Urmărește-ne în Social Media

pop

Jean Gavril: “Sincer, aș fi vrut să fiu acolo la Woodstock, […] era alt farmec atunci, lumea avea răbdare, lumea trăia după sentimente simple”

Sunt artiști cu care stai de vorbă, chiar dacă de la distanță, prin email, dar reușești să simți că libertatea le curge prin vene. Și asta se poate observa ușor prin muzica, versurile și atitudinea lui Jean Gavril. Vă invităm să aflați mai multe detalii din articol.

Publicat

pe

Am stat de vorbă cu Jean Gavril și ne-a ieșit un interviu extrem de sincer. Genul ăla de sinceritate care îi este necesară unui muzician ca să poată construi o carieră bazată pe ceva real. Jean tocmai a lansat o piesă nouă, “Fată, bea cu mine!”, prin care ne arată că nu își construiește un personaj, ci el este personajul. Asumat în totalitate. Cu bune, cu rele, în căutare, cu un pas în underground și un pas în mainstream. Cu autenticitate.

InfoMusic: Pari așa un personaj desprins din alte vremuri. În ce perioadă din istoria muzicii te regăseșți cel mai tare?

Jean Gavril: Sincer, aș fi vrut să fiu acolo la Woodstock, dezbrăcat, să fumez niște țigări pe capota unei mașini, să fiu beat, să scriu, să mă înconjor de artișți, să stau pe lângă scene, pe sub scene, pe drumuri, prin mașini, mă rog, fac lucrurile astea și acum, dar cred că era alt farmec atunci, lumea avea răbdare, lumea trăia după sentimente simple.

InfoMusic: Cum s-a schimbat Jean Gavril din White Nights Band față de Jean Gavril artist solo? Ce ai învățat atunci când ai făcut parte dintr-o trupă care ți-a folosit acum în carieră solo?

Jean Gavril: Diferența este foarte mare între mine de atunci și cel de acum. Îi mulțumesc primei mele trupe că mi-a dat șansa să dau peste 100 de concerte (mai mici, locale, Constanța, dar cam atât), cântam coveruri, eram mic, abia mă descopeream, făceam bani și nu îmi păsa de nimic. Atunci, odată cu prima trupă, am învățat să fiu dezinvolt și ușor ușor emoțiile au dispărut, mi-am dat seama că am o relație foarte intimă cu scenă și că este un loc care îmi dă energie și mă face să mă simt precum peștele prin apă, fericit. Aș spune că diferența între mine atunci și eu acum este că pe vremea aia nu consideram să fac carieră din asta.

InfoMusic: Simți că ți-ai găsit direcția muzicală sau ești încă în căutare? Cum te-ai descrie că artist în trei cuvinte?

Jean Gavril: Încă mă caut, există foarte multe dedesubturi în mintea mea pe care trebuie să le scot la lumină, am avut mereu o înclinație să mă complic și să îmi placă lucrurile dark și complexe, la care nu se gândește toată lumea. Momentan caut o punte de legătură prin care să mă simplific și să gândesc mai clar lucrurile, păstrând însă aceleași conotații în muzica mea. Cu următorul EP pe care vreau să îl lansez simt că sunt mult mai aproape de ceea ce vreau eu să fac. Abia aștept concertele!
Descriere în 3 cuvinte : atitudine, Energie, prezență.

InfoMusic: Știu că pe lângă versurile pieselor tale, scrii și poezii. Împărtășeșți cu noi un vers sau o strofă din ultima poezie scrisă?

Jean Gavril: Mi s-a stricat mașina de scris și mă costă mai mulți bani să o repar decât să îmi iau una nouă. Cred că îmi iau alta.
Asta mi-a venit în minte, probabil vreo viitoare piesă.

"închide-mi mintea cu un sărut d-ăla, cum știi doar tu,
Rulează-mă pe mine, știu că vrei să mă fumezi.
Dacă tu mă tragi pe mine-n piept, te avertizez,
Că peste-o oră te îneci, și eu te salvez."

InfoMusic: Pe lângă muzică, ești pasionat și de fotografie. Mi se pare că e cel mai frumos mod de a opri timpul în loc. Dacă ar fi să te întorci în timp… care e cea mai dragă amintire păstrată în minte/suflet/aparatul de fotografiat?

Jean Gavril: Am ajuns la concluzia că de cele mai multe ori când sunt cu aparatul în mâna, prefer să fiu doar martor și să nu declanșez, doar așa, egoistic, de viață, ca să îmi confirm că trăiesc și că sunt Prezent în prezent și că nimic nu contează de fapt. Fotografia o folosesc uneori ca să îmi conturez jurnalul de parcurs în vreo călătorie, prin viață, prin spectacole, nu sunt un fotograf, dar fac poze bune pentru mine.

Amintiri plăcute din aparatul meu sunt numeroasele excursii prin Europa, fie cântatul pe străzi sau dragostea din față de la Moulin Rouge cu Bianca, fie turul Italiei și dușurile împreună cu prietenii de la arhitectură, fie atentatul de pe La Rambla cu fratele meu, totul e super tare și va rămâne acolo.

InfoMusic: Cum reușești să te împarți între cursurile de la facultatea de arhitectură și studio?

Jean Gavril: Abia dacă se poate spune că reușesc, este greu, amândouă sunt grele, dar cineva mi-a zis cândva că nu o să reușesc. Mulțumesc, de aceea voi reuși.

Există totuși un preț pe care l-am plătit făcând două lucruri în același timp și anume că nu pot excela în niciuna, încă. Dar răbdare, arhitectura o voi profesa un pic mai târziu în viață, mai întâi de toate, trebuie să fac istorie.

InfoMusic: Te afli undeva la granița dintre mainstream și underground cu un picior în ambele lumi aș zice eu. Ce părere ai despre lupta asta dintre “scene”?

Jean Gavril: Nu prea mă interesează unde mă situez, eu sunt eu și atât, va rămâne ca publicul să decidă cine unde este situat.

Eu consider că această dispută dintre mainstream și underground este pe sfârșite și că în 2018 deja oamenii știu să fie selectivi și să aleagă ceea ce le place. Mie nu îmi place separația dintre genuri. Eu am suflet de underground și totuși îmi ies din zona de confort și vreau să fac mainstream, până la urmă ceea ce e bun și este apreciat, devine mainstream. Undergroundul este prea selectiv, prea multe gusturi fine, vezi Doamne, mainstream-ul ia ce i se bagă pe gât și ce este cel mai wow. Prost... prost în ambele cazuri.

InfoMusic: Versurile tale sunt despre iubire, o iubire cu scântei și pasiune. Cum vezi tu dragostea? Dai “totul sau nimic”?

Jean Gavril: Cânt despre tot ceea ce mă inspiră, iubirea este una dintre teme deoarece mi-a oferit cele mai multe sentimente și trăiri, dar nu numai.

Da, eu îmi trăiesc dragostea cu scântei și pasiune și mi se pare că ăsta este tot farmecul, o am pe ea care îmi dă absolut tot ceea ce îmi trebuie, suntem sinceri și avem încredere unul în celălalt astfel încât să ne satisfacem și cea mai mică dorință sau gând greu de spus în cuvinte. We just click. Vă urez și vouă același gen de relație sau mai bine zis experiență personală cu încă o persoană implicată în ea, dacă aveți curajul să va deschideți 100% în fața cuiva...
Try it, it is worth it!

InfoMusic: Ce ne poți spune despre cea mai nouă piesă lansată “Fată, bea cu mine”?

Jean Gavril: “Fată, bea cu mine!” este prima piesă de pe viitorul meu EP, format din 5 piese. Este vorba despre un telefon în noapte adresat unei persoane pe care o simpatizezi sau ai vrea să o vezi mai "de aproape", un bootycall, un pansament, o nevoie, simplă de altfel, ca toată lumea, după ce ai băut putin și nu mai vrei să fii singur.
Este o invitație.  Atât vă pot spune, restul vă puteți imagina și voi pentru că ați trecut prin asta sigur.

Până data viitoare și până nu ascultați piesele nu mai am ce să va spun, vă aștept la concerte și în rest vă doresc să trăiți, la modul acum și aici! Stay wild, oricum nu îi pasă nimănui!

Numai bine!
Jean

PUBLICITATE
Comentează

Emisiuni radio-tv

Ce vedete participă la America Express 2022 - Lista celor 9 perechi

În 2022, Asia Express este redenumită America Express. În competiție vor fi 9 perechi de vedete gata să pornească în aventura vieții lor. America Express îi va duce pe Drumul Aurului, pe o rută de peste 7000 de kilometri, ce trece prin Mexic, Guatemala și Columbia.

Publicat

pe

Vedetele care participă la America Express 2022
Vedetele care participă la America Express 2022 │ FOTO: Antena 1

Cu doar 1 euro pe zi, nevoiți să își găsească mâncare, transport și cazare, echipele sezonului cinci sunt gata să calce pe urmele conquistadorilor:

Lista celor 9 perechi de la America Express 2022:

 • Chef Cătălin Scărlătescu și iubita lui, actrița Doina Teodoru,
 • Puya și soția lui Melinda,
 • Andreea Antonescu și Andreea Bălan,
 • Cătălin Bordea și Nelu Cortea,
 • stilistul Ovidiu Buta și directorul artistic Joaquin Bonilla,
 • Jean Gavril și fratele lui Dinu,
 • cântăreața Bruja și prietenul ei, Pufeh,
 • gimnastele Larisa Iordache și Diana Bulimar,
 • Bie Adam, unul dintre cei mai cunoscuți creatori de conținut din mediul on-line și mama ei, Mihaela

Ce declară vedetele de la America Express 2022

Filmările pentru cel de-al cincilea sezon sezon America Express – Drumul Aurului încep luna aceasta. Vedetele participante sunt entuziasmate să intre în această competiție și să se bucure de adrenalina aventurii.

Cătălin Scărlătescu: "Doina spune despre noi că ea e genul rucsac, iar eu sunt genul troller"

"Îmi place show-ul ăsta mult de tot! În Asia am fost de multe ori, am văzut-o aproape pe toată, dar vreau să descopăr America din postura asta. Doina spune despre noi că ea e genul rucsac, iar eu sunt genul troller. Să vedem ce-o să iasă din combinația asta!" - Cătălin Scărlătescu

Cătălin Bordea: "Prea fac duș, prea dorm la mine acasă când vreau eu, prea mănânc când îmi e foame, gata, e nevoie de o provocare"

"Este ieșirea mea oficială din zona de confort. Prea fac duș, prea dorm la mine acasă când vreau eu, prea mănânc când îmi e foame, gata, e nevoie de o provocare :)) Sincer, abia aștept să ajung, abia aștept sa îl distrug psihic pe Cortea in vederea întăririi relației noastre de frați și mai ales vreau sa ii demonstrez soției mele cât de bărbat sunt. Asta pana plâng prima oară." - Cătălin Bordea

Jean Gavril: "Îmi doresc foarte mult să ajungem până la sfârșitul cursei"

"Am ales să vedem ce și cât putem, să testăm legătura dintre noi și să ne bucurăm de aventură. În timp ce mă uitam la sezoanele trecute mă gândeam tot timpul cât este de tare, dar nu mi-aș fi imaginat că o să ajung și eu. E cel mai tare show din țara asta! Sunt foarte recunoscator pentru ca fac parte din aceasta cursa care este foarte dificila si care ne va pune la incercare absolut toate simturile, fizicul si mai ales nervii fiecaruia! Ma bucur ca se întampla alaturi de fratele meu Dinu, de care sunt foarte apropiat si sunt sigur ca vom trai o experienta pe care nu o vom uita niciodata! Imi doresc foarte mult sa ajungem pana la sfarsitul cursei, sunt niste țări prin care nu am mai fost niciodata si chiar ne dorim sa cunoastem cat mai multe din aceasta experienta unică!" - Jean Gavril

Bie Adam: "Nu avem așteptări. Vrem să lăsăm lucrurile să fie cum vor ele să fie"

"Pentru noi America Express înseamnă depășirea tuturor limitărilor cu care ne-am obișnuit până acum. Nu avem așteptări. Vrem să lăsăm lucrurile să fie cum vor ele să fie. Tot ce e important pentru noi e să nu uităm să ne distrăm." - Bie Adam

Melinda, soția lui Puya: "Nu puteam îl las singur printre toate sud-americancele alea"

"Pentru noi America Express înseamnă să vedem America Latină așa cum niciun turist nu are cum să o vadă, să trăim o experiență completă. Pentru mine mai înseamnă și să dau burta jos", a spus Puya, Melinda completând:"Nu puteam îl las singur printre toate sud-americancele alea."

Bruja: "Participarea la America Express înseamnă depășirea limitelor noastre"

"Pentru noi, participarea la America Express înseamnă depășirea limitelor noastre, iesirea din zona de confort și atingerea unui nou nivel de performanță, superior celui cu care ne-am obișnuit până acum pe partea mentală, fizică mai ales :)) și emoțională. Pe de altă parte, dorința de a cunoaște noi culturi, traditii si obiceiuri, oameni și poveștile de viață ale acestora ne-au împins să acceptam provocarea America Express." -Bruja și Pufeh

Andreea Antonescu și Andreea Bălan: "Această experiență unică, America Express, cu siguranță ne va uni și mai mult ca prietene și ca trupă"

"Am crescut si am trecut prin multe împreună. Această experiență unică, America Express, cu siguranță ne va uni și mai mult ca prietene și ca trupă." - Andreea Antonescu și Andreea Bălan

Ovidiu Buta: "În mod firesc, după America Express viața nu o să mai fie la fel"

"Această experiență este un game changer. În mod firesc, după America Express viața nu o să mai fie la fel. Credem că este un adevărat detox, o rupere de tot ce am trăit până acum, rău sau bun". - Ovidiu Buta și Joaquin Bonilla

Diana Bulimar și Larisa Iordache: "Suntem entuziasmate și recunoascătoare pentru această experiență, dar cred că ne va solicita la maxim"

"Venind din sportul de performanță, această aventură numită America Express va fi o nouă provocare pentru noi. Sperăm doar că nu pe o bârnă de 10cm, pentru că pe aceea am câștigat-o deja. Suntem entuziasmate și recunoascătoare pentru această experiență, dar cred că ne va solicita la maxim. Avem emoții pentru că nu știm ce surprize ne așteaptă, dar cred că vom trece cu brio de fiecare proba în parte și că vom ajunge cât mai departe în competiție, așa cum am făcut în gimnastică. Experienta asta vine cu speranțe noi prin care ne așteptăm să trecem cu bine și să ne descoperim pe noi însene într-un alt mediu de competiție." - Diana Bulimar și Larisa Iordache

Cel de-al cincilea sezon al show-ului va fi prezentat de Irina Fodor care, la fel ca până acum, va fi alături de concurenți pas cu pas. Filmările pentru America Express – Drumul Aurului vor începe luna aceasta.

Citește în continuare

Concerte & turnee

Cine cântă la Hangariada 2022, festivalul de artă, muzică și zbor din Iași

Hangariada 2022 strânge la Iași pasionații de muzică, artă și activități aviatice. Festivalul se va desfășura în ultimul weekend din mai, artiști precum Subcarpați, CTC și Valeria Stoica fiind confirmați în lineup.

Publicat

pe

MC Bean, Subcarpati, Red Bull SoundClash 2019
MC Bean, Subcarpati, Red Bull SoundClash 2019 │ FOTO: Mihnea Ratte

Hangariada 2022 înseamnă show-uri aviatice, zboruri cu planorul, salturi cu parașuta, expoziții și instalații de artă, cel mai mare parc de joacă pentru copii din zona Moldovei, zone de relaxare, zone de mâncare și băutură, artizani, afterparty în hangar și, foarte important, concerte cu muzică live de la artiști locali și naționali. Evenimentul are loc în weekend 27 - 29 mai, la Aeroclubul "Alexandru Matei" din Iași, fiind organizat de Asociația Blueberry și Barbă Lată Events.

"Muzica a fost, încă de la început, o componentă esențială a festivalului. Pentru că muzica reușește să elibereze spiritele și să unească oamenii. Ne place să simțim liniștea întinderii verzi de la Aerodrom, ne place și adierea vântului când privim spre cer, unde avioanele își fac de zor show-ul lor aviatic, dar cel mai mult ne place când tot zumzetul festivalului se îmbină perfect cu muzica live de la hangar. Pentru că muzica este cea care face legătura dintre artă și zbor, cea care unește cerul cu pământul și ne cocoață pe norii pufoși ai festivalului", declară Teofil Bozbiciu, co-organizator Hangariada.

Lineup-ul complet Hangariada 2022:

 • Timp de trei zile, pe scena Hangariadei, vor urca 20 artiști și DJ. Hangarienii se vor bucura la festival de muzica celor de la Argatu` și Moș Martin, Basska, Cred Că Sunt Extraterestru, CTC, DJ NASA, Jean Gavril, Subcarpați, Theo Costache, Tomi Marfă, Valeria Stoica, Vlad Flueraru, Căminu Cultural, EvolveDubz, Kaze, Keeble, Mirăuț b2b Gradient, Tudor G, DJ Kamal, DJ Silviu Trik.

Cei 20 artiști și trupe vor încinge atmosfera festivalului, iar hangarienii se vor putea bucura de actele artistice atât pe parcursul zilei, cât, mai ales, în serile de festival. Artiștii invitați reflectă preferințele hangarienilor și stilul liber al festivalului, astfel că muzica se va auzi pe toată perioada festivalului și va încânta toate categoriile de public prezente la festival.

Bilete la Hangariada 2022:

 • Biletele la festival pot fi achiziționate momentan la abonamente Early Bird, în valoare de 160 de lei.

Asociația Blueberry și Barbă Lată Events au apărut cu scopul de a aduce publicului ieșean evenimente de calitate. Ele propun orașului două festivaluri de anvergură pe măsura statutului său, Hangariada, un festival care aduce împreună arta, muzica și zborul și singurul festival de jazz din regiunea Moldovei, JazzCity.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< mai 2022 >>
lmmjvsd
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Trending