Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Apocalyptica a lansat o nouă piesă, "Into Eternity", colaborare cu trupa Lost Society - AUDIO

Apocalyptica a încercat un experiment inedit odată cu lansarea piesei "Into Eternity". Pentru acest track a colaborat cu trupa thrash Lost Society, iar rezultatul îi va surprinde şi pe cei mai hardcore fani ai trupei. Puteţi asculta noua piesă în articol.

Publicat

pe

Coperta single Apocalyptica Lost Society Into Eternity
Coperta single Apocalyptica Lost Society Into Eternity │ FOTO: Apocalyptica

"Into Eternity" este una dintre puţinele ocazii când putem auzi violoncelele tipice Apocalyptica combinate cu solo-uri de chitară şi o voce puternică. Single-ul începe ca o baladă şi alunecă înspre o piesă heavy metal, cu momente de voce curată şi momente de growl. Apocalyptica pare a rămâne în fundal, cu discrete intruziuni între acorduri de chitară prin violoncele care cresc dramatismul piesei.

Pe la minutul 3 se dezlănţuie şi Apocalyptica, suprapunând perfect instrumentele de muzică clasică şi chitara electrică. Spre final Lost Society ne arată că "ştie şi cu chitara" şi auzim două solo-uri în chei şi stiluri diferite.

Lost Society este o trupă din Finlanda, activă din 2010, iar din 2012 este afiliată casei de discuri Nuclear Blast. A ajuns celebră prin concursului Battle of the Bands, organizat de Nuclear Blast, iar grupul a câştigat etapa pe Finlanda şi a ajuns la finală de la Londra. Un mare boost pentru popularitatea sa l-a reprezentat turneul alături de Children of Bodom în 2013. Artiştii citează influenţe de la trupe precum Megadeth, Pantera şi Anthrax.

În 2015 Lost Society a cântat cu Slayer şi Anthrax pe Hartwall Arena, iar în 2016 a participat la un turneu alături de metaliştii de la Exodus.

Apocalyptica a cântat la Bucureşti la final de lună octombrie 2019 şi se pregăteşte de lansarea unui nou album în ianuarie. De pe acel LP am putut asculta single-ul "Ashes of the Modern World", o piesă de 6 minute, cu un videoclip dramatic. Viitorul disc al finlandezilor se numeşte "Cell-0" şi va fi un album complet instrumental, fără voce sau colaborări. Este primul release complet instrumental al artiştilor din ultimii 17 ani.

Ultimul album a fost "Shadowmaker" din 2015, al optulea din discografia trupei. LP-ul a fost pre-produs în Nashville alături de producătorul Nick Raskulinecz, iar o parte din aranjamente s-a realizat în Finlanda.

PUBLICITATE
Comentează

Muzică nouă

Apocalyptica cântă cu fondatorul Black Sabbath pe piesa "I'll Get Through It"

Apocalyptica colaborează cu două staruri ale muzicii rock pe noua sa piesă, "I'll Get Through It". E vorba despre fostul solist care a însoţit grupul o parte din carieră, Franky Perez, dar şi Geezer Butler, fondatorul Black Sabbath. Ce a ieşit se ascultă în articol.

Publicat

pe

Coperta single Apocalyptica Geezer Butler I'll Get Through It
Coperta single Apocalyptica Geezer Butler I'll Get Through It │ FOTO: Apocalyptica

"I'll Get Through It" este o piesă de un optimism debordant, de care avem nevoie în aceste vremuri. Violoncelul care se aude în fundal aminteşte puţin de piesa "Path", care făcea furori acum un deceniu şi jumătate. Avem şi o percuţie melodramatică şi aerul unei balade, amplificat de pian. Nu sună a piesă Apocalyptica neapărat, ci a hit evergreen de pe VH1 al unei trupe mari al cărei nume îţi scapă mereu.

Franky Perez a colaborat cu Apocalyptica pe un întreg în album în 2015, "Shadowmaker", deci nu e străin de lucrul cu finlandezii. Geezer Butler este unul dintre cei mai respectaţi basişti din lume şi chitara sa bas se aude pe noul track. Piesa a luat naştere după o vizită pe care Geezer şi Franky i-au făcut-o amicei lor, Diane Warren, care compusese melodia "Not Strong Enough" pentru Apocalyptica, inclusă pe albumul din 2010 "7th Symphony".

"Shadowmaker" din 2015 a fost primul album Apocalyptica care a inclus un singur solist, pe Franky Perez. Până atunci grupul colaborase cu Corey Taylor de la Slipknot, Gavin Rossdale de la Bush şi a avut şi piese cu solişti de la HIM, The Rasmus, Three Days Grace şi mulţi alţii. În aprilie 2021 cvartetul de violoncelişti a lansat videoclipul pentru colaborarea cu solistul Papa Roach, Jacoby Shaddix, un cover după piesa Cream "White Room".

Ultimul LP de studio Apocalyptica a fost "Cell-0", care a fost lansat în ianuarie 2020, când pandemia abia îşi iţea capul. A fost primul material complet instrumental al grupului în 17 ani, cu zero voce. Acum Apocalyptica se pregăteşte de un dublu concert în România, cu o oprire la Cluj-Napoca pe 31 august la Form Space, apoi pe 1 septembrie la Bucureşti la Arenele Romane.

Grupul a cântat la noi şi în 2019, la Arene, aducând coverurile după Metallica atunci.

Citește în continuare

Trending