Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Behemoth vine în România, este headliner la Rockstadt Extreme Fest

Începutul de an 2024 ne aduce un headliner nou la Rockstadt Extreme Fest şi anume Behemoth, care vine în România din nou. Va urca pe scena de la Râşnov pe 30 iulie 2024 şi mai multe detalii aflaţi mai jos.

Publicat

pe

Poster Behemoth Rockstadt Extreme Fest 2024
Poster Behemoth Rockstadt Extreme Fest 2024

O viziune unică şi întunecată a lui Nergal, 3 decenii de metal şi 12 albume au cimentat trupa poloneză în mentalul colectiv. Behemoth pornea la drum în 1991 şi a abordat genuri ca blackened death metal, death metal şi black metal. Ultimul album de studio lansat a fost "Opvs Contra Navram", din 2022. Include 10 piese şi are versuri în limba engleză, latină, greacă şi germană.

Pintre single-urile de pe LP se numără "The Deathless Sun" şi "Thy Becoming Eternal", cu videoclipuri controversate şi complexe, cu teme oculte. Grupul nu a fost lipsit de controverse, inclusiv în ţara de baştină, Polonia, unde a fost pus pe o listă de formaţii care promovează satanismul şi crima. Behemoth a avut interzis să cânte în oraşul Poznan în 2014, iar solistul, Nergal a fost dat în judecată pentru că a rupt Biblii în public în 2007. Trupa a fost şi expulzată din Rusia în mai 2014.

Trupa a anunţat recent turneul european "O Father, O Satan, O Svmmer", care o va duce prin toată Europa. În deschidere îi vor avea pe cei de la Testament, Gaerea, Pestilence, Uada, Imperial Triumphant şi Unto Others.

Organizatorii Rockstadt au anunţat şi o surpriză: încă o zi de concerte a fost adăugată festivalului, pentru un total de 6 zile. Astfel, în loc să aibă loc între 31 iulie 2024 şi 4 august 2024, festivalul începe pe 30 iulie 2024, când Behemoth e headliner.

Printre artiştii care mai urcă pe scena de la Rockstadt se află Kreator, Amon Amarth, Paradise Lost, Dimmu Borgir, Pendulum şi Dark Tranquility. Avem parte şi de industrial, prin Combichrist, alternativ prin Emmure şi post-rock prin God Is an Astronaut.

Lineup-ul din 2023 fusese ceva mai înţesat de nume din zona rock-ului alternativ, ca Sleep Token, Architects, While We Sleep sau The Ocean. Zvonurile afirmă că lista artiştilor de la Rockstadt e încă în lucru şi personal aş vrea să văd nume ca Spiritbox, Attila, Asking Alexandria sau August Burns Red. Deja faptul că Brutus e pe listă e un mare pas în faţă.

Trending