Urmărește-ne în Social Media

Bastille - Distorted Light Beam

Bastille împrumută din tehnologia "Black Mirror" pentru cel mai nou videoclip al său, "Distorted Light Beam". Piesa sună ca şi cum ar fi luată dintr-un viitor distopic, în care muzica disco aduce multe angoase şi un aer melodramatic. Fanii Bastille vor fi încântaţi cu siguranţă de acest release muzical şi vizual, pe care îl puteţi savura în articol.

"Distorted Light Beam" are un mesaj de împuternicire, de amplificare a stării aceleia pe care o simţi vineri seara, înainte de prima ieşire din oraş a weekendului. Versurile sunt despre visare, despre posibilitatea de a fi oricine în visele tale şi a călători oriunde. Imaginaţia poate naşte veritabile universuri în noi, iar tehnologia folosită de protagoniştii clipului îi transportă în dimensiuni fabuloase, psihedelice. Totul cu un cost evident şi vedem momente de însingurare, anxietate, panică şi haos.

Actorii din clip par a folosi o combinaţie de lentile de contact cu un dispozitiv implantat în zona tâmplei. Asta în vreme ce solistul Bastille, Dan Smith cântă "dacă asta e viaţa reală, atunci eu rămân la vise, vino să vezi ce văd eu". Totul pare a te atrage în vortexul ficţiunii şi fanteziei şi este apetisant. Cumva versurile şi videoclipul mi-au amintit de piesa şi clipul "Champion" de la Fall Out Boy, doar că fără căşti VR.

Bastille a lansat ultimul album, "Doom Days" în 2019, urmat de un EP surpriză, "Goosebumps" în decembrie 2020. Aceasta revenire prin single-ul "Distorted Light Beam" a fost semnalată de teasere apărute pe web pe parcursul ultimei luni. Premiera acestui track a avut loc pe 23 iunie la BBC Radio 1, în cadrul emisiunii lui Annie Mac ("Hottest Record"). Iată ce a declarat solistul Dan Smith despre noua piesă:

Pentru noi "Distorted Light Beam" este coloana sonoră pentru dansatul într-un club spaţial futurist, euforic şi ciudat. Este o melodie despre posibilităţile nelimitate, ceea ce noi nu prea avem în vieţile reale în acest moment, aşa că a fost distractiv să explorăm acea idee în vreme ce experimentăm cu noi sunete în muzică noastră.

Single-ul a fost compus şi produs alături de Ryan Tedder, cunoscut pentru colaborări cu Taylor Swift, Beyonce şi Adele. Bastille se pregăteşte să fie headliner la festivalul Latitude 2021 în iulie 2021. În februarie trupa a lansat filmul "ReOrchestrated", care prezintă crearea pieselor formaţiei în variante reorchestrate. A fost regizat de Tom Middleton şi Toby L. Bastille a concertat în România la UNTOLD 2019 şi Summer Well, 2018.

PUBLICITATE
Comentarii

Muzică nouă

Bastille a lansat piesa optimistă şi plină de zvâc "Shut Off the Lights" - AUDIO

Bastille a lansat deja echivalentul unui album sau măcar al unui EP în single-uri în ultimii ani, iar la început de 2022 ne oferă piesa "Shut Off the Lights". Este o melodie ceva mai optimistă şi plină de zvâc, cu care se poate deschide un concert de festival.

Publicat

pe

Coperta album Bastille Give Me the Future
Coperta album Bastille Give Me the Future │ FOTO: Bastille

Acesta este cel mai nou single de pe al patrulea album al britanicilor, "Give Me the Future", care va sosi pe 4 februarie. Până acum am putut asculta de pe acest LP single-uri precum "No Bad Days", "Distorted Light Beam", "Thelma + Louise" şi melodia titulară. Solistul Dan Smith a explicat că "Shut Off the Lights" este despre a fi scos din anxietăţile tale cu privire la viitor de către persoana lângă care te afli.

A citat ca inspiraţie şi conexiunea fizică şi intimitatea, respingerea grijilor cu privire la viaţă şi viitor şi deconectarea de la toate, "a fi prezent". Există în piesă şi un tribut pentru "Graceland", hitul lui Paul Simon, dar şi alte piese pe care membrii Bastille le adoră. Dorinţa lor a fost că publicul să danseze la fel de mult cum au dansat ei în studio.

Dan Smith e ocupat şi dincolo de muzică, lucrând la noi proiecte în lumea TV şi a filmului de lung metraj. Artistul a debutat deja ca regizor, ocupându-se de clipul piesei "No Bad Days". "Give Me the Future" va fi un album doldora de referinţe la filme SF şi literatură, jocuri video şi VR. Trupa explorează o lume a distracţiei virtuale, fără restricţii, stimulată de ultimii ani de izolare. Fiecare piesă este un peisaj sonic de vis, un loc în care să călătoreşti în imaginaţie.

Pentru a sărbători lansarea albumului la început de februarie, grupul va ţine o serie de concerte intime în Marea Britanie, în parteneriat cu magazinele de muzică din ţară. În aprilie începe prima etapă a turneului "Give Me the Future", care include numai arene mari şi multe sunt sold out deja.

Pe Bastille i-am văzut la UNTOLD 2019, dar şi la Summer Well 2018 şi Summer Well 2014.

Citește în continuare

Muzică nouă

Bastille lansează piesa ritmată "Thelma + Louise", imn de escapism - AUDIO

Luna şi lansarea de single pentru Bastille, care ne surpinde plăcut cu un debut de piesă la mijloc de săptămână. Noul track se numeşte "Thelma + Louise", e prietenos cu radio-ul şi sună a melodie de reclamă, în care multe persoane dansează sincron. Se ascultă în articol.

Publicat

pe

Coperta single Bastille Thelma + Louise
Coperta single Bastille Thelma + Louise │ FOTO: Bastille

Odată cu debutul lui "Thelma + Louise", a sosit şi un videoclip cu o interpretare live a acestui track, de la "Future Inc HQ", continuând oarecum tema futuristă a ultimelor single-uri plus videoclipuri Bastille. Ce impresie îmi lasă melodia? Un soi de Maroon 5 în faza pop, doar că trecut pe accentul britanic. Piesa e surprinzător de cuprinzătoare, în ciuda celor 2 minute şi un pic de note muzicale aruncate spre urechea ta.

Debutul a fost realizat în cadrul emisiunii BBC Radio 1 "Future Sounds", chiar de către invitatul special Yungblud. Solistul Bastille Dan Smith a explicat că a compus "scheletul" piesei via Zoom în perioada de lockdown, alături de alte 2 track-uri. Toate 3 se vor găsi pe viitorul album al formaţiei. Aşa cum arată şi numele acestui single, el îşi trage inspiraţia din filmul clasic din 1991 "Thelma + Louise", definitoriu pentru eroinele feminine gata să moară pentru un ideal, ca libertate, escapism şi dorinţa eternă de evadare.

Dan a pornit de la ideea de a aduce un tribut filmului, dar şi feminismului şi escapismului. Vrea ca ascultătorii să se simtă eliberaţi de cătuşe şi limitări când ascultă versurile şi muzica sa. Smith a compus "Thelma + Louise" alături de Rami Yacoub, un producător şi muzician suedez stabilit în State. Aparent are un CV impresionant de compoziţii şi o să mai auzim de el. A lucrat cu Britney Spears, chiar la "Hit Me Baby One More Time", dar şi cu Bastille şi Yungblud, plus Lady Gaga pe ultimul album. În iunie 2021 Bastille a lansat piesa "Distorted Light Beam" (cu un clip stil "Black Mirror"), urmată de intensul "Give Me the Future", în iulie, care vine cu un sound futurist.

Bastille are un loc special în inima ascultătorului de muzică din România, trupa apărând de 2 ori la Summer Well, în 2014 şi 2018. I-am văzut şi la UNTOLD în 2019. În 2020 formaţia a lansat melodia "Survivin'", cu un lyric video colorat.

Citește în continuare