Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Ziua Culturii Naționale este celebrată cu un concert Corina Sîrghi și program extins pentru expoziția "Universul lui Dali"

ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului București celebrează Ziua Culturii Naționale printr-un concert inspirat din folclorul românesc, susținut de Corina Sîrghi. De asemenea, în programul special se înscrie și expoziția "Universul lui Salvador Dali" care beneficiază de un orar prelungit și va fi deschisă pentru vizitatori până la miezul nopții.

Publicat

pe

Expoziție "Universul lui Salvador Dali"
Expoziție "Universul lui Salvador Dali" │ FOTO: Gicu Boboc

Peste 10.000 de iubitori de artă au vizitat expoziția în primele săptămâni de la deschiderea acesteia. Ca urmare a interesului accentuat manifestat de public, în ziua de 15 ianuarie vizitatorii vor putea admira cele 170 de lucrări autentice Salvador Dali conform unui program special, în intervalul orar 10.00-24.00.

Un adevărat periplu în universul suprarealist al cunoscutului artist catalan, prin sculpturi impresionante în mărime naturală, precum Femeia timpului, sculpturi-bijuterii din aur și diamante, precum Îngerul triumfător, sau ilustrații ce introduc privitorul într-o reinterpretare suprarealistă a unor opere clasice, precum Mult zgomot pentru Shakespeare, expoziția este o veritabilă celebrare a valorilor culturii universale.

Concert Corina Sîrghi la Sala Mare, ARCUB

Cunoscută pentru pasiunea și profunzimea cu care interpretează genuri muzicale variate, Corina Sîrghi va urca pe scenă pe 15 ianuarie, de la ora 19:00. Artista va fi acompaniată de Shaun Williams (acordeon), Costel Nechita (contrabas), Meltiade Mihalache (vioară), Marian Șerban (țambal), Toma Dimitriu (pian) și Alex Mike (contrabas) și le va oferi spectatorilor un repertoriu complex, de la balade emoționante până la piese ritmate, pline de energie, o varietate de selecții muzicale ce ilustrează diversitatea culturală națională, aducând astfel, în prim-plan, un strop de autenticitate cu fiecare interpretare.

"Cu prilejul Zilei Culturii Naționale vom cânta muzică românească - o serie de medalioane folclorice și alte câteva lucrări din muzica ușoară. Suntem atât de norocoși că avem atâtea versuri frumoase și o limbă de care nu se apropie mulți, este numai și numai a noastră. Nu cred că se mai cântă undeva așa frumos despre dragoste, orașe și multe altele, cum se cântă la noi. Suntem nerăbdători să împărtășim publicului emoțiile și cântul autentic românesc cu prilejul acestei zile speciale pentru noi toți, românii, în acest concert special de la ARCUB", a declarat Corina Sîrghi.

Biletele pentru concertul Corina Sîrghi au fost puse în vânzare și pot fi achiziționate online și de la casa de bilete ARCUB (Strada Lipscani nr. 84-90). Prețul unui bilet este de 35 lei. De asemenea, biletele pentru expoziția "Universul lui Salvador Dali" de la ARCUB pot fi achiziționate, la prețuri variabile în funcție de categorie, online și de la casa de bilete ARCUB.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Concerte luni, 15 ianuarie 2024

Corina Sîrghi

Loc
ARCUB

Trending