei. O muzică urbană care transmite de mai bine de un secol sensibilitatea portugheză și explică cel mai bine sentimentul de saudade, de dor și nostalgie. La început o muzică interpretată spontan prin taverne și prin cartierele sărace ale Lisabonei, fado ajunge cu timpul să fie asociat unei stări boeme, adoptat și prelucrat de lumea artistică. Sensibilitatea și frământările omului de rând cât și ale celor mai cunoscuți poeți și artiști își găsesc astfel loc în cântecele fadiștilor și ale chitariștilor iscusiți. Muzica fado a fost desemnată în 2011 de către UNESCO Patrimoniu Imaterial al Umanității, ceea ce înseamă că atât conservarea bogatului repertoriu acumulat, cât și continuitatea sunt garantate pentru cântecul Lisabonei.

Cu un repertoriu bine înrădăcinat în istoria clasică a muzicii fado și cu o voce inconfundabilă a cărei putere îi permite să interpreteze fiecare cuvânt într-o manieră expresivă unică, Mariza s-a remarcat încă de la debut. Artista va aduce sunetele magistrale specifice muzicii fado într-un concert live de exceptie, joi, 15 mai pe scena Sălii Palatului din București.

Mariza și Sting - "A Thousand Years" (Jocurile Olimpice de la Atena, 2004)

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Concerte joi, 15 mai 2014

Mariza

Loc
Sala Palatului

Trending