Urmărește-ne în Social Media

Coldplay X BTS - My Universe

Coldplay și BTS străbat împreună galaxii, uniți de lipsa de granițe a iubirii. Videoclipul piesei "My Universe" se pliază perfect pe ideea consolidării unei mari comunități, ce nu ține cont de nicio barieră culturală sau lingvistică.

Noul videoclip lansat de Coldplay și BTS este regizat de Dave Meyers și este plasat în viitor. Clipul are chiar și o parte narativă introductivă, pe modelul Star Wars:

"Odată ca niciodată, într-un viitor îndepărtat...Muzica este interzisă în galaxii. Pe trei planete diferite, trei formații luptă pentru a înlătura această cenzură. DJ Lafrique, pe racheta ei extraterestră cu stație radio, îi unește prin intermediul Holoband. În acest timp, ei sunt vânați de Silencers (Cei care vor liniște)", ni se detaliază în debutul clipului.

Aceasta este povestea care a dat naștere videoclipului "My Universe", care, așa cum era de așteptat, este populat de personaje extraterestre, comunicarea dintre Coldplay și BTS realizându-se prin intermediul muzicii. Aflate pe planete diferite, trupele devin, pe rând, holograme, transmisia neputându-se realiza simultan din ambele locații.

"My Universe" este cel de-al doilea single extras de pe noul album al trupei Coldplay, "Music of the Spheres". Noul LP va fi lansat pe 15 octombrie, întregul tracklist fiind dat publicității. Printre titlurile pieselor se regăsesc și trei emoji-uri, a căror semnificație nu a fost încă explicată de membrii trupei.

Tracklist "Music of the Spheres":

01. [Ringed Planet Emoji]
02. Higher Power
03. Humankind
04. ✨
05. Let Somebody Go
06. ❤️
07. People of the Pride
08. Biutyful
09. 🌎
10. My Universe
11. ♾
12. Coloratura

Comentarii

Concerte & turnee

Cumpără ultimele bilete la concertul Coldplay din 12 iunie

O veste bună pentru fanii Coldplay care nu au reușit să pună mâna pe un bilet la concertele din București. Mai sunt disponibile câteva tichete de acces, în număr limitat, pentru show-ul din 12 iunie. Află cât costă și cum le poți cumpăra.

Publicat

pe

Formația Coldplay (2023)
Formația Coldplay (2023) │ FOTO: James Marcus Haney

Organizatorii au pus la dispoziția fanilor o nouă tranșă de bilete pentru show-urile trupei britanice, iar pentru concertul din 12 iunie, mai sunt disponibile bilete la categoriile:

  • Peluza II (sector 101) - 684 lei
  • Peluza II (sector 108) - 684 lei
  • Peluza II (sector 136) - 684 lei
  • Vizibilitate laterală (sector 336) - 553,50 lei
  • Vizibilitate laterală (sector 364) - 553,50 lei

Biletele sunt disponibile online, te invităm să accesezi agenda InfoMusic pentru achiziționare.

Coldplay vine în premieră în România, pe 12 și 13 iunie, cu ocazia turneului mondial "Music of the Spheres". Cele două concerte, organizate de Emagic și Live Nation, au bătut toate recordurile, marcând cel mai rapid sell-out pentru niște spectacole de stadion din istoria muzicii live din România. În deschidere vor urca pe scenă Maisie Peters și EMAA.

Trupa britanică și-a obișnuit fanii cu show-uri spectaculoase, în care muzica se împletește cu elemente vizuale și scenografice, iar "Music of the Spheres" a depășit așteptările tuturor, din acest punct de vedere. Observând concertele anterioare, Coldplay a reușit să creeze "universuri" unice și să-și respecte angajamentul de a oferi nu numai un recital muzical, ci o experiență multisenzorială completă care să rămână mult timp în memoria fanilor.

Citește în continuare

Concerte & turnee

La ce să ne așteptăm de la concertele Coldplay din 12 și 13 iunie?

Ne mai despart câteva ore până la concertele Coldplay din București, evenimente ce sunt așteptate cu sufletul la gură de fanii trupei. Ca să facem timpul să treacă mai repede ne putem delecta cu discografia artiștilor, dar ne și putem gândi la cum vor arăta show-urile din 12 și 13 iunie, la ce setlist ar putea interpreta pe scenă, ce efecte vizuale au pregătit sau la cum vor interacționa cu publicul român. Noi am făcut acest exercițiu de imaginație așa că te invităm și pe tine să ni te alături.

Publicat

pe

Formația Coldplay (2023)
Formația Coldplay (2023) │ FOTO: James Marcus Haney

Coldplay vine în premieră în România, pe 12 și 13 iunie, cu ocazia turneului mondial "Music of the Spheres". Cele două concerte, organizate de Emagic și Live Nation, au bătut toate recordurile, marcând cel mai rapid sell-out pentru niște spectacole de stadion din istoria muzicii live din România. În deschidere vor urca pe scenă Maisie Peters și EMAA.

Trupa britanică și-a obișnuit fanii cu show-uri spectaculoase, în care muzica se împletește cu elemente vizuale și scenografice, iar "Music of the Spheres" a depășit așteptările tuturor, din acest punct de vedere. Observând concertele anterioare, Coldplay a reușit să creeze "universuri" unice și să-și respecte angajamentul de a oferi nu numai un recital muzical, ci o experiență multisenzorială completă care să rămână mult timp în memoria fanilor.

Setlist concerte Coldplay la București

Orice artist muzical este cunoscut de un public larg (nu doar de fani) după "acea piesă". Sau "acele piese". Este și cazul trupei Coldplay pentru care "Yellow", "Clocks", "Fix You" sau "Paradise" au devenit unele dintre cele mai ascultate melodii din discografie.

Bineînțeles, având în vedere că spectacolele de la București fac parte din turneul de promovare a albumului "Music of the Spheres", nu au cum să lipsească cântece ca "Higher Power", "Biutyfyl" sau "My Universe". 

De exemplu, melodiile enumerate mai sus au fost cântate în concertele din Grecia, ce au avut loc pe 8 și 9 iunie. Alături de acestea, Coldplay a mai interpretat, printre altele, "Adventure of a Lifetime", "The Scientist", "Viva la Vida", "Hymn for the Weekend", "People of the Pride", "A Sky Full of Star", dar și o piesă nouă, ce urmează să fie lansată oficial în curând.

Scenografia

Designul scenei: Scena este gândită pentru a oferi o vizibilitate bună din toate colțurile spațiului de desfășurare, iar cea principală este conectată cu o pasarelă către o scenă secundară mai mică, situată în mijlocul publicului.

Decoruri și elemente vizuale: Decorul include elemente inspirate de tematica spațială a albumului, cu imagini ale planetelor, stelelor și alte motive cosmice proiectate pe ecranele de pe scenă.

Lumini

Jocuri de lumini: Concertele Coldplay sunt cunoscute pentru spectacolele impresionante de lumini. Show-ul include un mix complex de lumini colorate, lasere și efecte stroboscopice care sunt sincronizate cu muzica.

Brățări LED: Fanii primesc brățări LED (Xylobands) la intrare, care sunt controlate de la distanță pentru a crea efecte luminoase coordonate în întreaga arenă. Acestea își schimbă culorile și pulsează în ritmul muzicii, creând un efect vizual captivant.

Efecte speciale

Artificii și confetti: Coldplay utilizează adesea artificii în timpul momentelor culminante ale pieselor, precum și confetti colorate care cad asupra publicului. Aceste efecte sunt gândite pentru a intensifica momentele de maximă energie sau părțile mai emoționante ale concertului.

Proiecții video: Ecranele uriașe de pe scenă afișează imagini și animații care completează vizual piesele interpretate. Aceste proiecții pot include videoclipuri muzicale, imagini live cu membrii trupei sau artwork-uri tematice.

Atmosfera

Interacțiunea cu publicul: Chris Martin, solistul trupei, este renumit pentru modul său energic și carismatic de a interacționa cu publicul. El încurajează adesea fanii să cânte alături de trupă și să participe activ la spectacol.

Momente acustice: Pe lângă seturile energice, Coldplay pregătesc și momente mai sensibile, cu piese interpretate acustic, care aduc o notă de intimitate și conexiune cu publicul. Au existat numeroase instanțe în care fanii au fost invitați pe scenă pentru a cânta împreună cu trupa.

Citește în continuare

Concerte & turnee

Concerte Coldplay: facilități de transport și trafic rutier restricționat

Cu ocazia concertelor Coldplay din 12 și 13 iunie, Primăria Municipiului București, în colaborare cu TPBI și STB, a anunțat, pe lângă facilitățile de transport special pentru a asigura accesul la eveniment într-un mod sustenabil și eficient, și restricționarea traficului rutier pe Bd. Pierre de Coubertin, între Str. Vatra Luminoasă și rondul de la intrarea în stadionul Arena Națională.

Publicat

pe

Formația Coldplay (2023)
Formația Coldplay (2023) │ FOTO: James Marcus Haney

În vederea desfășurării fluide a evenimentului, traficul rutier va fi restricționat pe Bd. Pierre de Coubertin între Str. Vatra Luminoasă și rondul de la intrarea în stadionul Arena Națională. Începând cu ora 08:00 în zilele de 12 și 13 iunie 2024, liniile de transport 86, 87, 90, 104, 143 și 700 vor opera pe trasee modificate.

Linia 86 va funcționa pe traseul de bază între terminalul "Dridu" și intersecția Str. Vatra Luminoasă/Str. Tony Bulandra, apoi va urma un traseu modificat pe Str. Tony Bulandra, cu întoarcere în Depoul Vatra Luminoasă.

Linia 87 va circula între stația "Piața Romană" și intersecția Str. Vatra Luminoasă/Str. Tony Bulandra, apoi va urma un traseu modificat pe Str. Tony Bulandra, cu întoarcere în Depoul Vatra Luminoasă.

Linia 90 va funcționa pe traseul de bază între terminalul "Semănătoarea" și intersecția Str. Vatra Luminoasă/ Str. Tony Bulandra, apoi va urma un traseu modificat pe Str. Tony Bulandra, cu întoarcere în Depoul Vatra Luminoasă.

Linia 104 va funcționa pe traseul de bază între terminalul "Complex Comercial Pantelimon" și intersecția Șos. Iancului/ Bd. Pierre de Coubertin, apoi va urma un traseu modificat în ambele sensuri pe Șos. Iancului, Șos. Mihai Bravu, Bd. Decebal, apoi traseul actual.

Linia 143 va funcționa pe traseul de bază între terminalul "Bucur Obor" și intersecția Str. Baicului/ Șos. Pantelimon, apoi va urma un traseu modificat pe Șos. Pantelimon, Bd. Ferdinand, Bd. Gării Obor, până la terminalul "Baicului" (linii 69, 85, 382), cu întoarcere pe Str. Baicului, Str. Paharnicul Turturea, Str. Dumitru Slugeru, apoi traseul actual.

Linia 700 va funcționa cu 6 autobuze electrice (4 vehicule din linia 335 și 2 vehicule din linia 368) de la Autobaza Floreasca.

Ce linii de transport vor fi înființate și suplimentate?

Organizatorii reamintesc participanților că în cele două zile de concert, 12 și 13 iunie, în intervalele orare 16:00-20:30 și 22:45-00:30, vor fi înființate două linii de transport și suplimentate alte două. Accesul către și de la stadion se va face cu autobuze electrice, troleibuze cu autonomie și autobuze hibrid.

Linia 700 cu autobuze electrice va funcționa între Piața Unirii și Arena Națională, având un interval de succedare de aproximativ 10 minute, în ambele sensuri, între Piaţa Unirii şi Arena Naţională pe traseul: Piaţa Unirii, Bd. Unirii, Piaţa Alba Iulia, Bd. Decebal, Şos. Mihai Bravu, Str. Vatra Luminoasă, Bd. Pierre de Coubertin. Ultima plecare de la Piața Unirii către Arena Națională va fi la ora 20:30, iar ultima plecare de la Arena Națională către Piața Unirii va fi la ora 00:30.

Linia 87 va fi deservită de troleibuze cu autonomie, cu un interval de circulație de aproximativ 10 minute, între Piața Romană și Arena Națională.

Linia 90 va beneficia de suplimentare cu troleibuze cu autonomie după amiază, având un interval de aproximativ 10 minute, între Semănătoarea și Arena Națională.

Liniile de noapte N1 și N10 vor fi dotate cu autobuze hibrid, funcționând în intervalul orar 22:30-00:30, la un interval de circulație de aproximativ 10 minute.

Întrucât se așteaptă un număr foarte mare de spectatori, organizatorii recomandă folosirea transportului public pentru a evita ambuteiajele. Nu vor fi amenajate locuri de parcare la stadion.

Despre concertele Coldplay de la București

Trupa Coldplay vine în premieră în România, pe 12 și 13 iunie, cu ocazia turneului mondial "Music of the Spheres". Cele două concerte, organizate de Emagic și Live Nation, au bătut toate recordurile, marcând cel mai rapid sell-out pentru niște spectacole de stadion din istoria muzicii live din România. În deschidere vor urca pe scenă Maisie Peters și EMAA.

Citește în continuare