Urmărește-ne în Social Media

BTS - Permission to Dance

BTS a lansat pe 9 iulie piesa "Permission to Dance" şi în buna tradiţie a grupului k-pop, noul single a cucerit imediat Trending-ul de pe YouTube. În doar 3 zile a strâns 123 de milioane de vizualizări şi l-a făcut şi pe Elton John să reacţioneze la această creaţie. Clipul se vede în articol şi avem detalii despre acest single în articol.

"Permission to Dance" se află acum pe locul 2 în topul global Spotify, care include cele mai ascultate 200 de piese. Melodia a primit 7.339.385 de stream-uri pe Spotify, de la lansarea sa de vineri, 9 iulie. Pe primul loc se afla "Beggin'", piesa formaţiei italiene Maneskin, care a câştigat Eurovision 2021 şi SanRemo 2021. Cântecul BTS a cucerit topurile Spotify din ţări precum Coreea de Sud, India, Rusia şi Arabia Saudită, unde e pe locul întâi.

Avem de-a face cu o piesă optimistă şi plină de energie, care încurajează ascultătorii să danseze şi să se simtă bine. În videoclip apar pe lângă cei 7 membri ai formaţiei k-pop şi oameni din toate ţările, culturile, vârstele şi sexele dansând liberi de prejudecăţi fix acolo unde îi găseşte pofta de dans. Invitatul special al acestui videoclip este balonul mov care tot urcă în văzduh. Spre final participanţii la dans îşi dau măştile jos şi zâmbesc în faţa camerei, din restaurante, holuri de şcoală, spălătorii de rufe şi poduri din Coreea de Sud.

Toate sub o mare de baloane mov, culoarea reprezentativă BTS şi care s-a regăsit şi pe ambalajul meniului McDonald's al formaţiei lansat în acest an. La final de clip vedem şi un soi de making of şi flashmob cu toţi partcipantii la clip, ce par a filma într-un deşert atemporal. Fanii BTS trebuie să ştie că "Permission to Dance" a fost compus parţial de Ed Sheeran. Acesta este doar al treilea cântec al băieţilor în limba engleză.

Pe lângă recunoaşterea din partea lui Elton John, chiar şi şeful Organizaţiei Mondiale a sănătăţii a reacţionat la acest hit. Tetros Adhanom a postat pe Twitter o scurtă secvenţă din clip în care artiştii din formaţie folosesc limbajul semnelor, crescând conştientizarea cu privire la problemele de auz. Cu această ocazie am aflat că 1.5 miliarde de persoane de pe glob sunt afectate într-o formă sau alta de probleme cu auzul.

Grupul BTS a fost invitat la emisiunea lui Jimmy Fallon, "The Tonight Show With Jimmy Fallon", unde a interpretat acest nou track alături de hitul "Butter". Ultimul album lansat de trupă a fost "Be" din 2020", iar tot anul trecut a sosit şi "Map of the Soul: 7". Pe 28 iunie "Butter" a devenit melodia cu cea mai lungă prezenţă în topul Hot 100, doborând recordul Aerosmith cu piesa "I Don't Want to Miss a Thing" după 23 de ani.

PUBLICITATE
Comentarii

Muzică nouă

BTS a lansat o piesă nouă, "The Planet" - AUDIO

BTS a lansat o nouă piesă, intitulată "The Planet", special compusă pentru serialul animat "Bastions". Grupul K-pop nu a fost atât de activ în 2023, poate şi pentru că o parte din membrii săi sunt plecaţi în armată, mai precis J-Hope şi Jin.

Publicat

pe

BTS la gala AMA 2021
BTS la gala AMA 2021 │ FOTO: Captură YouTube

Pe "The Planet" cântă toţi cei 7 membri BTS şi este prima apariţie a lor ca un grup complet de la piesa "Yet to Come" din 2022, de pe albumul compilaţie "Proof". Pe acel LP se aflau şi alte 3 melodii noi ale formaţiei. Noua piesă BTS va fi folosită ca temă centrală audio a serialulul "Bastions". Reţeaua sud-coreeană TV SBS a lansat intro-ul pentru serie cu ceva vreme în urmă, incluzând o parte din melodie.

Videoclipul animat lansat pentru noul single include personajele din "Bastion", care dansează pe melodie. Pe lângă BTS coloana sonoră "Bastions" include şi muzica de la Heize, LE SSERAFIM, BB Gils (fostele Brave Girls) şi AleXa. Serialul are premiera pe reţeaua TV SBS pe 14 mai. E despre un super erou la început de drum, care descoperă identitatea unui răufăcător care vrea să distrugă planeta.

Între timp BTS se pregăteşte să lanseze o carte non ficţională cunoscută ca "Beyond the Story: 10 Year Record of BTS", scrisă alturi de jurnalistul Myeongseok Kang.

Despre BTS trebuie să ştiţi că din 2022 încoace este cel mai bine vândut artist din toată istoria Coreei de Sud. A sărit de 30 de milioane de LP-uri. Anul 2023 e unul special pentru fanii BTS, deoarece în acest an se împlineşte un deceniu de la debutul formaţiei. Grupul a debutat în 2013 prin Big Hit Entertainment, cu albumul "2 Cool 4 Skool".

Pe 14 iunie 2022 formaţia anunţa o perioadă de pauză în activitate pentru a le permite membrilor săi să îşi efectueze stagiul militar obligatoriu, reglementat de statul coreean. Reuniunea va avea loc de abia în 2025. Jin, cel mai în vârstă membru s-a înrolat primul, pe 13 decembrie 2022. BTS a ajuns rapid una dintre cele mai influente trupe din lume, ţinând discursuri la ONU şi având iniţiative UNICEF. Trupa a avut şi întâlniri cu preşedinţii SUA din ultimul deceniu şi a primit Ordinul pentru Merite Culturale în Coreea de Sud.

Citește în continuare

PROMO

Descoperă laptopul pentru creatori ASUS Zenbook Pro 14 OLED