Urmărește-ne în Social Media

PSY - That That (feat Suga)

PSY a revenit la 5 ani de la ultimul album cu o piesă nouă, "That That", produsă de către un membru BTS, Suga. Melodia primeşte un videoclip cu o sumedenie de figuranţi şi dansatori, care compun o scenă de western cu aer coreean. Acesta este doar primul material de pe viitorul album al lui PSY.

"That That" este primul single de pe viitorul album Psy, cunoscut deocamdată drept "Psy 9th". Creatorul lui "Gangnam Style" are deja un succes răsunător, piesa strângând peste 52 milioane de vizualizări pe YouTube în doar 3 zile. E foarte catchy şi are o coregrafie care va face senzaţie pe TikTok. Sunt şi câteva momente antologice şi Psy are chimie cu Suga, deşi teoretic cei doi sunt angajaţi într-un dance battle în clip.

Suga infuzează piesa cu un hip-hop coreean, care are mare priză la public acum. Componentul BTS pare a fi câştigătorul battle-ului în cele din urmă, ţinându-l în braţe pe un Psy ce pare a îşi da duhul. Câteva secvenţe din clip şi bucăţi de coregrafie amintesc de "Gangman Style" şi de "Gentleman", moşteniri de care PSY nu se poate dezbăra. Toate teaserele şi declaraţiile care au prefaţat single-ul au subliniat faptul că PSY nu îl consideră pe Suga un junior sau cumva inferior lui în industrie, ci un prieten. A fost amintită diferenţa de generaţie, dar şi faptul că ea nu se simte în relaţia dintre cei doi artişti.

Sugă a recunsocut că avea emoţii să lucreze cu Psy, deoarece e foarte respectat în industrie. Ultimele piese lansate de Psy au fost "Celeb", colaborare cu Bae Suzy şi "Happier", alături de Crush, artist de R&B coreean. Am auzit şi un remake al piesei lui Jermaine Jackson "When The Rain Beings to Fall" cu amprenta star-ului purtător de ochelari de soare. Acel remake a fost realizat a alături de Hwasa, membru al trupei MAMAMOO.

Ultimul album lansat de Psy a fost "Psy 8th 4X2=8" din 2017. La un an după acel LP muzicianul s-a despărţit de casa de discuri YG Entertainment, înfiinţând propriul său label, P Nation în 2019. Între timp fanii BTS îşi fac griji pentru viitorul trupei, deoarece membrii grupului vor ajunge la 30 de ani şi trebuie să îşi facă stagiul militar obligatoriu de 18 luni. Formaţia va lansa un nou album în iunie totuşi, spre bucuria fanilor.

PUBLICITATE
Comentarii

Muzică nouă

BTS a lansat o piesă nouă, "The Planet" - AUDIO

BTS a lansat o nouă piesă, intitulată "The Planet", special compusă pentru serialul animat "Bastions". Grupul K-pop nu a fost atât de activ în 2023, poate şi pentru că o parte din membrii săi sunt plecaţi în armată, mai precis J-Hope şi Jin.

Publicat

pe

BTS la gala AMA 2021
BTS la gala AMA 2021 │ FOTO: Captură YouTube

Pe "The Planet" cântă toţi cei 7 membri BTS şi este prima apariţie a lor ca un grup complet de la piesa "Yet to Come" din 2022, de pe albumul compilaţie "Proof". Pe acel LP se aflau şi alte 3 melodii noi ale formaţiei. Noua piesă BTS va fi folosită ca temă centrală audio a serialulul "Bastions". Reţeaua sud-coreeană TV SBS a lansat intro-ul pentru serie cu ceva vreme în urmă, incluzând o parte din melodie.

Videoclipul animat lansat pentru noul single include personajele din "Bastion", care dansează pe melodie. Pe lângă BTS coloana sonoră "Bastions" include şi muzica de la Heize, LE SSERAFIM, BB Gils (fostele Brave Girls) şi AleXa. Serialul are premiera pe reţeaua TV SBS pe 14 mai. E despre un super erou la început de drum, care descoperă identitatea unui răufăcător care vrea să distrugă planeta.

Între timp BTS se pregăteşte să lanseze o carte non ficţională cunoscută ca "Beyond the Story: 10 Year Record of BTS", scrisă alturi de jurnalistul Myeongseok Kang.

Despre BTS trebuie să ştiţi că din 2022 încoace este cel mai bine vândut artist din toată istoria Coreei de Sud. A sărit de 30 de milioane de LP-uri. Anul 2023 e unul special pentru fanii BTS, deoarece în acest an se împlineşte un deceniu de la debutul formaţiei. Grupul a debutat în 2013 prin Big Hit Entertainment, cu albumul "2 Cool 4 Skool".

Pe 14 iunie 2022 formaţia anunţa o perioadă de pauză în activitate pentru a le permite membrilor săi să îşi efectueze stagiul militar obligatoriu, reglementat de statul coreean. Reuniunea va avea loc de abia în 2025. Jin, cel mai în vârstă membru s-a înrolat primul, pe 13 decembrie 2022. BTS a ajuns rapid una dintre cele mai influente trupe din lume, ţinând discursuri la ONU şi având iniţiative UNICEF. Trupa a avut şi întâlniri cu preşedinţii SUA din ultimul deceniu şi a primit Ordinul pentru Merite Culturale în Coreea de Sud.

Citește în continuare