Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Meshuggah vine la ARTmania Festival 2022

Meshuggah, nume emblematic al scenei metal internaționale, intră în line-up-ul ARTmania Festival 2022. Trupa va reveni în România cu un show exploziv la zece ani de la primul lor concert în țara noastră.

Publicat

pe

Meshuggah live la Summer Breeze Open Air în Germania 2019
Meshuggah live la Summer Breeze Open Air în Germania 2019 │ FOTO: Captură YouTube

Meshuggah completează line-up-ul ARTmania Festival 2022, urcând pe scenă alături de Cult of Luna, Leprous, Mercyful Fate, My Dying Bride, Pain of Salvation, Transatlantic, Testament, The Pineapple Thief, The Vintage Caravan completate de Bucovina, Dordeduh și Taine.

Meshuggah și-au început călătoria în 1987 în Umeå, Suedia. Trupa a luat cu asalt lumea muzicală încă de la EP-ul de debut (1989), care a fost sold out, și a atras imediat atenția prin compozițiile poliritmice complexe, timbrul sonic inconfundabil și mixul neobișnuit de genuri care îmbină elemente de math rock sau tech death cu thrash metal și ritmuri de free jazz.

Pentru Meshuggah, adevărata faimă a venit însă cu "Destroy, Erase, Improve" (1995) și "Chaosphere" (1998), albume care au propulsat formația în circuitul marilor turnee internaționale, urmând ca "Nothing" (2002) să se vândă în peste 110.000 de copii numai în S.U.A. Cu fiecare material lansat trupa a reușit să surprindă fanii și critica muzicală deopotrivă. "Catch Thirtythree" (2005) a uimit audiența cu melodiile ce formează o "uni-piesă" în sine, care-ți solicită concentrarea, răbdarea și atenția la detaliu timp de 47 de minute, în timp ce "Koloss" (2012) a ajuns în top 20 în topul Billboard 200, iar "The Violent Sleep of Reason" (2016) a repetat această performanță.

De-a lungul celor 25 de ani de carieră și 8 albume lansate, Meshuggah a reușit să-și pună amprenta prin crearea propriului stil muzical progresiv, subgen cunoscut acum sub numele de "djent". Iar de la primul album lansat, trupa a inclus un membru care avea să o acompanieze de-a lungul întregii aventuri muzicale: pe Tomas Haake, catalogat drept unul dintre cei mai buni tobari ai tuturor timpurilor (top 100 toboșari ai tuturor timpurilor potrivit Rolling Stone Magazine).

Abonamente la ARTmania Festival 2022:

Cea de-a 15-a ediție a Festivalului ARTmania de la Sibiu va avea loc între 22 și 24 iulie 2022, abonamentele fiind deja disponibile online. Toate abonamentele achiziționate pentru festivalul ARTmania în perioada 2019 - 2021 rămân valabile pentru ediția din 2022 a acestui eveniment, fără modificări suplimentare de cost.

Abonamentele pentru ediția aniversară a Festivalului ARTmania sunt în vânzare la prețul de 450 lei/ buc. + taxe, disponibile în limita stocului.

Despre ARTmania Festival

ARTmania Festival, primul festival românesc care a dezvoltat în România ideea de îmbinare dintre artă și divertisment, este o platformă dedicată promovării tuturor formelor de expresie artistică inspirate din cultura rock.

De-a lungul edițiilor sale, ARTmania s-a consacrat drept principal promotor regional al proiectelor muzicale contemporane. Însă, ARTmania Festival nu înseamnă doar concerte ale unor mari formații internaționale și locale. Muzica este componenta de bază de la care a pornit totul, însă, reprezintă doar o parte din experiența pe care festivalul a dorit să o ofere iubitorilor de artă din România și din străinătate.

Concerte & turnee

15.000 de persoane au participat la ediția aniversară ARTmania Festival din 2022

Ediția cu numărul 15 a festivalului ARTmania a reunit la Sibiu, în cele 3 zile de festival, 15.000 de pasionați de muzică și de arte. La eveniment au concertat 14 trupe internaționale și din România, printre care Meshuggah, Testament, Bucovina și Taine.

Publicat

pe

Meshuggah la ARTmania Festival 2022
Meshuggah la ARTmania Festival 2022 │ FOTO: Miluță Flueraș

Publicul prezent la ARTmania Festival 2022 a avut parte și de activități conexe, activări creative și de concursuri cu premii, peste 500 kg de materiale reciclabile (hartie, carton, plastic si metal) fiind colectate selectiv împreună cu FEPRA. Alături de echipa festivalului și de parteneri, peste 100 de voluntari au făcut posibilă desfășurarea ediției aniversare din acest an.

Premiere la ARTmania Festival din 2022

La nivel muzical, ARTmania Festival 2022 a scris o serie de premiere pentru piața din România:

  • Mercyful Fate (DK) – reunită după un lung hiatus, care a durat până în 2020, la începerea pandemiei, legendara trupă, creație a iconicului King Diamond, a ales festivalul ARTmania pentru primul lor show din România, opțiune care s-a materializat în cadrul ediției din acest an a festivalului.
  • Transatlantic – super-grupul prog din care fac parte Mike Portnoy (ex-Dream Theater, tobe), Neal Morse (ex-Spock's Beard, voce, chitara, clape), Pete Trewavas (Marillion, chitara bas) si Roine
  • Stolt (The Flower Kings, chitară) a concertat pentru prima dată în Romania
  • The Pineapple Thief (UK) – proiectul personal al cunoscutului muzician britanic Bruce Soord a concertat pentru prima dată în țara noastră

Line-up-ul celei de-a 15-a ediții a fost îmbogățit de o serie de nume consacrate la nivel internațional sau național: Meshuggah (SE), Testament (SUA), Cult of Luna (SE), Leprous (NO), Stoned Jesus (UA), The Vintage Caravan (ISL), alături de Alternosfera (MD), Bucovina, Dordeduh, Taine și de tânăra trupă sibiană Revolver.

Evenimente culturale la ARTmania Festival 2022

Show-urile de pe Scena Mare și zona Rockwatch au fost completate de o varietate de evenimente culturale la care participanții la ARTmania Festival au avut intrare gratuită în baza brățării de festival:

  • Activități creative și sesiuni pentru lectură pentru copii și adulți – oferite în Piața Mare în colaborare cu Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu;
  • Proiectii de filme – pasionații de cinema au putut viziona filme cunoscute oferite în baza colaborarii cu Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu;
  • Activări creative, zona de lectură și de vilinuri
  • Expoziții de artă cu acces gratuit pentru studenți – puse la dispoziție de Muzeul Național Brukenthal;
  • Vizite la muzee. Pentru ca expriența culturală să fie completă, între concerte, persoanele cu brățara de festival au avut acces gratuit în spatiile expoziționale ale Complexului Național Muzeal ASTRA și la seminariile, activitățile și evenimentele desfășurate de muzeu în perioada festivalului, evenimente precum Olimpiada "Meștesuguri Artistice Tradiționale".
  • Seminar de fotografie pentru pasionații de imagini - susținut de cunoscutul fotograf de evenimente Miluță Flueraș.

Când va avea loc ARTmania Festival 2023

Cea de-a 16-a ediție a ARTmania Festival va avea loc în perioada 28 - 30 iulie 2023, abonamente pentru ediția 2023 a Festivalului ARTmania fiind deja disponibile, în stoc limitat, pentru vânzare, la preț special.

Citește în continuare
Concert Depeche Mode 2023

AGENDA DE CONCERTE

<< nov. 2022 >>
lmmjvsd
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Trending