Urmărește-ne în Social Media

Apocalyptica - En Route to Mayhem

Apocalyptica a lansat piesa "En Route to Mayhem", al treilea single de pe viitorul său album, "Cell-0". Acesta va fi lansat pe 10 ianuarie 2020. Până atunci putem viziona un videoclip apocaliptic pentru noul track, plin de insecte şi instrumente distruse. Îl admiraţi în articol.

"En Route to Mayhem" este un nou track instrumental al formaţiei finlandeze, care prezintă un peisaj la fel de dezolant ca şi cel din videoclip. Vedem o lume devastată de războiul atomic, în care relicvele civilizaţiei umane sunt animate de notele frenetice cântate la violoncel. De fapt instrumentele muzicale sunt veritabile personaje în acest clip. Printre schelete de creaturi demult moarte se strecoară un freamăt sonic, iar natura este cea care "bate" la tobe cu picături de ploaie.

După ce se dezlănţuie furtuna şi solo-urile pline de electricitate, ploaia face totul să renască şi apare şi viaţa. Apar verdeaţa, insecte, păianjeni şi scorpioni. Cadrele prim plan cu insectele care merg lent pe cozile violoncelelor şi viorilor sunt de o înaltă sensibilitate. Pentru o secundă am crezut că vom vedea insecte, apoi peşti, reptile, mamifere şi omul reapărut pentru "a doua venire" pe planetă.

Apocalyptica îşi va lansa noul album, "Cell-0" pe 10 ianuarie 2020 prin Silver Lining Music. Va fi o întoarcere la rădăcini, la piese instrumentale, e drept cu extra percuţie de această dată. Fără coveruri, fără invitaţi speciali, reţeta pură şi nedistilată Apocalyptica. Pentru a promova noul disc cei 4 muzicieni din grup, Eicca Toppinen, Perttu Kivilaakso, Paavo Lötjönen şi Mikko Sirén vor porni într-un turneu european.

Este o serie de concerte alături de Sabaton şi acoperă 15 ţări, 23 de opriri şi începe pe 17 ianuarie 2020, în Zurich. Înregistrarea acestui LP s-a făcut după o pauză de 4 ani între discuri, ceea ce le-a permis muzicienilor să obţină o nouă perspectivă asupra muzicii. Rezultatul este primul material complet instrumental al finlandezilor din ultimii 17 ani. A fost produs de Apocalyptica şi mixat de către Andrew Scheps, care a mai lucrat cu Red Hot Chili Peppers, Lana del Rey, Metallica şi Black Sabbath.

Apocalyptica a cântat în România la final de lună octombrie 2019, la Arenele Romane, parcă punând mai puţin suflet în reprezentaţia lor decât la ultimele incursiuni de la noi.

PUBLICITATE
Comentarii

Muzică nouă

Apocalyptica lansează EP-ul "Metal Classic, Classic Metal"

Apocalyptica nu se opreşte din tăvălugul creativ şi a lansat pe 9 septembrie un EP intitulat "Metal Classic, Classic Metal", pe care regăsim surprinzător de multă percuţie. De această dată avem un material discografic axat pe reinterpretarea cu tentă metal a unor piese de muzică clasică.

Publicat

pe

Coperta EP Apocalyptica Classic Metal Metal Classic
Coperta EP Apocalyptica Classic Metal Metal Classic │ FOTO: Apocalyptica

Pentru a promova acest EP trupa finlandeză ne prezintă un cover după "Flight of the Bumblebee", o creaţie care îi aparţinea în varianta originală lui Nikolai Rimski-Korsakow. Este considerată o piesă clasică de virtuozitate, pe care membrii Apocalyptica au exersat-o încă din studenţie. Pe atunci dorinţa era de o cânta tot mai rapid. Acum a fost perfecţionată sub forma unei versiuni metal, cu o tentă de doom.

Pe "Metal Classic, Classic Metal" vom auzi şi o nouă versiune a Simfoniei a Cincea a lui Beethoven, dar şi o variantă refăcută de "Bolero" al lui Maurice Ravel. Apocalyptica îşi va petrece restul anului 2022 într-un turneu al Statelor Unite, participând şi la multiple festivaluri. Odată gata cu continentul american, finlandezii vin în Europa iar, pentru "Epic Apocalypse Tour", alături de EPICA şi WHEEL. Grupul a fost şi în România recent, cântând pe 1 septembrie la Arenele Romane.

Ultimul LP lansat de trupă a fost cel din 2020, "Cell-0", care era strict instrumental, ceva ce Apocalyptica nu mai făcuse de 17 ani În 2022 am mai avut parte de lansarea piesei "I'll Get Through It", o super colaborare între compozitorul Diane Warren, solistul Franky Perez, băieţii din Apocalyptica şi Geezer Butler de la Black Sabbath, la bas. Franky Perez este deja solistul de facto Apocalyptica, apărând pe albumul "Shadowmaker" din 2015 şi de atunci fiind nelipsit din reprezentaţiile formaţiei.

În aprilie 2021 am avut parte şi de o colaborare cu Jacoby Shaddix de la Papa Roach, pe piesa "White Room", cover după trupa Creăm.

Apocalyptica este activă din 1993, ceea ce înseamnă că împlineşte 30 de ani de carieră în 2023. A vândut peste 4 milioane de albume şi cu siguranţă ne pregăteşte ceva special pentru la anul. În acest moment are 9 albume în discografie şi apare pe albumul Three Days Grace "Explosions", pe piesa "Someone to Talk To".

Citește în continuare
Concert Depeche Mode 2023

AGENDA DE CONCERTE

<< nov. 2022 >>
lmmjvsd
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4