Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Bastille a lansat un nou single, "survivin'" - AUDIO

Piesa marchează cea de-a doua lansare din acest an a trupei britanice. "survivin'" beneficiază de un lyric video colorat, pe care îl poți urmări în articol.

Publicat

pe

Dan Smith - Bastille la SummerWell 2018 │ FOTO: Ștefan Sandu / InfoMusic.ro

Noua piesă vine după "What You Gonna Do???", o colaborare cu Graham Coxon, lansată luna trecută. "survivin'" are un ritm antrenant, cu influențe groove, însă mesajul melodiei nu este atât de vesel. Solistul Dan Smith cântă despre anxietate, lipsa încrederii în sine și copleșirea produsă de viața cotidiană.

"Și nu voi minți / Voi spune că sunt în regulă / Pentru că simt că am trăit cu susul în jos" sunt versuri ce susțin ideea piesei. Fiecare ascultător rezonează cu noua lansare a trupei Bastille, pentru că, la un moment dat în viață, cu toții am spus că suntem bine când, de fapt, nu ne simțeam deloc așa.

Au fost momente când simțeam de parcă eram într-o mașină de spălat și pe o bandă rulantă în același timp. Dar când oamenii mă întrebau ce mai fac, răspunsul a fost întotdeauna clișeicul: <<da, sunt bine, totul este bine", a declarat Dan Smith.

Video: Bastille - survivin'

Bastille a luat naștere în Londra în 2010, ca proiect al solistului Dan Smith. Ulterior s-a dezvoltat ca trupă prin cooptarea lui Chris Wood (tobe, voce secundară), Kyle Simmons (clape, percuție, bas, voce secundară, sintetizatoare) și Will Farquarson (bas, clape, chitară acustică, voce secundară)

După un început de carieră la o casă de discuri independentă, cvartetul a semnat, în 2011, un contract cu Virgin Records. Primul album al acestora, "Bad Blood", a fost lansat în martie 2013 și a debutat pe prima poziție în UK Albums Chart. În 2014, aceștia au fost nominalizați la patru categorii de la Premiile BRIT, unde au și câștigat la secțiunea British Breakthrough Act.

A urmat, în 2016, albumul "Wild World", ”o reflecție sinceră și personală asupra lumii”, în descrierea solistului Dam Smith. Discul s-a plasat pe primul loc în topul albumelor din UK și pe a 4-a poziție în clasamentul american Billboard.

Anul trecut, Bastille a lansat "Doom Days", material prefaţat încă din vara lui 2018. Atunci băieţii ne-au vorbit despre noile piese cu ocazia Summer Well 2018. Trupa a mai vizitat România în 2019, la UNTOLD Festival.

PUBLICITATE
Comentează

Concerte & turnee

Festivalul Sziget anunţă un program de evenimente culturale pentru ediţia din acest an; Iată headlinerii

Festivalul Sziget, una dintre cele mai mari atracţii ale circuitului de festivaluri din Europa va include începând din 2022 şi un program de evenimente de culturale. Aceasta este o premieră, care va însoţi reprezentaţiile unor headlineri cu nume mari, de la Arctic Monkeys la Dua Lipa, Calvin Harris şi Tame Impala.

Publicat

pe

Sziget Festival 2022
Sziget Festival 2022 │ FOTO: Sziget Festival mobile.twitter.com

Festivalul din Budapesta are loc între 10 şi 15 august 2022 şi va include pe lângă reprezentaţii muzicale şi evenimentele culturale. E vorba despre teatru, spectacole cu specific burlesc, comedie, dans contemporan, numere de jazz, folk şi world music. Pe listă se află şi Cirque du Sziget, care include reprezentaţii de circ, fără a implica animale totuşi, dar şi Magic Mirror, o scenă dedicată exprimării artistice a comunităţii LGBTQ.

Va fi înfiinţat şi un Global Village, care are scopul de a "aduce lumea împreună pe o singură scenă". Va avea loc şi un teatru urban uriaş, care va scăpa participanţii la festival de frici, ridicându-i foarte sus cu o macara pentru un show de dans la mare înălţime. Va fi şi un târg de produse şi lista de surprize continuă. Încercând să împace toate gusturile, Sziget Festival şi-a asigurat un lineup solid şi la scena nouă de muzică electronică, Samsung Colosseum.

Acolo îi vom auzi pe Ken Block, La Fleur, Matador, Paula Temple, Troxle, Sasha, Zioneer şi Joone. Organizatorii au promis o zonă specializată pe muzică electronică, cu petreceri de la prânz până dimineaţă a doua zi. La scenele principale apar Kings of Leon, Arctic Monkeys, dar şi Justin Bieber, Steve Aoki, Bastille, şi Sam Fender.

Festivalul se desfăşoară în inima Budapestei, pe Insula Obuda. O parte din categoriile de bilete şi abonamente sunt deja sold out, dar puteţi cumpăra un abonament pe 6 zile la 335 de euro, unul pe 3 zile la 236 euro şi se plătesc încă 150 de euro pentru un upgrade VIP. Biletele pe o zi costă 80 de euro. Festivalul se desfăşoară din 1993 încoace şi se ţine în general la începutul lunii august. Este considerat un soi de Woodstock european şi s-a înfrăţit cu festivalul Peninsula la începutul anilor 2000. Foarte important de spus că ediţiile din 2020 şi 2021 nu s-au ţinut din cauza pandemiei, deci ultima ediţie a fost în 2019.

Atunci au participat 530.000 de oameni.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< sept. 2022 >>
lmmjvsd
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Trending