Urmărește-ne în Social Media

Alicia Keys - Santa Baby

Alicia Keys sărbătoreşte Crăciunul devreme odată cu lansarea piesei şi albumului "Santa Baby". Single-ul titular primeşte şi un videoclip, în care o vedem pe Alicia sărbătorind lângă brad, fiind foarte glam şi fericită.

Alicia Keys evocă imaginea senzuală a unei Marilyn Monroe, dar în acelaşi timp păstrează ghiduşia de copil care abia aşteaptă cadourile de Crăciun. "Santa Baby" primeşte un visualizer, un videoclip scurt în buclă, în care cântăreaţa se strecoară în faţa bradului şi ia sacul cu cadouri, trimiţând bezele privitorilor. Artista ne oferă şi un pian de lounge şi o voce şoptită, suavă, de R&B.

"Santa Baby" reprezintă câteva premiere pentru Alicia Keys: primul său album de sărbători şi primul său album lansat complet independent de o casă de discuri. Primul single de pe LP a fost "December Back 2 June". În total albumul are 11 piese. Întregul disc e o combinaţie de voce molatecă şi pian, incluzând aici şi o versiune low fi de "The Christmas Song".

Există şi o versiune lacrimogenă a piesei "Please Be Home for Christmas", dar şi un excentric track jazz "My Favourite Things", fără versuri propriu-zise, dar cu secţiune spoken word. 4 piese din cele 11 sunt compoziţii complet noi şi originale, restul sunt coveruri. Auzim influenţe soul, R&B, jazz şi gospel.

Câştigătoarea de 15 premii Grammy a lansat ultimul său album chiar anul trecut, acesta intitulându-se "Keys". Ne-a oferit şi un LP numit "Alicia" în 2020, deci cele două pot fi văzute ca un album dublu, ce spune o poveste unitară. "Keys" este un album dublu, care include două discuri, cu două versiuni a 10 piese, alături de 6 alte melodii. Prima parte include piese tradiţionale, melodice şi a doua reprezintă versiuni cu sampling şi transformări ale acelor piese.

Alicia Keys are 41 de ani şi a intrat deja în Songwriters Hall of Fame. Are 9 albume în discografie şi e considerat unul dintre cei mai mari 50 de artişti R&B şi hip-hop din toate timpruile. Este şi un mare filantrop şi activist, în lupta contra HIV şi feminism.

Comentarii