Urmărește-ne în Social Media

Premii muzicale

Depeche Mode şi Nine Inch Nails au fost introduşi în Rock and Roll Hall of Fame 2020 - VIDEO

Pe 7 noiembrie a avut loc ceremonia de introducere a artiştilor şi trupelor în Rock and Roll Hall of Fame ediţia 2020. Ceremonia a fost amânată de câteva ori, dar în sfârşit a avut loc în mediul virtual, printr-un colaj de înregistrări video. Nine Inch Nails şi Depeche Mode au fost numele mari introduse în panteonul muzicii rock.

Publicat

pe

Depeche Mode în concert pe Cluj Arena pe 23 iulie 2017 │ FOTO: Stefan Fekete / InfoMusic.ro

În general ceremonia este o gală într-un amfiteatru, cu public şi crema cremei în rândul invitaţilor, de la actori de la Hollywood la muzicieni cu ştate vechi. Acum totul s-a realizat de la distanţă, din cauza pandemiei, prin înregistrări video de discursuri şi prezentări de muzicieni. Iggy Pop a fost cel care a "înmânat" premiul celor de la Nine Inch Nails, amintindu-şi primul contact cu formaţia:

Am văzut o faţă din Spania secolului 15 (Trent Reznor). În ciuda faptului că acesta este un grup industrial, eu aud mult funk, ascultaţi "Closer" şi veţi regăsi o fundaţie a ceea ar fi putut fi Stevie Wonder sau George Clinton. Dar peste asta este un proces focalizat şi nestăvilit de distrugere emoţională care prezintă un portret de durere, presiune şi nemulţumire.

Este coloana sonoră a petrecerii singuratice şi întunecate care începea să se desfăşoare în SUA în acea perioadă. Să asculţi Nine Inch Nails se simte ca adevărul, deci te apropie puţin de Dumnezeu.

Producătorul Rick Rubin a lăudat grupul condus de Trent Reznor, afirmând că Nine Inch Nails e "dincolo de uimitor". Şi regizorul David Fincher a apreciat colaborarea cu NIN şi faptul că poate crea ceva fredonabil instant. Ceremonia s-a încheiat cu un discurs al lui Trent Reznor, pe care îl vedeţi mai jos:

Depeche Mode au fost introduşi în panteonul muzical de către Charlize Theron şi au fost prezentaţi şi descrişi de către Vin Butler de la Arcade Fire şi Lauren Mayberry de la Chvrches. Charlize a numit grupul "coloana sonoră a vieţii sale", afirmând că fiecare single Depeche i-a însoţit o ocazie specială din viaţă. E vorba despre prima întâlnire, prima dată când a ieşit din Africa de Sud şi prima dezamăgire în dragoste. Actriţa a reuşit să îi vadă live abia acum câţiva ani şi a simţit momentul ca "o palmă epică peste faţă". A înţeles că muzica lor e despre outsideri şi aduce lumea împreună. A urmat o sesiune de plâns şi îmbrăţişat fiicele pentru Theron.

Membrii fondatori ai trupei, Dave Gahan, Andrew Fletcher şi Martin Gore au înregistrat un mesaj video, pe care îl vizionaţi mai jos:

Trio-ul a mulţumit şi legendarului regizor şi fotograf Anton Corbijn, cel care le-a şlefuit imaginea, artwork-ul şi clipurile.

Alţi artişti introduşi în Rock and Roll Hall of Fame au fost Whitney Houston, The Notorious B.I.G., T Rex şi The Doobie Brothers. Ceremonia trebuia să aibă loc în primăvară, dar a fost amânată din cauza pandemiei de Coronavirus. O ceremonie virtuală i-a ţinut locul, fiind transmisă pe 7 noiembrie pe HBO Max.

Slash, Kirk Hammettt şi Tom Morello au ţinut un tribut pentru Eddie Van Halen la ceremonie. Van Halen fusese introdus în acest Hall of Fame în 2007.

PUBLICITATE
Comentează

Concerte & turnee

Depeche Mode revine în România cu prilejul turneului "Memento Mori"

Depeche Mode pornește în cel de-la 19-lea turneu din carieră - "Memento Mori". Trupa britanică va poposi și în România în vara lui 2023. Găsești mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Depeche Mode în concert pe Cluj Arena pe 23 iulie 2017 │ FOTO: Stefan Fekete / InfoMusic.ro

Depeche Mode revine în România, de data aceasta la Arena Națională din București, cu un concert ce are loc pe 26 iulie 2023. Evenimentul face parte din turneul mondial "Memento Mori".

Depeche Mode au anunțat în cadrul unei conferințe de presă susținute la Berlin lansarea unui nou album, urmată de un turneu mondial. Cel de-al 15-lea album de studio Depeche Mode se va intitula "Memento Mori" și va fi lansat undeva în primăvara lui 2023, prin casa de discuri Columbia Records. Vorbind despre "Memento Mori", Martin Gore a mărturisit:

"Am început să lucrăm la acest proiect la începutul pandemiei, iar temele sale au fost direct inspirate de acea perioadă. După dispariția lui Fletch, am decis să continuăm deoarece suntem siguri că asta ar fi vrut să facem. Acest lucru a dat proiectului și mai multă însemnătate".

Turneul Memento Mori va fi cel de-al 19-lea din cariera Depeche Mode și primul în mai bine de cinci ani. Anteriorul turneu al trupei a fost Global Spirit din 2017-2018. Acea "excursie" muzicală a fost cea mai lungă de până acum și cu cele mai mari încasări, Depeche Mode cântând în fața a peste 3 milioane de fani pe parcursul a 130 de concerte în Europa și America de Nord.

După ce a vândut peste 100 de milioane de albume și a cântat în fața a peste 35 de milioane de fani din întreaga lume, Depeche Mode rămâne o forță muzicală într-o continuă evoluție. O inspirație de necontestat pentru fani, critici și artiști deopotrivă, Depeche Mode continuă să avanseze, albumul și turneul "Memento Mori" reprezentând debutul unui nou capitol muzical valoros.

Bilete concert Depeche Mode la Arena Națională

  • Biletele vor fi disponibile online începând de vineri, 7 octombrie, de la ora 10:00.
Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< oct. 2022 >>
lmmjvsd
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Trending