Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Apocalyptica revine în România cu două concerte în octombrie 2021, la Bucureşti şi Cluj-Napoca

Vestea zilei în peisajul muzical autohton este faptul că trupa Apocalyptica a anunţat două concerte organizate în România în toamna anului 2021. Trupa finlandeză revine pe plaiuri mioritice pe 4 şi 5 octombrie. Va cânta la Cluj-Napoca şi Bucureşti (open air), iar biletele se pun în vânzare vineri pe 29 ianuarie. Avem detalii în articol.

Publicat

pe

Poster concert Apocalyptica Bucuresti Cluj-Napoca 2021
Poster concert Apocalyptica Bucuresti Cluj-Napoca 2021 │ FOTO: Apocalyptica

Apocalyptica ajunge în România din nou, la 2 ani de la concertul de la Arenele Romane. De această dată va poposi la Cluj-Napoca pe 4 octombrie la Form Space şi la Bucureşti pe 5 octombrie, pentru o reprezentaţie open air (tot la Arenele Romane). Biletele se pun în vânzare de vineri, 29 ianuarie şi primele 200 vor avea un preţ special. Concertul face parte din "The Cell-0 Tour", care promovează albumul "Cell-0", lansat de formaţie în 2020. Acel LP combina muzica de violoncel, cu symphonic metal şi metal progresiv chiar.

Este al nouălea album de studio al nordicilor şi este primul LP complet instrumental de la "Reflections" din 2003. Materialul a fost înregistrat după un turneu îndelungat al formaţiei, pentru a sărbători 20 de ani de la lansarea albumului de debut "Plays Metallica by Four Cellos". Piesele celebre ale acestui disc s-au auzit şi la Bucureşti în toamna lui 2019. "Cell-0" are 9 piese şi se învârte în jurul unui concept numit "particula lui Dumnezeu". Videoclipurile şi artwork-ul abordează teme ecologiste, politice, sociale şi prezintă riscul de autodistrugere pe care îl are omenirea.

În august 2020 trupa a lansat piesa şi videoclipul "Talk to Me", o colaborare cu Lzzy Hale separată de cel mai nou disc. Încă o colaborare, de această dată cu solistul Sabaton a apărut în martie 2021, pe piesa "Live or Die". Alte single-uri lansate în 2019 sunt "En Route to Mayhem" şi "Into Eternity". Pe parcursul anilor finlandezii au avut piese alături de cele mai mari nume din rock, de la Corey Taylor la Cristina Scabbia şi Till Lindemann. Cel mai recent release a inclus şi o colaborare cu Troy Donockley, multi instrumentalistul din Nightwish.

Apocalyptica este activă din 1993 şi îi are în componenţă pe violonceliştii Eicca Toppinen, Paavo Lötjönen şi Perttu Kivilaakso, alături de toboşarul jazz Mikko Siren. Pe lângă reprezentaţia de la Arenele Romane din 2019, care nu a impresionat prea mult, am avut parte de un concert memorabil la Sala Palatului în 2017.

Comentează

Concerte & turnee

Apocalyptica vine în România, cu coverurile după Metallica, în toamna lui 2024

Apocalyptica e gata de un nou concert pe plaiurile mioritice, în ceea ce a devenit aproape un obicei anual pentru artiştii finlandezi. De această dată Eicca şi băieţii ne vor oferi o reprezentaţie "Plays Metallica Vol 2." în toamna anului 2024.

Publicat

pe

Apocalyptica în concert la Arenele Romane pe 29 octombrie 2019
Apocalyptica în concert la Arenele Romane pe 29 octombrie 2019 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Rockerii finlandezi îşi vor aduce show-ul pe tot teritoriul Europei, inclusiv în România. La noi vor ajunge pe final de an totuşi cu show-ul "Plays Metallica Vol 2". Va continua o călătorie muzicală începută în 1996, când violonceliştii din Helsinki au ieşit din Academia Sibelius şi au adus lumii cel mai mare tribut primit de Metallica vreodată, o reinterpretare simfonică.

Aşa s-a născut albmul "Plays Metallica By Four Cellos" în 1996, LP-ul de debut al trupei. De la aniversarea sa din 2016, Apocalyptica a tot interpretat discul în întregime la anumite concerte. Relaţia dintre Apocalyptica şi Metallica e una specială. Finlandezii au cântat în deschiderea americanilor încă din 1996, deşi era de abia al cincilea concert al nordicilor în faţa unui public ce deja era versat în ale metalului.

De atunci au mai avut loc zeci de concerte la care Metallica şi Apocalyptica au urcat pe scenă împreună, iar conexiunea între trupe a rămas puternică.

Ultimul album de studio al formaţiei a fost "Cell-0", lansat în 2020, urmat de o serie de single-uri şi colaborări. Printre ele se număra "What We're Up Against", cu Amaranthe şi "Rise Again", cu Epica. Am avut parte şi de un EP acum un an, "Metal Classic, Classic Metal", iar acum 2 ani forţele finlandeze The Rasmus şi Apocalyptica s-au unit pe "Venomous Moon".

Vânzările de bilete încep pe 23 februarie 2024, iar membrii Patreon ai trupei le pot cumpăra deja. Turneul debutează pe 8 iunie în Helsinki, urmat de un show în Dubai şi unul în Istanbul, în septembrie. Muzicienii vor ajunge şi la legendarul Royal Albert Hall în Londra, dar şi în Viena în octombrie. Pe noi ne vizitează pe 26 noiembrie la Cluj, la Form Space şi pe 27 noiembrie la Bucureşti, la Sala Palatului.

Citește în continuare

Trending