Urmărește-ne în Social Media

Premii muzicale

Depeche Mode şi Nine Inch Nails au fost introduşi în Rock and Roll Hall of Fame 2020 - VIDEO

Pe 7 noiembrie a avut loc ceremonia de introducere a artiştilor şi trupelor în Rock and Roll Hall of Fame ediţia 2020. Ceremonia a fost amânată de câteva ori, dar în sfârşit a avut loc în mediul virtual, printr-un colaj de înregistrări video. Nine Inch Nails şi Depeche Mode au fost numele mari introduse în panteonul muzicii rock.

Publicat

pe

Depeche Mode în concert pe Cluj Arena pe 23 iulie 2017 │ FOTO: Stefan Fekete / InfoMusic.ro

În general ceremonia este o gală într-un amfiteatru, cu public şi crema cremei în rândul invitaţilor, de la actori de la Hollywood la muzicieni cu ştate vechi. Acum totul s-a realizat de la distanţă, din cauza pandemiei, prin înregistrări video de discursuri şi prezentări de muzicieni. Iggy Pop a fost cel care a "înmânat" premiul celor de la Nine Inch Nails, amintindu-şi primul contact cu formaţia:

Am văzut o faţă din Spania secolului 15 (Trent Reznor). În ciuda faptului că acesta este un grup industrial, eu aud mult funk, ascultaţi "Closer" şi veţi regăsi o fundaţie a ceea ar fi putut fi Stevie Wonder sau George Clinton. Dar peste asta este un proces focalizat şi nestăvilit de distrugere emoţională care prezintă un portret de durere, presiune şi nemulţumire.

Este coloana sonoră a petrecerii singuratice şi întunecate care începea să se desfăşoare în SUA în acea perioadă. Să asculţi Nine Inch Nails se simte ca adevărul, deci te apropie puţin de Dumnezeu.

Producătorul Rick Rubin a lăudat grupul condus de Trent Reznor, afirmând că Nine Inch Nails e "dincolo de uimitor". Şi regizorul David Fincher a apreciat colaborarea cu NIN şi faptul că poate crea ceva fredonabil instant. Ceremonia s-a încheiat cu un discurs al lui Trent Reznor, pe care îl vedeţi mai jos:

Depeche Mode au fost introduşi în panteonul muzical de către Charlize Theron şi au fost prezentaţi şi descrişi de către Vin Butler de la Arcade Fire şi Lauren Mayberry de la Chvrches. Charlize a numit grupul "coloana sonoră a vieţii sale", afirmând că fiecare single Depeche i-a însoţit o ocazie specială din viaţă. E vorba despre prima întâlnire, prima dată când a ieşit din Africa de Sud şi prima dezamăgire în dragoste. Actriţa a reuşit să îi vadă live abia acum câţiva ani şi a simţit momentul ca "o palmă epică peste faţă". A înţeles că muzica lor e despre outsideri şi aduce lumea împreună. A urmat o sesiune de plâns şi îmbrăţişat fiicele pentru Theron.

Membrii fondatori ai trupei, Dave Gahan, Andrew Fletcher şi Martin Gore au înregistrat un mesaj video, pe care îl vizionaţi mai jos:

Trio-ul a mulţumit şi legendarului regizor şi fotograf Anton Corbijn, cel care le-a şlefuit imaginea, artwork-ul şi clipurile.

Alţi artişti introduşi în Rock and Roll Hall of Fame au fost Whitney Houston, The Notorious B.I.G., T Rex şi The Doobie Brothers. Ceremonia trebuia să aibă loc în primăvară, dar a fost amânată din cauza pandemiei de Coronavirus. O ceremonie virtuală i-a ţinut locul, fiind transmisă pe 7 noiembrie pe HBO Max.

Slash, Kirk Hammettt şi Tom Morello au ţinut un tribut pentru Eddie Van Halen la ceremonie. Van Halen fusese introdus în acest Hall of Fame în 2007.

PUBLICITATE
Comentează

Albume noi

Dave Gahan interpretează în mod unic "Nothing Else Matters" pe albumul de coveruri Metallica

Metallica a petrecut o bună parte din anul 2021 surprinzându-ne cu coveruri ale pieselor sale legendare de pe "The Black Album". Cel mai nou release de acest gen este unul suav şi baritonal şi vine de la Dave Gahan, solistul Depeche Mode. Artistul interpretează piesa "Nothing Else Matters" într-un mod unic.

Publicat

pe

Dave Gahan - Concert Depeche Mode pe Arena Nationala - 15 mai 2013

Metallica a colaborat cu peste 50 de artişti, care au realizat coveruri neaşteptate ale pieselor de pe albumul "The Black Album" lansat cu 30 de ani în urmă. Rezultatul se numeşte "The Metallica Blacklist" şi include variante neaşteptate de coveruri de la Dave Gahan, Miley Cyrus, J. Balvin, Corey Taylor, Janes, Rina Sawayama, Biffy Clyro şi mulţi alţii. Dave Gahan ne oferă o variantă sensibilă şi preponderent vocală a lui "Nothing Else Matters", cu sample-uri discrete de pian, de viori şi unele atmosferice în fundal.

Videoclipul cu visualizer lichefiat a fost realizat de către Aaron Hymes. Un total de 53 de coveruri apare pe noul album, care a debutat chiar astăzi, pe 10 septembrie 2021. 100% din veniturile generate de LP vor merge direct la organizaţii caritabile, dintre care jumătate la fundaţia Metallica All Within My Hands şi jumătate la câte o fundaţie aleasă de fiecare artist care a contribuit cu un cover.

Dave Gahan a ales World Central Kitchen, o organizaţie non profit care asigură alimente celor afectaţi de dezastre naturale. Pe 9 septembrie Metallica a promovat noul album printr-o reprezentaţie live alături de Miley Cyrus, interpretând piesa "Nothing Else Matters" la postul de radio Sirius XM, unde are emisiune Howard Stern. Pe lângă "The Metallica Blacklist" a debutat şi o ediţie aniversară de 30 de ani a lui "The Black Album", care include piese demo, B-sides şi rarităţi. Va sosi în ediţii speciale, inclusiv un dublu vinil de 180 de grame, CD standard şi ediţie 3 CD Expanded, plus una Limited Edition Deluxe Box Set, cu 24 de ore de muzică.

Printre cele mai neaşteptate coveruri ale LP-ului "Blacklist" se numără cel realizat de Chase and Status din UK, maeştri DNB, care colaborează cu MC-ul BackgRoad Gee pentru o versiune inedită de "Wherever I May Roam:.". Elton John, Yo-Yo Ma, basistul Metallica Robert Trujillo şi toboşarul Red Hot Chili Peppers Chad Smith au colaborat de asemenea pentru această uriaşă opera cover.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< sept. 2021 >>
lmmjvsd
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Trending