Urmărește-ne în Social Media

pop, rock

Artiști în izolare | Jean Gavril: "Ne-am pierdut valoarea și spiritul național pentru câteva promisiuni străine"

Seria interviurilor cu artiști aflați în izolare continuă cu Jean Gavril. Nonconformistul compozitor și interpret ne povestește cum i s-a schimbat viața în ultimele săptămâni, cum percepe el situația României în plină pandemie de coronavirus și cum crede că va arăta lumea după ce perioada de carantină se va încheia.

Publicat

pe

Jean Gavril
Jean Gavril │ FOTO: Răzvan Leucea

De câtă vreme te afli în izolare și de ce ți-e cel mai dor din viața de dinainte de pandemie?

În fiecare miercuri a săptămânii se mai împlinește o săptămână. De pe 11 martie stau în casă. Adică de 4 săptămâni. Cel mai dor îmi este să umblu de colo-colo, ba la studio, ba la atelierul de motociclete Different Motorcycle unde voiam să încep să lucrez la prima mea motoretă, ba de duminicile împreună cu prietenii cu care jucam CATAN. Să ies să mănânc la barul meu preferat din cartier.

Ai vreun nou tabiet de când stai acasă?

Nu cred, însă m-am apucat de gătit și de spălat vase. 100 de flotări pe zi și abdomene.

"Din păcate nu prea ne putem feri de fake news și trebuie să decidem noi singuri ce este fake și ce nu"

Cât de des citești acum știrile, comparativ cu perioada pre-pandemie?

Le citesc exact la fel, deoarece și înainte le citeam zilnic. Și la câte tâmpenii se vehiculează, am ajuns chiar să fiu mai selectiv cu știrile.

Jean Gavril

Jean Gavril

Cum te ferești de fake news și care a fost cea mai ridicolă teorie a conspirației pe tema COVID-19 de care ai auzit?

Din păcate nu prea ne putem feri de fake news și trebuie să decidem noi singuri ce este fake și ce nu, cu propria gândire selectivă. (Legat de teorii ale conspirației) Am auzit că unii oameni profită de faptul că stăm în casă și că se montează antenele 5G pe blocuri și urmează să ne prăjească pe toți.

Guști glumele cu coronavirus sau ți se pare că-i un subiect despre care nu ar trebui să se glumească?

Nu gust glumele. Țara asta nu are voie să glumească pe niciun subiect, suntem atât de înapoiați, încât ar trebui să plângem zilnic că suntem conduși de o ceată de analfabeți și incompetenți, ne-am pierdut valoarea și spiritul național pentru câteva promisiuni străine.

"Am început să îmi imaginez oare cum stau oamenii ăia în închisoare câte 10 ani, într-o cameră de 5 ori mai mică decât a mea"

Ce piese/artiști au revenit sau au intrat în playlistul tău în ultimele zile?

Nu s-a schimbat nimic, ascult ca de obicei 1-2 albume noi pe zi, deși dacă ar fi să numesc câțiva ar fi Allan Rayman, NAO, grandson, Thom Yorke

E perioada de izolare prielnică pentru compus? Ai compus ceva în aceste săptămâni?

Este și nu este, adică îmi place introspecția și cadrul favorabil de stat în casă și compus, însă odată cu el intervine și bariera de a părăsi acest cadru și de multe ori mă găsesc rătăcind pe pereți. Am început să îmi imaginez oare cum stau oamenii ăia în închisoare câte 10 ani, într-o camera de 5 ori mai mică decât a mea.

Jean Gavril

Jean Gavril

Cum crezi că va fi muzica compusă în perioada pandemică?

Până acum s-au lansat destul de multe piese pe acest subiect, evident toate motivaționale și pentru eroii care ne salvează din această situație. Am făcut și eu o schiță de piesă happy în care nu facem nimic în casă, pe canalul meu de YouTube, iar clipul l-am făcut cu imagini de la prietenii mei, de prin case, din perioada aceasta.

"Ascult muzică tare prin casă, mă bucur de soarele de care beneficiez în apartamentul meu foarte luminos, fac exerciții fizice"

Care a fost cel mai ciudat vis pe care l-ai avut de când stai în izolare?

Eu nu visez, din păcate, sau, dacă o fac, o fac foarte rar și uit până dimineața. Am aceleași 2 vise, unul frumos și altul coșmar, care mi se repetă dintotdeauna, de câteva ori pe an.

Ce te ajută să-ți menții moralul ridicat în perioada asta?

Ascult muzică tare prin casă, mă bucur de soarele de care beneficiez în apartamentul meu foarte luminos, fac exerciții fizice, și, din fericire, mă înțeleg minunat cu soția Bianca, deși am crezut la început că o să ne spargem capetele.

Care va fi primul lucru pe care îl vei face când carantina se va încheia?

O să ies primele 48 de ore și o să mă plimb pe străzi, aiurea, și ziua, și noaptea, o să merg cu mașina până acasă la Constanța să îi văd pe ai mei și să merg desculț prin nisip.

"Sper ca lumea să fie mai responsabilă și să își dea seama că lucrurile simple sunt tot ce contează pe lumea asta"

Cum crezi că va arăta lumea după această pandemie? Va mai fi la fel?

Sper că lecțiile vor fi învățate, pentru că sunt destule, din păcate, însă momentan eu cred că mai trebuie să suferim încă 1-2 luni în captivitate ca această perioadă să aibă efect asupra noastră. Sper ca lumea să fie mai responsabilă și să își dea seama că lucrurile simple sunt tot ce contează pe lumea asta, restul fiind comodități mintale și că atunci când vine cu adevărat răul peste noi, toți suntem de fapt egali și nu prea există diferențe între oameni.

Jean Gavril

Jean Gavril │ FOTO: cororoxie

Despre Jean Gavril

Născut și crescut la Constanța, Jean Gavril este compozitor, textier, interpret, student la arhitectură, pasionat de artă, muzică și experiențe extreme. Își scrie versurile pe o mașină de scris veche. Are una la studio și una acasă, pentru a fi mereu pregătit atunci când îi vine inspirația.

Excentric și nonconformist, Jean a avut o adolescență nebună, cu de toate. A fost un autodidact, învățând singur să cânte la pian, tobă, bas, cu vocea. A făcut totodată 9 ani de chitară clasica.

A construit navomodele. Un an a făcut modelaj în lut, cursuri de electronică, curs de chimie, iar ca sporturi, a făcut 5 ani tenis de câmp, un an karate, un an înot, 6 ani baschet.

În 2019, Jean Gavril a cântat în deschiderea concertului lui Smiley de la Sala Polivalentă, show ce a făcut parte din turneul național "Smiley Omul".

Comentează

Concerte & turnee

Smiley, Alina Eremia, Feli cântă la Big Little Festival, un eveniment dedicat conexiunii dintre părinți și copii

Între 21 și 23 iunie, Cetatea Râșnov și Dino Parc Râșnov se transformă într-un loc în care cei mari și cei mici se vor distra cu cele mai tari concerte și activități. Prima ediție Big Little Festival, singurul festival din Europa de Est dedicat exclusiv conexiunii dintre părinți și copii, promite să fie memorabilă. Te invităm să afli mai multe detalii despre bilete și program.

Publicat

pe

Artiști Big Little Festival 2024
Artiști Big Little Festival 2024 │ FOTO: Big Little Festival

Râșnov, localitatea aflată în centrul țării, cu nenumărate atracții, locuri de cazare și peisaje de vis, va deveni în primul weekend din vacanța de vară capitala distracțiilor în familie cu prilejul Big Little Festival care va avea 3 zone mari, diverse și atractive de desfășurare.

Nerf Arena, HaHaHa Production Music Camp, Slime Fest, Competiția Familiilor - un maraton de jocuri vechi și noi, Live Cooking Area, Gaming Area cu competiții de Minecraft, FIFA sau BrawlStars, Lego și Nintendo, zone interactive de lectură, spectacole de teatru, ateliere de yoga, aerobic, dans, pictură, tatuaje, gătit, zonă de filme și desene animate vor fi parte din experiențele care vor aduce copiii de ieri și de azi împreună.

Ce artiști cântă la Big Little Festival 2024

Smiley, Alina Eremia, Feli, Jean Gavril, Bibi, Andra Gogan, Jo, Mario Fresh, Mark Stam, Nicole Cherry, Cabron, Misha Miller sunt doar câțiva dintre artiștii care vor cânta, dar se vor și juca la Big Little Festival alături de prezentatorul Cosmin Seleși și cele 15 000 de familii, aproximativ 50 000 de persoane, așteptate să participe în spațiul de peste 11 hectare amenajat în cel mai creativ și colorat mod pentru a sărbători relația părinte-copil prin experiențe în tandem unice în România.

Program Big Litte Festival 2024

Vineri, 21 iunie

  • Bibi
  • Misha Miller
  • Alina Eremia
  • Jean Gavril

Sâmbătă, 22 iunie

  • Smiley
  • Andra Gogan
  • Feli
  • Mark Stam

Duminică, 23 iunie

  • Mario Fresh
  • JO
  • Cabron
  • Nicole Cherry

Biletul de festival deschide porțile Dino Parc Râșnov

Dino Parc Râșnov, Marele Câștigător al Premiului Telespectatorilor "Destinația anului 2023", și al categoriei Parcuri de distracție și aventură, va putea fi vizitat gratuit în weekendul 21-23 iunie, de către toți posesorii de bilet de acces la Big Little Festival. Acesta este cel mai mare parc de dinozauri din sud-estul Europei, dar și un muzeu în aer liber, situat în mijlocul pădurii transilvănene.

Cu o suprafață de peste 4 hectare, Dino Parc Râșnov găzduiește peste 120 de dinozauri certificați științific, reproduși în mărime naturală, conform celor mai recente descoperiri paleontologice. Pe lângă traseul impresionant cu 120 de dinozauri, parcul dispune și de locuri de joacă pentru copii, căsuțe în copaci cu expoziții științifice, un cinematograf, o cameră labirint cu lasere și alte zone interactive.

Cetatea Râșnov transformată într-o bibliotecă de basm

Cetatea Râșnov, aflată la 2 minute de mers pe jos de Dino Parc Râșnov, va deveni cu ocazia festivalului Cetatea educației, a jocului și a învățării prin joc. Decorată precum o bibliotecă nonconformistă, cu rafturi pline cu cărți de răsfoit, cu standuri de vânzare de carte, cu locuri amenajate cu perne, balansoare și hamace, ideale pentru citit, cu băncuțe pentru părinți și copii și mese de creație pentru desenat, pictat, modelat, decupat și bricolat, Cetatea Râșnov va fi locul perfect pentru activități de educație și distracție părinți-copii prin cultură. Ateliere artistice pentru copii, întâlniri cu autorii de cărți pentru copii, cu actori și păpușari, ateliere de face painting și de transformare în personaje celebre, toate vor fi parte din metamorfoza istoricei Cetăți Râșnov în filă de istorie fericită de familie.

Copiii de ieri și azi împreună

Platoul de 3000 de mp de la baza Dino Parc Râșnov va fi amenajat ca un orășel al distracției, creat și construit în spiritul conceptului primei ediții: Copiii de ieri și azi împreună. Copiii de ieri (părinții) vor avea posibilitatea să se joace jocurile copilăriei lor împreună cu copiii de astăzi și invers. Aici vor fi amenajate zone VERSUS: șotron vs. Dance Revolution, țeavă cu cornete vs. Nerf, Baba Oarba vs VR, "șapte pietre" vs. Lego, V-ați ascunselea vs. Treasure Hunt etc.

Main stage-ul pentru concertele marilor artiști, art stage-ul pentru spectacole de teatru, studiourile de creație muzicală ale HaHaHa Production și cel de creație multimedia, zona de gaming, organizată de Bucharest Gaming Week, zona de console, de tehnologie, de laptopuri și de mobile, zona retro cu Arcade Machines, zona Nintendo vor aduce variante infinite de interacțiune părinți-copii.

Distracție la cort

Organizatorii pun la dispoziția familiilor amatoare de experiențe complete și palpitante alături de copiii lor un număr limitat de pachete de cazare la cort în cadrul Big Little Festival, în care vor fi incluse activități nocturne de observare a stelelor și planetelor, precum și alte provocări memorabile.

800 de persoane dansează pe Calea Victoriei - flashmob-manifest

Big Little Festival va fi anunțat oficial și public printr-un flashmob-manifest în care cel puțin 800 de copii și părinți vor dansa sincron și își vor cânta și striga dorința de a-și petrece cât mai mult timp împreună. Flashmob-ul-manifest se va desfășura în cadrul evenimentului "Străzi Deschise", pe Calea Victoriei, în zona Bisericii Kretzulescu duminică, 14 aprilie, de la ora 11 unde sunt așteptați să participe toți părinții și copiii care își doresc timp și joacă împreună.

Prețuri bilete Big Little Festival 2024

  • Abonamentele și biletele pe zi se găsesc online, la prețuri ce pornesc de la 125 lei (+comision). Pentru mai multe detalii despre bilete și modalitatea de achiziționare, accesează agenda InfoMusic.
  • Activitățile din cadrul Big Little Festival sunt gratuite, pe baza biletului de intrare ce include și accesul în Dino Parc și în Cetatea Râșnov.
  • Accesul la Big Little Festival este permis doar pe baza biletului de intrare și doar împreună cu un copil în grup. Niciun adult nu poate cumpăra separat bilet la Festival, doar împreună cu un copil, alături de care să-și petreacă timpul, să se joace, să concureze, să râdă și să se distreze, pentru că misiunea Big Little Festival este să creeze scena perfectă de joacă pentru copiii de ieri și de azi împreună.
Citește în continuare

Trending