Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Billie Eilish: The World’s A Little BlurryUn documentar despre Billie Eilish apare în februarie 2021 - VIDEO TEASER Videoclip Ozzy Osbourne Elton John Ordinary ManOzzy Osbourne lucrează la un nou LP: "Acum ai tot timpul din lume să faci cel mai bun album posibil AC/DC - Rock The Blues AwayAC/DC revine, o serie de teasere alimentează suspansul - VIDEO Holograf feat. K-Gula - Grijile s-au dusHolograf feat. K-Gula - Grijile s-au dus Concurenții care au trecut de cel de-al treilea episod X Factor 2020 - captură ecranX Factor România 2020: Află ce voci au cucerit jurații în cea de-a treia ediție a emisiunii Naomi Hedman la X Factor România 2020 - captură ecranNaomi Hedman a fost "pantera" care i-a blocat cu frumusețea sa pe jurații X Factor 2020

Apocalyptica a lansat o nouă piesă, "Into Eternity", colaborare cu trupa Lost Society - AUDIO

Apocalyptica a încercat un experiment inedit odată cu lansarea piesei "Into Eternity". Pentru acest track a colaborat cu trupa thrash Lost Society, iar rezultatul îi va surprinde şi pe cei mai hardcore fani ai trupei. Puteţi asculta noua piesă în articol.
Coperta single Apocalyptica Lost Society Into Eternity

Coperta single Apocalyptica Lost Society Into Eternity (foto: Apocalyptica)

"Into Eternity" este una dintre puţinele ocazii când putem auzi violoncelele tipice Apocalyptica combinate cu solo-uri de chitară şi o voce puternică. Single-ul începe ca o baladă şi alunecă înspre o piesă heavy metal, cu momente de voce curată şi momente de growl. Apocalyptica pare a rămâne în fundal, cu discrete intruziuni între acorduri de chitară prin violoncele care cresc dramatismul piesei.

Pe la minutul 3 se dezlănţuie şi Apocalyptica, suprapunând perfect instrumentele de muzică clasică şi chitara electrică. Spre final Lost Society ne arată că "ştie şi cu chitara" şi auzim două solo-uri în chei şi stiluri diferite.

Lost Society este o trupă din Finlanda, activă din 2010, iar din 2012 este afiliată casei de discuri Nuclear Blast. A ajuns celebră prin concursului Battle of the Bands, organizat de Nuclear Blast, iar grupul a câştigat etapa pe Finlanda şi a ajuns la finală de la Londra. Un mare boost pentru popularitatea sa l-a reprezentat turneul alături de Children of Bodom în 2013. Artiştii citează influenţe de la trupe precum Megadeth, Pantera şi Anthrax.

În 2015 Lost Society a cântat cu Slayer şi Anthrax pe Hartwall Arena, iar în 2016 a participat la un turneu alături de metaliştii de la Exodus.

Apocalyptica a cântat la Bucureşti la final de lună octombrie 2019 şi se pregăteşte de lansarea unui nou album în ianuarie. De pe acel LP am putut asculta single-ul "Ashes of the Modern World", o piesă de 6 minute, cu un videoclip dramatic. Viitorul disc al finlandezilor se numeşte "Cell-0" şi va fi un album complet instrumental, fără voce sau colaborări. Este primul release complet instrumental al artiştilor din ultimii 17 ani.

Ultimul album a fost "Shadowmaker" din 2015, al optulea din discografia trupei. LP-ul a fost pre-produs în Nashville alături de producătorul Nick Raskulinecz, iar o parte din aranjamente s-a realizat în Finlanda.

Citește mai multe despre ApocalypticaLost Society
Alex Stănescu este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
"The Tudors" au impresionat în knockout-urile de la Vocea României 2019

În cea de-a treia rundă a knockout-urilor de la Vocea României 2019, echipa lui Tudor Chirilă s-a ridicat la înălțime...

Închide