Urmărește-ne în Social Media

Premii muzicale

Rock & Roll Hall of Fame 2023 are nominalizările dezvăluite

Parcă mai devreme ca oricând aflăm lista cu artişti care compun lista de nominalizaţi la introducerea în Rock & Roll Hall of Fame 2023. Capete de afiş sunt Kate Bush, Missy Elliott, Cyndi Lauper, Rage Against the Machine, George Michael şi The White Stripes.

Publicat

pe

Rock and Roll Hall of Fame 2023
Rock and Roll Hall of Fame 2023 │ FOTO: Rock and Roll Hall of Fame 2023

Lista e mult mai lungă de atât şi include şi giganţi ca Iron Maiden sau Soundgarden şi Willie Nelson. Dacă unele dintre aceste nume le-am mai văzut gata de a fi introduse în panteonul rock, avem şi două trupe care sunt pentru prima dată nominalizate: Joy Divison şi New Order. De pe listă avem şi veterani care au fost nominalizaţi de multe ori, precum Rage Against the Machine, care se află la a cincea încercare de imortalizare.

Kate Bush este la a patra. Soundgarden, Iron Maiden, A Tribe Called Quest şi The Spinners sunt toţi la a doua nominalizare. Missy Elliott şi The White Stripes se află în primul an de eligibilitate. Cum devine o trupă sau artist eligibil? În primul rând trebuie să aibă 25 de ani trecuţi de la lansarea albumului de debut. "Promoţia 2023" va fi anunţată în format complet în luna mai, iar ceremonia de introducere în panteon are loc la toamnă.

Artiştii au fost aleşi pentru modul în care sunetul lor a avut impact asupra generaţiilor ce au venit după şi a artiştilor care s-au inspirat de la aceşti monştri sacri. În 2022 au fost introduşi în Rock and Roll Hall of Fame Eminem, Duran Duran, Dolly Parton, Lionel Richie, Carly Simion, Eurythmics, Judas Priest şi Pat Benatar. A avut loc recent şi o campanie realizată de fanii artistei Aaliyah, care a încetat din viaţă cu două decenii în urmă. Fanii doresc introducerea sa în Hall of Fame.

Rock and Roll Hall of Fame are o clădire-muzeu dedicată în Cleveland, Ohio, SUA. Acolo se află documente şi cărţi vitale pentru istoria muzicii rock, a artiştilor, producătorilor, inginerilor şi altor figuri notabile din industrie. Fundaţia Rock and Roll Hall of Fame a fost înfiinţată pe 20 aprilie 1983 de către Ahmet Ertegun, directorul Atlantic Records. Echipa sa iniţială includea oameni de la revista Rolling Stone, avocaţi şi directori ai caselor de discuri.

Detalii despre nominalizaţii din 2023 aveţi aici.

Premii muzicale

Missy Elliott a fost introdusă în Rock and Roll Hall of Fame; Iată ceilalţi artişti din Panteon

Pe 3 noiembrie 2023 au fost anunţaţi artiştii introduşi în Rock and Roll Hall of Fame 2023, iar lista din acest an e plină de nume mari. Printre ele se numără şi Missy Elliott, primul rapper de sex feminin din Hall of Fame.

Publicat

pe

Rock and Roll Hall of Fame 2023
Rock and Roll Hall of Fame 2023 │ FOTO: Rock and Roll Hall of Fame 2023

Evenimentul de imortalizare a acestor nume în Panteonul Rock and Roll Hall of Fame are loc în seara de 3 noiembrie 2023. 2023 este un an special, marcând aniversarea a 50 de ani de existenţa a genului muzical hip-hop. Ceilalţi artişti introduşi în top sunt Kate Bush, Sheryl Crow, George Michael, Willie Nelson, Rage Against the Machine şi The Spinners.

Ceremonia de pe 3 noiembrie are loc la Barclays Center în Brooklyn şi e transmisă pe Disney+, cel puţin în SUA. Se va putea viziona pe platformă şi după ceremonie. Printre prezentatorii galei se numără Stevie Nicks, Elton John, St. Vincent, Olivia Rodrigo, Brandi Carlile şi Ice-T. Câţiva dintre ei vor ţine şi concerte şi vor mai urca pe scenă şi Adam Levine, LL Cool J şi Sia.

Queen Latifah îi va înmână premiul lui Missy Elliott, iar alţi artişti care ajung în Hall of Fame la categorii diferite sunt Chaka Khan, Al Kooper şi Bernie Taupin, colaboratorul numărul 1 al lui Elton John. E şocantă distanţa în ani între Taupin şi Elton John de introducere în Rock and Roll Hall of Fame: 29 de ani diferenţă. Pentru a putea fi introdus în Panteon trebuie să ai prima înregistrare comercială lansată cu cel puţin 25 de ani în urmă.

Lista se încheie cu DJ Kool Herc, Link Wrap şi Don Cornelius de la Soul Train. Lista de rapperi din Rock and Roll Hall of Fame e destul de mică şi include nume precum Beastie Boys, Jay-Z, Tupac Shakur, The Notorious B.I.G. şi Public Enemy.

Nominalizaţii au fost votaţi de mai bine de 1000 de artişti, istorici şi muzicologi. Kate Bush trebuia să fie introdusă anul trecut şi a reuşit să urce în preferinţe prin piesa sa "Running Up the Hill" inclusă în "Stranger Things".

The Spinners sunt o maşinărie de hituri, cu 4 hituri R&B pe locul întâi în topuri în mai puţin de 18 luni.

Artistii introduşi în Rock and Roll Hall of Fame 2022 sunt AICI.

Citește în continuare

Trending