Urmărește-ne în Social Media

Bastille - Distorted Light Beam

Bastille împrumută din tehnologia "Black Mirror" pentru cel mai nou videoclip al său, "Distorted Light Beam". Piesa sună ca şi cum ar fi luată dintr-un viitor distopic, în care muzica disco aduce multe angoase şi un aer melodramatic. Fanii Bastille vor fi încântaţi cu siguranţă de acest release muzical şi vizual, pe care îl puteţi savura în articol.

"Distorted Light Beam" are un mesaj de împuternicire, de amplificare a stării aceleia pe care o simţi vineri seara, înainte de prima ieşire din oraş a weekendului. Versurile sunt despre visare, despre posibilitatea de a fi oricine în visele tale şi a călători oriunde. Imaginaţia poate naşte veritabile universuri în noi, iar tehnologia folosită de protagoniştii clipului îi transportă în dimensiuni fabuloase, psihedelice. Totul cu un cost evident şi vedem momente de însingurare, anxietate, panică şi haos.

Actorii din clip par a folosi o combinaţie de lentile de contact cu un dispozitiv implantat în zona tâmplei. Asta în vreme ce solistul Bastille, Dan Smith cântă "dacă asta e viaţa reală, atunci eu rămân la vise, vino să vezi ce văd eu". Totul pare a te atrage în vortexul ficţiunii şi fanteziei şi este apetisant. Cumva versurile şi videoclipul mi-au amintit de piesa şi clipul "Champion" de la Fall Out Boy, doar că fără căşti VR.

Bastille a lansat ultimul album, "Doom Days" în 2019, urmat de un EP surpriză, "Goosebumps" în decembrie 2020. Aceasta revenire prin single-ul "Distorted Light Beam" a fost semnalată de teasere apărute pe web pe parcursul ultimei luni. Premiera acestui track a avut loc pe 23 iunie la BBC Radio 1, în cadrul emisiunii lui Annie Mac ("Hottest Record"). Iată ce a declarat solistul Dan Smith despre noua piesă:

Pentru noi "Distorted Light Beam" este coloana sonoră pentru dansatul într-un club spaţial futurist, euforic şi ciudat. Este o melodie despre posibilităţile nelimitate, ceea ce noi nu prea avem în vieţile reale în acest moment, aşa că a fost distractiv să explorăm acea idee în vreme ce experimentăm cu noi sunete în muzică noastră.

Single-ul a fost compus şi produs alături de Ryan Tedder, cunoscut pentru colaborări cu Taylor Swift, Beyonce şi Adele. Bastille se pregăteşte să fie headliner la festivalul Latitude 2021 în iulie 2021. În februarie trupa a lansat filmul "ReOrchestrated", care prezintă crearea pieselor formaţiei în variante reorchestrate. A fost regizat de Tom Middleton şi Toby L. Bastille a concertat în România la UNTOLD 2019 şi Summer Well, 2018.

PUBLICITATE
Comentarii

Muzică nouă

Bastille a lansat piesa "Give Me The Future", cu un vibe puternic SF

Bastille ne-a șocat prin începutul piesei "Give Me the Future", care amintește puțin de creațiile lui Phil Collins. În special combinația de percuție cu efectele vocale duc cu gândul la legendarele sale melodii. Noul single se ascultă în articol.

Publicat

pe

Dan Smith - Bastille la SummerWell 2018 │ FOTO: Ștefan Sandu / InfoMusic.ro

"Give Me the Future" continuă abordarea futuristă a melodiilor Bastille, lucru reflectat inclusiv în videoclipul "Distorted Light Beam", lansat în iunie 2021. Atunci trăiam o experiență în stil "Black Mirror" într-un univers în care toți se refugiau în realitatea virtuală. Acum în acest track ascultam versuri despre fascinația pentru viitor, pentru incert și incomplet, pentru "dragoste nesfârșită pe care o vreau mai mult".

Pe lângă surpriza de la început de track, avem și una la final: viorile care intră perfect peste vocea lui Dan Smith, solistul Bastille. De altfel artistul a declarat următoarele despre noua compoziție:

"Give Me the Future" este o melodie despre conectarea la posibilități nesfârșite. La propriu, se simte că totul este la îndemăna pentru a fi luat, cu toate gusturile servite. Sunetele de naveta spațială de la început? Suntem noi, care aterizam de urgenta în viitor.

Realitatea în care trăim în acest moment era science fiction-ul al unei perioade deloc îndepărtate. Priviti un film că "Minority Report". Tehnologia de acolo părea atât de îndepărtată, o fantezie, dar este aici, am trecut deja de ea. Daca v-ar fi zis cineva asta acum 20 de ani când a ieșit filmul... ați fi ras. Sau ați fi fost îngroziți.

Noua piesă a fost deja integrată în campania brandului Keep "Life Electrified", cu spoturi online și televizate care promovează automobilele electrice Jeep. Imaginea invocată aici dă senzația de "Blade Runner" și peisaje distopice privite de pe un zgârie nori din sticlă și metal, deasupra unui oraș robotizat și desensibilizat.

În 2020 Bastille a mai lansat piesele "survivin'", iar alte single-uri din ultimii ani sunt "Another Place", colaborare cu Alessia Cara, dar și "Bad Decisions". Bastille a cântat în Romania de 2 ori în ultimii ani, cu o participare la UNTOLD în 2019 și una la Summer Well 2018.

Acea participare venea pe fondul mega hitului "Happier", colaborare cu DJ Marshmello.

Citește în continuare