Urmărește-ne în Social Media

Apocalyptica - En Route to Mayhem

Apocalyptica a lansat piesa "En Route to Mayhem", al treilea single de pe viitorul său album, "Cell-0". Acesta va fi lansat pe 10 ianuarie 2020. Până atunci putem viziona un videoclip apocaliptic pentru noul track, plin de insecte şi instrumente distruse. Îl admiraţi în articol.

"En Route to Mayhem" este un nou track instrumental al formaţiei finlandeze, care prezintă un peisaj la fel de dezolant ca şi cel din videoclip. Vedem o lume devastată de războiul atomic, în care relicvele civilizaţiei umane sunt animate de notele frenetice cântate la violoncel. De fapt instrumentele muzicale sunt veritabile personaje în acest clip. Printre schelete de creaturi demult moarte se strecoară un freamăt sonic, iar natura este cea care "bate" la tobe cu picături de ploaie.

După ce se dezlănţuie furtuna şi solo-urile pline de electricitate, ploaia face totul să renască şi apare şi viaţa. Apar verdeaţa, insecte, păianjeni şi scorpioni. Cadrele prim plan cu insectele care merg lent pe cozile violoncelelor şi viorilor sunt de o înaltă sensibilitate. Pentru o secundă am crezut că vom vedea insecte, apoi peşti, reptile, mamifere şi omul reapărut pentru "a doua venire" pe planetă.

Apocalyptica îşi va lansa noul album, "Cell-0" pe 10 ianuarie 2020 prin Silver Lining Music. Va fi o întoarcere la rădăcini, la piese instrumentale, e drept cu extra percuţie de această dată. Fără coveruri, fără invitaţi speciali, reţeta pură şi nedistilată Apocalyptica. Pentru a promova noul disc cei 4 muzicieni din grup, Eicca Toppinen, Perttu Kivilaakso, Paavo Lötjönen şi Mikko Sirén vor porni într-un turneu european.

Este o serie de concerte alături de Sabaton şi acoperă 15 ţări, 23 de opriri şi începe pe 17 ianuarie 2020, în Zurich. Înregistrarea acestui LP s-a făcut după o pauză de 4 ani între discuri, ceea ce le-a permis muzicienilor să obţină o nouă perspectivă asupra muzicii. Rezultatul este primul material complet instrumental al finlandezilor din ultimii 17 ani. A fost produs de Apocalyptica şi mixat de către Andrew Scheps, care a mai lucrat cu Red Hot Chili Peppers, Lana del Rey, Metallica şi Black Sabbath.

Apocalyptica a cântat în România la final de lună octombrie 2019, la Arenele Romane, parcă punând mai puţin suflet în reprezentaţia lor decât la ultimele incursiuni de la noi.

PUBLICITATE
Comentarii

Muzică nouă

Apocalyptica cântă cu fondatorul Black Sabbath pe piesa "I'll Get Through It"

Apocalyptica colaborează cu două staruri ale muzicii rock pe noua sa piesă, "I'll Get Through It". E vorba despre fostul solist care a însoţit grupul o parte din carieră, Franky Perez, dar şi Geezer Butler, fondatorul Black Sabbath. Ce a ieşit se ascultă în articol.

Publicat

pe

Coperta single Apocalyptica Geezer Butler I'll Get Through It
Coperta single Apocalyptica Geezer Butler I'll Get Through It │ FOTO: Apocalyptica

"I'll Get Through It" este o piesă de un optimism debordant, de care avem nevoie în aceste vremuri. Violoncelul care se aude în fundal aminteşte puţin de piesa "Path", care făcea furori acum un deceniu şi jumătate. Avem şi o percuţie melodramatică şi aerul unei balade, amplificat de pian. Nu sună a piesă Apocalyptica neapărat, ci a hit evergreen de pe VH1 al unei trupe mari al cărei nume îţi scapă mereu.

Franky Perez a colaborat cu Apocalyptica pe un întreg în album în 2015, "Shadowmaker", deci nu e străin de lucrul cu finlandezii. Geezer Butler este unul dintre cei mai respectaţi basişti din lume şi chitara sa bas se aude pe noul track. Piesa a luat naştere după o vizită pe care Geezer şi Franky i-au făcut-o amicei lor, Diane Warren, care compusese melodia "Not Strong Enough" pentru Apocalyptica, inclusă pe albumul din 2010 "7th Symphony".

"Shadowmaker" din 2015 a fost primul album Apocalyptica care a inclus un singur solist, pe Franky Perez. Până atunci grupul colaborase cu Corey Taylor de la Slipknot, Gavin Rossdale de la Bush şi a avut şi piese cu solişti de la HIM, The Rasmus, Three Days Grace şi mulţi alţii. În aprilie 2021 cvartetul de violoncelişti a lansat videoclipul pentru colaborarea cu solistul Papa Roach, Jacoby Shaddix, un cover după piesa Cream "White Room".

Ultimul LP de studio Apocalyptica a fost "Cell-0", care a fost lansat în ianuarie 2020, când pandemia abia îşi iţea capul. A fost primul material complet instrumental al grupului în 17 ani, cu zero voce. Acum Apocalyptica se pregăteşte de un dublu concert în România, cu o oprire la Cluj-Napoca pe 31 august la Form Space, apoi pe 1 septembrie la Bucureşti la Arenele Romane.

Grupul a cântat la noi şi în 2019, la Arene, aducând coverurile după Metallica atunci.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< iul. 2022 >>
lmmjvsd
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31