Urmărește-ne în Social Media

Bastille - Distorted Light Beam

Bastille împrumută din tehnologia "Black Mirror" pentru cel mai nou videoclip al său, "Distorted Light Beam". Piesa sună ca şi cum ar fi luată dintr-un viitor distopic, în care muzica disco aduce multe angoase şi un aer melodramatic. Fanii Bastille vor fi încântaţi cu siguranţă de acest release muzical şi vizual, pe care îl puteţi savura în articol.

"Distorted Light Beam" are un mesaj de împuternicire, de amplificare a stării aceleia pe care o simţi vineri seara, înainte de prima ieşire din oraş a weekendului. Versurile sunt despre visare, despre posibilitatea de a fi oricine în visele tale şi a călători oriunde. Imaginaţia poate naşte veritabile universuri în noi, iar tehnologia folosită de protagoniştii clipului îi transportă în dimensiuni fabuloase, psihedelice. Totul cu un cost evident şi vedem momente de însingurare, anxietate, panică şi haos.

Actorii din clip par a folosi o combinaţie de lentile de contact cu un dispozitiv implantat în zona tâmplei. Asta în vreme ce solistul Bastille, Dan Smith cântă "dacă asta e viaţa reală, atunci eu rămân la vise, vino să vezi ce văd eu". Totul pare a te atrage în vortexul ficţiunii şi fanteziei şi este apetisant. Cumva versurile şi videoclipul mi-au amintit de piesa şi clipul "Champion" de la Fall Out Boy, doar că fără căşti VR.

Bastille a lansat ultimul album, "Doom Days" în 2019, urmat de un EP surpriză, "Goosebumps" în decembrie 2020. Aceasta revenire prin single-ul "Distorted Light Beam" a fost semnalată de teasere apărute pe web pe parcursul ultimei luni. Premiera acestui track a avut loc pe 23 iunie la BBC Radio 1, în cadrul emisiunii lui Annie Mac ("Hottest Record"). Iată ce a declarat solistul Dan Smith despre noua piesă:

Pentru noi "Distorted Light Beam" este coloana sonoră pentru dansatul într-un club spaţial futurist, euforic şi ciudat. Este o melodie despre posibilităţile nelimitate, ceea ce noi nu prea avem în vieţile reale în acest moment, aşa că a fost distractiv să explorăm acea idee în vreme ce experimentăm cu noi sunete în muzică noastră.

Single-ul a fost compus şi produs alături de Ryan Tedder, cunoscut pentru colaborări cu Taylor Swift, Beyonce şi Adele. Bastille se pregăteşte să fie headliner la festivalul Latitude 2021 în iulie 2021. În februarie trupa a lansat filmul "ReOrchestrated", care prezintă crearea pieselor formaţiei în variante reorchestrate. A fost regizat de Tom Middleton şi Toby L. Bastille a concertat în România la UNTOLD 2019 şi Summer Well, 2018.

PUBLICITATE
Comentarii

PROMO

Descoperă laptopul pentru creatori ASUS Zenbook Pro 14 OLED