Urmărește-ne în Social Media

Premii muzicale

Whitney Houston a fost introdusă în Rock And Roll Hall Of Fame de către Alicia Keys: "Nu mai e nimeni ca ea și nu va mai fi niciodată"

Whitney Houston a fost inclusă pe 7 noiembrie în Rock And Roll Hall Of Fame. Distincția a fost acceptată de mama și de cumnata artistei, Alicia Keys ținând un discurs emoționant în memoria regretatei dive pop, cu care a avut onoarea de a lucra la ultimul ei album, "I Look To You".

Publicat

pe

Whitney Houston în videoclipul ”I Will Always Love You”
Whitney Houston în videoclipul ”I Will Always Love You” │ FOTO: Captură YouTube

La 35 de ani de la apariția primului ei album, Whitney Houston a intrat in Rock And Roll Hall Of Fame. Distincția i-a fost acordată post-mortem, în cadrul unei ceremonii virtuale, desfășurate pe 7 noiembrie. În aceeași seară au fost introduse în Hall Of Fame și trupele Nine Inch Nails și Depeche Mode.

Alicia Keys a fost cea care a ținut discursul de dinaintea acordării distincției. Artista a vorbit la superlativ despre talentul și cariera lui Whitney, mărturisind că a crescut cu muzica ei, dorindu-și să poată cânta la fel ca ea.

"Whitney Houston a fost una singură. Nu mai e nimeni ca ea și nu va mai fi niciodată", a spus Alicia Keys în discursul ei.

Alicia a avut ocazia de a colabora cu Whitney, această experiență apropiindu-le foarte mult.

"Știm cu toții că muzica ei va rămâne cu noi pentru totdeauna"

"Eram spirite înrudite, am devenit surori imediat. Am lucrat împreună la piesa "Million Dollar Bill", o compoziție pe care am scris-o pentru albumul ei, "I Look To You". Am râs atât de mult împreună, încât am crezut că nu o să reușim să terminăm piesa. Ne spuneam una alteia Mima și prețuiesc fiecare moment pe care l-am putut petrece alături de ea, în compania sa, iubind-o.

Știm cu toții ce cântăreață miraculoasă a fost Whitney - poate cea mai mare voce a timpurilor noastre. Știm cu toții că succesul ei fără precedent a ridicat femeile de culoare pe cel mai înalt piedestal al industriei muzicale. Știm cu toții că muzica ei va rămâne cu noi pentru totdeauna. Acea muzică, acea voce de neuitat, acestea sunt ultimele ei daruri pentru noi, iar acum va fi una dintre cele mai luminoase stele care strălucesc în Rock & Roll Hall of Fame. Felicitări, Mima! Ne e dor de tine."

Distincția a fost acceptată de mama artistei, Cissy Houston, și cumnata lui Whitney, Pat.

"Sunt extrem de mândră că Whitney a fost inclusă în Rock And Roll Hall Of Fame. Și-a dorit să fie cineva, nu oricine. A muncit mult pentru asta. (...)

Mă bucur că a făcut ceea ce trebuia să facă. Ce pot să mai spun? Dacă vorbesc prea mult, o să încep să plâng. Și nu vreau să plâng. Așa că vă mulțumesc", a declarat Cissy Houston, mama regretatei artiste.

VIDEO: Pat și Cissy Houston vorbesc despre Whitney

Whitney Houston s-a stins din viață în februarie 2012, la vârsta de 48 de ani. Un film biografic despre viața sa va fi lansat în 2022.

Recent, un videoclip al artistei, lansat în anii '90, a depășit pragul de un miliard de vizualizări.

PUBLICITATE
Comentează

Muzică și film

Urmăreşte trailerul filmului depre Whitney Houston "I Wanna Dance With Somebody"

După filmul biografic despre Elvis, acum este rândul lui Whitney Houston să devină subiect de film. Pelicula se numeşte "I Wanna Dance With Somebody" şi tocmai a primit primul trailer. Cel care a scris scenariul este acelaşi din spatele scenariului de la "Bohemian Rhapsody".

Publicat

pe

Trailer I Wanna Dance With Somebody
Trailer I Wanna Dance With Somebody │ FOTO: Sony Pictures

Whitney Houston este jucată de către Naomi Ackie, actriţă pe care o ştim din "The End of the F***ing World". Preia un rol foarte greu şi ne întrebam cât din părţile muzicale este cântat de actriţă şi cât de Whitney. Această producţie Sony Pictures este o dramă biografică despre viaţa şi cariera uneia dintre cele mai mari voci din lume. În distribuţie se află şi Ashton Sanders, în rolul lui Bobby Brown, soţul şi managerul lui Whitney, în vreme ce Stanley Tucci este Clive Davis.

Clarke Peters îl joacă pe John Houston, Tatăl lui Whitney, în vreme ce Tamara Tunie apare în rolul lui Cissy Houston, mama cântăreţei. Filmul ne prezintă viaţa vocii de aur din perioada în care era doar o fată într-un cor din New Jersey şi până a ajuns să fie un artist cu multiple discuri de platină. În trailer apare şi momentul când Houston a fost acuzată că "nu cântă muzica oamenilor de culoare". Vedem şi momentul când a cântat imnul la o finală de Superbowl.

Whitney a debutat în 1985 cu albumul care îi poartă numele, lansat de Davis şi Arista Records. Au urmat albumele "Whitney" din 1987 şi "I'm Your Baby Tonight" în 1990. Pe lângă cariera muzicală artista a avut şi o carieră în actorie. În 1992 a jucat alături de Kevin Costner în "The Bodyguard", un hit comercial în ciuda recenziilor negative ale criticilor. Ulterior Houston avea să o joace pe Naşa în "Rodger's and Hammersteine's Cinderella" şi a produs filmele Disney "The Princess Diaries şi "The Cheetah Girls".

În 2012 muziciana a încetat din viaţă la vârsta de 48 de ani, înecându-se în cada unui hotel din Beverly Hills.

Revenind la film, "I Wanna Dance With Somebody" este regizat de către Kasi Lemmons, cunoscută pentru producţia "Harriet", după un scenariu de Anthony McCarten. El a scris scenariul pentru "Bohemian Rhapsody". Sony va lansa filmul în cinematografe pe 21 decembrie 2022.

Citește în continuare

Trending