Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Shakira și Gerard PiqueShakira și Gerard Pique ne scot la restaurant în Barcelona dacă donăm pentru o cauză nobilă Irina Rimes la The Artist Awards 2020Irina Rimes întâmpină 2021 cu albumul "Acasă", fanii dedicați ascultă prima piesă înainte de lansare Delia în reclama la centrul de testare COVID OK MedicalReclama cu Delia la teste Covid a fost interzisă la TV Eurovision 2021În 2021, Eurovision va fi de neclintit. Finala și semifinalele au datele stabilite Marco Hietala: "Părăsesc trupa Nightwish și mă retrag din viața publică" Ștefan Bănică și fiul său Radu Ștefan Bănică în concertul de Crăciun din 15 decembrie 2019Fiul lui Ștefan Bănică "se va transforma" la "Te Cunosc de Undeva!", sezonul 16. Ce alte vedete participă

Un nou film biografic despre Whitney Houston este în desfășurare

Whitney Houston este cel mai recent muzician care va primi un film biografic. Producția se va realiza cu acordul Whitney Houston Estate, reprezentată de cumnata cântăreței, Pat Houston. Mai multe detalii în articol.
Whitney Houston

Whitney Houston

Lungmetrajul bazat de viața legendarei cântărețe este în curs de desfășurare, avându-l pe Anthony McCarten ca scenarist. McCarten a primit în trecut patru nominalizări la Oscar și a lucrat la alte filme biografice precum "The Theory of Everything", "Bohemian Rhapsody", "The Darkest Hour" sau "The Two Popes". Filmul ar putea fi regizat de Stella Meghie, cunoscută pentru filme precum "The Photograph", "Jean of the Joneses" sau "The Weekend" și episoade din serialele "Grown-ish" și "The First Wives Club". Deocamdată nu se știe cine va juca rolul principal.

Filmul este realizat în colaborare cu Whitney Houston Estate, al cărei împuternicit este Pat Houston, cumnata regretatei cântărețe. Implicarea lui Pat Houston în realizarea filmului este o sabie cu două tăișuri. Pe de o parte, regizorul și scenaristul vor avea, fără îndoială, acces la catalogul complet al muzicii lui Whitney Houston. Pe de altă parte, Houston Estate va impune o portretizare mai cenzurată a artistei, care s-a confruntat de-a lungul vieții sale cu numeroase adicții.

Proiectului cinematografic i se va alătura Clive Davis, mentorul lui Whitney Houtson. Acesta va fi producătorul filmului și a fost cel care i-a propus lui Anthony McCarten să scrie scenariul.

Momentan filmul este intitulat "I Wanna Dance with Somebody", după cunoscuta piesă a cântăreței. Potrivit unui comunicat de presă, producătorii promit "o veselă, emoționantă și dureroasă celebrare a vieții și muzicii celei mai mari vocaliste pop R&B din toate timpurile, urmărind călătoria ei de la obscuritate la superstar muzical. Deși este foarte sincer în ceea ce privește prețul pe care l-a plătit super-starul, filmul va arăta, de asemenea, saga bogată și complexă a căutării relației perfecte între muzică, artist și public, cât și povestea emoționantă a unei fete simple din Jersey care încearcă să-și găsească drumul înapoi acasă".

Whitney Houston, cunoscută atât pentru cântecele sale de dragoste, cât și pentru scandalurile generate de dependența de droguri, a fost găsită decedată pe 11 februarie 2012, la vârsta de 48 de ani. Autoritățile americane au considerat că moartea ei a fost accidentală, fiind cauzată de consumul de cocaină și de o boală cardiacă.

Houston a câștigat în total șase premii Grammy, acestea fiind cele mai importante din seria de 415 de distincții ce au plasat-o în Cartea Recordurilor Guinness drept cea mai premiată artistă din lumeHouston a câștigat în 1986 primul premiul Grammy pentru cea mai bună interpretare pop. Un an mai târziu, în 1987, a fost prima cântăreață care a ocupat primul loc în clasamentele albumelor Billboard 200, cu cel de-al doilea disc  - Whitney.

Coloana sonoră a filmului The Bodyguard (1992), în care a jucat alături de Kevin Costner, figurează în topul celor mai vândute albume din lume. Versiunea sa după melodia lui Dolly Parton - "I Will Always Love You" a fost definitorie pentru Whitney Houston, vocea ei devenind emblematică pentru cântec și viceversa.

Citește mai multe despre Whitney Houston
Alina Ghimus este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Dora Gaitanovici ne aduce un "Colț de lună", "speranța care luminează și cel mai întunecat cer" - AUDIO

Dora Gaitanovici ne ajută să risipim apăsarea izolării cu o piesă nouă, compusă din izolare. "Colț de lună" este, potrivit...

Închide