Urmărește-ne în Social Media

pop, rock

Artiști în izolare | Jean Gavril: "Ne-am pierdut valoarea și spiritul național pentru câteva promisiuni străine"

Seria interviurilor cu artiști aflați în izolare continuă cu Jean Gavril. Nonconformistul compozitor și interpret ne povestește cum i s-a schimbat viața în ultimele săptămâni, cum percepe el situația României în plină pandemie de coronavirus și cum crede că va arăta lumea după ce perioada de carantină se va încheia.

Publicat

pe

Jean Gavril
Jean Gavril │ FOTO: Răzvan Leucea

De câtă vreme te afli în izolare și de ce ți-e cel mai dor din viața de dinainte de pandemie?

În fiecare miercuri a săptămânii se mai împlinește o săptămână. De pe 11 martie stau în casă. Adică de 4 săptămâni. Cel mai dor îmi este să umblu de colo-colo, ba la studio, ba la atelierul de motociclete Different Motorcycle unde voiam să încep să lucrez la prima mea motoretă, ba de duminicile împreună cu prietenii cu care jucam CATAN. Să ies să mănânc la barul meu preferat din cartier.

Ai vreun nou tabiet de când stai acasă?

Nu cred, însă m-am apucat de gătit și de spălat vase. 100 de flotări pe zi și abdomene.

"Din păcate nu prea ne putem feri de fake news și trebuie să decidem noi singuri ce este fake și ce nu"

Cât de des citești acum știrile, comparativ cu perioada pre-pandemie?

Le citesc exact la fel, deoarece și înainte le citeam zilnic. Și la câte tâmpenii se vehiculează, am ajuns chiar să fiu mai selectiv cu știrile.

Jean Gavril

Jean Gavril

Cum te ferești de fake news și care a fost cea mai ridicolă teorie a conspirației pe tema COVID-19 de care ai auzit?

Din păcate nu prea ne putem feri de fake news și trebuie să decidem noi singuri ce este fake și ce nu, cu propria gândire selectivă. (Legat de teorii ale conspirației) Am auzit că unii oameni profită de faptul că stăm în casă și că se montează antenele 5G pe blocuri și urmează să ne prăjească pe toți.

Guști glumele cu coronavirus sau ți se pare că-i un subiect despre care nu ar trebui să se glumească?

Nu gust glumele. Țara asta nu are voie să glumească pe niciun subiect, suntem atât de înapoiați, încât ar trebui să plângem zilnic că suntem conduși de o ceată de analfabeți și incompetenți, ne-am pierdut valoarea și spiritul național pentru câteva promisiuni străine.

"Am început să îmi imaginez oare cum stau oamenii ăia în închisoare câte 10 ani, într-o cameră de 5 ori mai mică decât a mea"

Ce piese/artiști au revenit sau au intrat în playlistul tău în ultimele zile?

Nu s-a schimbat nimic, ascult ca de obicei 1-2 albume noi pe zi, deși dacă ar fi să numesc câțiva ar fi Allan Rayman, NAO, grandson, Thom Yorke

E perioada de izolare prielnică pentru compus? Ai compus ceva în aceste săptămâni?

Este și nu este, adică îmi place introspecția și cadrul favorabil de stat în casă și compus, însă odată cu el intervine și bariera de a părăsi acest cadru și de multe ori mă găsesc rătăcind pe pereți. Am început să îmi imaginez oare cum stau oamenii ăia în închisoare câte 10 ani, într-o camera de 5 ori mai mică decât a mea.

Jean Gavril

Jean Gavril

Cum crezi că va fi muzica compusă în perioada pandemică?

Până acum s-au lansat destul de multe piese pe acest subiect, evident toate motivaționale și pentru eroii care ne salvează din această situație. Am făcut și eu o schiță de piesă happy în care nu facem nimic în casă, pe canalul meu de YouTube, iar clipul l-am făcut cu imagini de la prietenii mei, de prin case, din perioada aceasta.

"Ascult muzică tare prin casă, mă bucur de soarele de care beneficiez în apartamentul meu foarte luminos, fac exerciții fizice"

Care a fost cel mai ciudat vis pe care l-ai avut de când stai în izolare?

Eu nu visez, din păcate, sau, dacă o fac, o fac foarte rar și uit până dimineața. Am aceleași 2 vise, unul frumos și altul coșmar, care mi se repetă dintotdeauna, de câteva ori pe an.

Ce te ajută să-ți menții moralul ridicat în perioada asta?

Ascult muzică tare prin casă, mă bucur de soarele de care beneficiez în apartamentul meu foarte luminos, fac exerciții fizice, și, din fericire, mă înțeleg minunat cu soția Bianca, deși am crezut la început că o să ne spargem capetele.

Care va fi primul lucru pe care îl vei face când carantina se va încheia?

O să ies primele 48 de ore și o să mă plimb pe străzi, aiurea, și ziua, și noaptea, o să merg cu mașina până acasă la Constanța să îi văd pe ai mei și să merg desculț prin nisip.

"Sper ca lumea să fie mai responsabilă și să își dea seama că lucrurile simple sunt tot ce contează pe lumea asta"

Cum crezi că va arăta lumea după această pandemie? Va mai fi la fel?

Sper că lecțiile vor fi învățate, pentru că sunt destule, din păcate, însă momentan eu cred că mai trebuie să suferim încă 1-2 luni în captivitate ca această perioadă să aibă efect asupra noastră. Sper ca lumea să fie mai responsabilă și să își dea seama că lucrurile simple sunt tot ce contează pe lumea asta, restul fiind comodități mintale și că atunci când vine cu adevărat răul peste noi, toți suntem de fapt egali și nu prea există diferențe între oameni.

Jean Gavril

Jean Gavril │ FOTO: cororoxie

Despre Jean Gavril

Născut și crescut la Constanța, Jean Gavril este compozitor, textier, interpret, student la arhitectură, pasionat de artă, muzică și experiențe extreme. Își scrie versurile pe o mașină de scris veche. Are una la studio și una acasă, pentru a fi mereu pregătit atunci când îi vine inspirația.

Excentric și nonconformist, Jean a avut o adolescență nebună, cu de toate. A fost un autodidact, învățând singur să cânte la pian, tobă, bas, cu vocea. A făcut totodată 9 ani de chitară clasica.

A construit navomodele. Un an a făcut modelaj în lut, cursuri de electronică, curs de chimie, iar ca sporturi, a făcut 5 ani tenis de câmp, un an karate, un an înot, 6 ani baschet.

În 2019, Jean Gavril a cântat în deschiderea concertului lui Smiley de la Sala Polivalentă, show ce a făcut parte din turneul național "Smiley Omul".

PUBLICITATE
Comentează

Emisiuni radio-tv

Ce vedete participă la America Express 2022 - Lista celor 9 perechi

În 2022, Asia Express este redenumită America Express. În competiție vor fi 9 perechi de vedete gata să pornească în aventura vieții lor. America Express îi va duce pe Drumul Aurului, pe o rută de peste 7000 de kilometri, ce trece prin Mexic, Guatemala și Columbia.

Publicat

pe

Vedetele care participă la America Express 2022
Vedetele care participă la America Express 2022 │ FOTO: Antena 1

Cu doar 1 euro pe zi, nevoiți să își găsească mâncare, transport și cazare, echipele sezonului cinci sunt gata să calce pe urmele conquistadorilor:

Lista celor 9 perechi de la America Express 2022:

 • Chef Cătălin Scărlătescu și iubita lui, actrița Doina Teodoru,
 • Puya și soția lui Melinda,
 • Andreea Antonescu și Andreea Bălan,
 • Cătălin Bordea și Nelu Cortea,
 • stilistul Ovidiu Buta și directorul artistic Joaquin Bonilla,
 • Jean Gavril și fratele lui Dinu,
 • cântăreața Bruja și prietenul ei, Pufeh,
 • gimnastele Larisa Iordache și Diana Bulimar,
 • Bie Adam, unul dintre cei mai cunoscuți creatori de conținut din mediul on-line și mama ei, Mihaela

Ce declară vedetele de la America Express 2022

Filmările pentru cel de-al cincilea sezon sezon America Express – Drumul Aurului încep luna aceasta. Vedetele participante sunt entuziasmate să intre în această competiție și să se bucure de adrenalina aventurii.

Cătălin Scărlătescu: "Doina spune despre noi că ea e genul rucsac, iar eu sunt genul troller"

"Îmi place show-ul ăsta mult de tot! În Asia am fost de multe ori, am văzut-o aproape pe toată, dar vreau să descopăr America din postura asta. Doina spune despre noi că ea e genul rucsac, iar eu sunt genul troller. Să vedem ce-o să iasă din combinația asta!" - Cătălin Scărlătescu

Cătălin Bordea: "Prea fac duș, prea dorm la mine acasă când vreau eu, prea mănânc când îmi e foame, gata, e nevoie de o provocare"

"Este ieșirea mea oficială din zona de confort. Prea fac duș, prea dorm la mine acasă când vreau eu, prea mănânc când îmi e foame, gata, e nevoie de o provocare :)) Sincer, abia aștept să ajung, abia aștept sa îl distrug psihic pe Cortea in vederea întăririi relației noastre de frați și mai ales vreau sa ii demonstrez soției mele cât de bărbat sunt. Asta pana plâng prima oară." - Cătălin Bordea

Jean Gavril: "Îmi doresc foarte mult să ajungem până la sfârșitul cursei"

"Am ales să vedem ce și cât putem, să testăm legătura dintre noi și să ne bucurăm de aventură. În timp ce mă uitam la sezoanele trecute mă gândeam tot timpul cât este de tare, dar nu mi-aș fi imaginat că o să ajung și eu. E cel mai tare show din țara asta! Sunt foarte recunoscator pentru ca fac parte din aceasta cursa care este foarte dificila si care ne va pune la incercare absolut toate simturile, fizicul si mai ales nervii fiecaruia! Ma bucur ca se întampla alaturi de fratele meu Dinu, de care sunt foarte apropiat si sunt sigur ca vom trai o experienta pe care nu o vom uita niciodata! Imi doresc foarte mult sa ajungem pana la sfarsitul cursei, sunt niste țări prin care nu am mai fost niciodata si chiar ne dorim sa cunoastem cat mai multe din aceasta experienta unică!" - Jean Gavril

Bie Adam: "Nu avem așteptări. Vrem să lăsăm lucrurile să fie cum vor ele să fie"

"Pentru noi America Express înseamnă depășirea tuturor limitărilor cu care ne-am obișnuit până acum. Nu avem așteptări. Vrem să lăsăm lucrurile să fie cum vor ele să fie. Tot ce e important pentru noi e să nu uităm să ne distrăm." - Bie Adam

Melinda, soția lui Puya: "Nu puteam îl las singur printre toate sud-americancele alea"

"Pentru noi America Express înseamnă să vedem America Latină așa cum niciun turist nu are cum să o vadă, să trăim o experiență completă. Pentru mine mai înseamnă și să dau burta jos", a spus Puya, Melinda completând:"Nu puteam îl las singur printre toate sud-americancele alea."

Bruja: "Participarea la America Express înseamnă depășirea limitelor noastre"

"Pentru noi, participarea la America Express înseamnă depășirea limitelor noastre, iesirea din zona de confort și atingerea unui nou nivel de performanță, superior celui cu care ne-am obișnuit până acum pe partea mentală, fizică mai ales :)) și emoțională. Pe de altă parte, dorința de a cunoaște noi culturi, traditii si obiceiuri, oameni și poveștile de viață ale acestora ne-au împins să acceptam provocarea America Express." -Bruja și Pufeh

Andreea Antonescu și Andreea Bălan: "Această experiență unică, America Express, cu siguranță ne va uni și mai mult ca prietene și ca trupă"

"Am crescut si am trecut prin multe împreună. Această experiență unică, America Express, cu siguranță ne va uni și mai mult ca prietene și ca trupă." - Andreea Antonescu și Andreea Bălan

Ovidiu Buta: "În mod firesc, după America Express viața nu o să mai fie la fel"

"Această experiență este un game changer. În mod firesc, după America Express viața nu o să mai fie la fel. Credem că este un adevărat detox, o rupere de tot ce am trăit până acum, rău sau bun". - Ovidiu Buta și Joaquin Bonilla

Diana Bulimar și Larisa Iordache: "Suntem entuziasmate și recunoascătoare pentru această experiență, dar cred că ne va solicita la maxim"

"Venind din sportul de performanță, această aventură numită America Express va fi o nouă provocare pentru noi. Sperăm doar că nu pe o bârnă de 10cm, pentru că pe aceea am câștigat-o deja. Suntem entuziasmate și recunoascătoare pentru această experiență, dar cred că ne va solicita la maxim. Avem emoții pentru că nu știm ce surprize ne așteaptă, dar cred că vom trece cu brio de fiecare proba în parte și că vom ajunge cât mai departe în competiție, așa cum am făcut în gimnastică. Experienta asta vine cu speranțe noi prin care ne așteptăm să trecem cu bine și să ne descoperim pe noi însene într-un alt mediu de competiție." - Diana Bulimar și Larisa Iordache

Cel de-al cincilea sezon al show-ului va fi prezentat de Irina Fodor care, la fel ca până acum, va fi alături de concurenți pas cu pas. Filmările pentru America Express – Drumul Aurului vor începe luna aceasta.

Citește în continuare

Concerte & turnee

Cine cântă la Hangariada 2022, festivalul de artă, muzică și zbor din Iași

Hangariada 2022 strânge la Iași pasionații de muzică, artă și activități aviatice. Festivalul se va desfășura în ultimul weekend din mai, artiști precum Subcarpați, CTC și Valeria Stoica fiind confirmați în lineup.

Publicat

pe

MC Bean, Subcarpati, Red Bull SoundClash 2019
MC Bean, Subcarpati, Red Bull SoundClash 2019 │ FOTO: Mihnea Ratte

Hangariada 2022 înseamnă show-uri aviatice, zboruri cu planorul, salturi cu parașuta, expoziții și instalații de artă, cel mai mare parc de joacă pentru copii din zona Moldovei, zone de relaxare, zone de mâncare și băutură, artizani, afterparty în hangar și, foarte important, concerte cu muzică live de la artiști locali și naționali. Evenimentul are loc în weekend 27 - 29 mai, la Aeroclubul "Alexandru Matei" din Iași, fiind organizat de Asociația Blueberry și Barbă Lată Events.

"Muzica a fost, încă de la început, o componentă esențială a festivalului. Pentru că muzica reușește să elibereze spiritele și să unească oamenii. Ne place să simțim liniștea întinderii verzi de la Aerodrom, ne place și adierea vântului când privim spre cer, unde avioanele își fac de zor show-ul lor aviatic, dar cel mai mult ne place când tot zumzetul festivalului se îmbină perfect cu muzica live de la hangar. Pentru că muzica este cea care face legătura dintre artă și zbor, cea care unește cerul cu pământul și ne cocoață pe norii pufoși ai festivalului", declară Teofil Bozbiciu, co-organizator Hangariada.

Lineup-ul complet Hangariada 2022:

 • Timp de trei zile, pe scena Hangariadei, vor urca 20 artiști și DJ. Hangarienii se vor bucura la festival de muzica celor de la Argatu` și Moș Martin, Basska, Cred Că Sunt Extraterestru, CTC, DJ NASA, Jean Gavril, Subcarpați, Theo Costache, Tomi Marfă, Valeria Stoica, Vlad Flueraru, Căminu Cultural, EvolveDubz, Kaze, Keeble, Mirăuț b2b Gradient, Tudor G, DJ Kamal, DJ Silviu Trik.

Cei 20 artiști și trupe vor încinge atmosfera festivalului, iar hangarienii se vor putea bucura de actele artistice atât pe parcursul zilei, cât, mai ales, în serile de festival. Artiștii invitați reflectă preferințele hangarienilor și stilul liber al festivalului, astfel că muzica se va auzi pe toată perioada festivalului și va încânta toate categoriile de public prezente la festival.

Bilete la Hangariada 2022:

 • Biletele la festival pot fi achiziționate momentan la abonamente Early Bird, în valoare de 160 de lei.

Asociația Blueberry și Barbă Lată Events au apărut cu scopul de a aduce publicului ieșean evenimente de calitate. Ele propun orașului două festivaluri de anvergură pe măsura statutului său, Hangariada, un festival care aduce împreună arta, muzica și zborul și singurul festival de jazz din regiunea Moldovei, JazzCity.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< iul. 2022 >>
lmmjvsd
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Trending