Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Apocalyptica a lansat o nouă piesă, "Into Eternity", colaborare cu trupa Lost Society - AUDIO

Apocalyptica a încercat un experiment inedit odată cu lansarea piesei "Into Eternity". Pentru acest track a colaborat cu trupa thrash Lost Society, iar rezultatul îi va surprinde şi pe cei mai hardcore fani ai trupei. Puteţi asculta noua piesă în articol.

Publicat

pe

Coperta single Apocalyptica Lost Society Into Eternity
Coperta single Apocalyptica Lost Society Into Eternity │ FOTO: Apocalyptica

"Into Eternity" este una dintre puţinele ocazii când putem auzi violoncelele tipice Apocalyptica combinate cu solo-uri de chitară şi o voce puternică. Single-ul începe ca o baladă şi alunecă înspre o piesă heavy metal, cu momente de voce curată şi momente de growl. Apocalyptica pare a rămâne în fundal, cu discrete intruziuni între acorduri de chitară prin violoncele care cresc dramatismul piesei.

Pe la minutul 3 se dezlănţuie şi Apocalyptica, suprapunând perfect instrumentele de muzică clasică şi chitara electrică. Spre final Lost Society ne arată că "ştie şi cu chitara" şi auzim două solo-uri în chei şi stiluri diferite.

Lost Society este o trupă din Finlanda, activă din 2010, iar din 2012 este afiliată casei de discuri Nuclear Blast. A ajuns celebră prin concursului Battle of the Bands, organizat de Nuclear Blast, iar grupul a câştigat etapa pe Finlanda şi a ajuns la finală de la Londra. Un mare boost pentru popularitatea sa l-a reprezentat turneul alături de Children of Bodom în 2013. Artiştii citează influenţe de la trupe precum Megadeth, Pantera şi Anthrax.

În 2015 Lost Society a cântat cu Slayer şi Anthrax pe Hartwall Arena, iar în 2016 a participat la un turneu alături de metaliştii de la Exodus.

Apocalyptica a cântat la Bucureşti la final de lună octombrie 2019 şi se pregăteşte de lansarea unui nou album în ianuarie. De pe acel LP am putut asculta single-ul "Ashes of the Modern World", o piesă de 6 minute, cu un videoclip dramatic. Viitorul disc al finlandezilor se numeşte "Cell-0" şi va fi un album complet instrumental, fără voce sau colaborări. Este primul release complet instrumental al artiştilor din ultimii 17 ani.

Ultimul album a fost "Shadowmaker" din 2015, al optulea din discografia trupei. LP-ul a fost pre-produs în Nashville alături de producătorul Nick Raskulinecz, iar o parte din aranjamente s-a realizat în Finlanda.

Comentează

Concerte & turnee

Apocalyptica vine în România, cu coverurile după Metallica, în toamna lui 2024

Apocalyptica e gata de un nou concert pe plaiurile mioritice, în ceea ce a devenit aproape un obicei anual pentru artiştii finlandezi. De această dată Eicca şi băieţii ne vor oferi o reprezentaţie "Plays Metallica Vol 2." în toamna anului 2024.

Publicat

pe

Apocalyptica în concert la Arenele Romane pe 29 octombrie 2019
Apocalyptica în concert la Arenele Romane pe 29 octombrie 2019 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Rockerii finlandezi îşi vor aduce show-ul pe tot teritoriul Europei, inclusiv în România. La noi vor ajunge pe final de an totuşi cu show-ul "Plays Metallica Vol 2". Va continua o călătorie muzicală începută în 1996, când violonceliştii din Helsinki au ieşit din Academia Sibelius şi au adus lumii cel mai mare tribut primit de Metallica vreodată, o reinterpretare simfonică.

Aşa s-a născut albmul "Plays Metallica By Four Cellos" în 1996, LP-ul de debut al trupei. De la aniversarea sa din 2016, Apocalyptica a tot interpretat discul în întregime la anumite concerte. Relaţia dintre Apocalyptica şi Metallica e una specială. Finlandezii au cântat în deschiderea americanilor încă din 1996, deşi era de abia al cincilea concert al nordicilor în faţa unui public ce deja era versat în ale metalului.

De atunci au mai avut loc zeci de concerte la care Metallica şi Apocalyptica au urcat pe scenă împreună, iar conexiunea între trupe a rămas puternică.

Ultimul album de studio al formaţiei a fost "Cell-0", lansat în 2020, urmat de o serie de single-uri şi colaborări. Printre ele se număra "What We're Up Against", cu Amaranthe şi "Rise Again", cu Epica. Am avut parte şi de un EP acum un an, "Metal Classic, Classic Metal", iar acum 2 ani forţele finlandeze The Rasmus şi Apocalyptica s-au unit pe "Venomous Moon".

Vânzările de bilete încep pe 23 februarie 2024, iar membrii Patreon ai trupei le pot cumpăra deja. Turneul debutează pe 8 iunie în Helsinki, urmat de un show în Dubai şi unul în Istanbul, în septembrie. Muzicienii vor ajunge şi la legendarul Royal Albert Hall în Londra, dar şi în Viena în octombrie. Pe noi ne vizitează pe 26 noiembrie la Cluj, la Form Space şi pe 27 noiembrie la Bucureşti, la Sala Palatului.

Citește în continuare

Trending