Urmărește-ne în Social Media

Bastille - Distorted Light Beam

Bastille împrumută din tehnologia "Black Mirror" pentru cel mai nou videoclip al său, "Distorted Light Beam". Piesa sună ca şi cum ar fi luată dintr-un viitor distopic, în care muzica disco aduce multe angoase şi un aer melodramatic. Fanii Bastille vor fi încântaţi cu siguranţă de acest release muzical şi vizual, pe care îl puteţi savura în articol.

"Distorted Light Beam" are un mesaj de împuternicire, de amplificare a stării aceleia pe care o simţi vineri seara, înainte de prima ieşire din oraş a weekendului. Versurile sunt despre visare, despre posibilitatea de a fi oricine în visele tale şi a călători oriunde. Imaginaţia poate naşte veritabile universuri în noi, iar tehnologia folosită de protagoniştii clipului îi transportă în dimensiuni fabuloase, psihedelice. Totul cu un cost evident şi vedem momente de însingurare, anxietate, panică şi haos.

Actorii din clip par a folosi o combinaţie de lentile de contact cu un dispozitiv implantat în zona tâmplei. Asta în vreme ce solistul Bastille, Dan Smith cântă "dacă asta e viaţa reală, atunci eu rămân la vise, vino să vezi ce văd eu". Totul pare a te atrage în vortexul ficţiunii şi fanteziei şi este apetisant. Cumva versurile şi videoclipul mi-au amintit de piesa şi clipul "Champion" de la Fall Out Boy, doar că fără căşti VR.

Bastille a lansat ultimul album, "Doom Days" în 2019, urmat de un EP surpriză, "Goosebumps" în decembrie 2020. Aceasta revenire prin single-ul "Distorted Light Beam" a fost semnalată de teasere apărute pe web pe parcursul ultimei luni. Premiera acestui track a avut loc pe 23 iunie la BBC Radio 1, în cadrul emisiunii lui Annie Mac ("Hottest Record"). Iată ce a declarat solistul Dan Smith despre noua piesă:

Pentru noi "Distorted Light Beam" este coloana sonoră pentru dansatul într-un club spaţial futurist, euforic şi ciudat. Este o melodie despre posibilităţile nelimitate, ceea ce noi nu prea avem în vieţile reale în acest moment, aşa că a fost distractiv să explorăm acea idee în vreme ce experimentăm cu noi sunete în muzică noastră.

Single-ul a fost compus şi produs alături de Ryan Tedder, cunoscut pentru colaborări cu Taylor Swift, Beyonce şi Adele. Bastille se pregăteşte să fie headliner la festivalul Latitude 2021 în iulie 2021. În februarie trupa a lansat filmul "ReOrchestrated", care prezintă crearea pieselor formaţiei în variante reorchestrate. A fost regizat de Tom Middleton şi Toby L. Bastille a concertat în România la UNTOLD 2019 şi Summer Well, 2018.

PUBLICITATE
Comentarii

Concerte & turnee

Festivalul Sziget anunţă un program de evenimente culturale pentru ediţia din acest an; Iată headlinerii

Festivalul Sziget, una dintre cele mai mari atracţii ale circuitului de festivaluri din Europa va include începând din 2022 şi un program de evenimente de culturale. Aceasta este o premieră, care va însoţi reprezentaţiile unor headlineri cu nume mari, de la Arctic Monkeys la Dua Lipa, Calvin Harris şi Tame Impala.

Publicat

pe

Sziget Festival 2022
Sziget Festival 2022 │ FOTO: Sziget Festival mobile.twitter.com

Festivalul din Budapesta are loc între 10 şi 15 august 2022 şi va include pe lângă reprezentaţii muzicale şi evenimentele culturale. E vorba despre teatru, spectacole cu specific burlesc, comedie, dans contemporan, numere de jazz, folk şi world music. Pe listă se află şi Cirque du Sziget, care include reprezentaţii de circ, fără a implica animale totuşi, dar şi Magic Mirror, o scenă dedicată exprimării artistice a comunităţii LGBTQ.

Va fi înfiinţat şi un Global Village, care are scopul de a "aduce lumea împreună pe o singură scenă". Va avea loc şi un teatru urban uriaş, care va scăpa participanţii la festival de frici, ridicându-i foarte sus cu o macara pentru un show de dans la mare înălţime. Va fi şi un târg de produse şi lista de surprize continuă. Încercând să împace toate gusturile, Sziget Festival şi-a asigurat un lineup solid şi la scena nouă de muzică electronică, Samsung Colosseum.

Acolo îi vom auzi pe Ken Block, La Fleur, Matador, Paula Temple, Troxle, Sasha, Zioneer şi Joone. Organizatorii au promis o zonă specializată pe muzică electronică, cu petreceri de la prânz până dimineaţă a doua zi. La scenele principale apar Kings of Leon, Arctic Monkeys, dar şi Justin Bieber, Steve Aoki, Bastille, şi Sam Fender.

Festivalul se desfăşoară în inima Budapestei, pe Insula Obuda. O parte din categoriile de bilete şi abonamente sunt deja sold out, dar puteţi cumpăra un abonament pe 6 zile la 335 de euro, unul pe 3 zile la 236 euro şi se plătesc încă 150 de euro pentru un upgrade VIP. Biletele pe o zi costă 80 de euro. Festivalul se desfăşoară din 1993 încoace şi se ţine în general la începutul lunii august. Este considerat un soi de Woodstock european şi s-a înfrăţit cu festivalul Peninsula la începutul anilor 2000. Foarte important de spus că ediţiile din 2020 şi 2021 nu s-au ţinut din cauza pandemiei, deci ultima ediţie a fost în 2019.

Atunci au participat 530.000 de oameni.

Citește în continuare

Muzică nouă

Bastille a lansat piesa optimistă şi plină de zvâc "Shut Off the Lights" - AUDIO

Bastille a lansat deja echivalentul unui album sau măcar al unui EP în single-uri în ultimii ani, iar la început de 2022 ne oferă piesa "Shut Off the Lights". Este o melodie ceva mai optimistă şi plină de zvâc, cu care se poate deschide un concert de festival.

Publicat

pe

Coperta album Bastille Give Me the Future
Coperta album Bastille Give Me the Future │ FOTO: Bastille

Acesta este cel mai nou single de pe al patrulea album al britanicilor, "Give Me the Future", care va sosi pe 4 februarie. Până acum am putut asculta de pe acest LP single-uri precum "No Bad Days", "Distorted Light Beam", "Thelma + Louise" şi melodia titulară. Solistul Dan Smith a explicat că "Shut Off the Lights" este despre a fi scos din anxietăţile tale cu privire la viitor de către persoana lângă care te afli.

A citat ca inspiraţie şi conexiunea fizică şi intimitatea, respingerea grijilor cu privire la viaţă şi viitor şi deconectarea de la toate, "a fi prezent". Există în piesă şi un tribut pentru "Graceland", hitul lui Paul Simon, dar şi alte piese pe care membrii Bastille le adoră. Dorinţa lor a fost că publicul să danseze la fel de mult cum au dansat ei în studio.

Dan Smith e ocupat şi dincolo de muzică, lucrând la noi proiecte în lumea TV şi a filmului de lung metraj. Artistul a debutat deja ca regizor, ocupându-se de clipul piesei "No Bad Days". "Give Me the Future" va fi un album doldora de referinţe la filme SF şi literatură, jocuri video şi VR. Trupa explorează o lume a distracţiei virtuale, fără restricţii, stimulată de ultimii ani de izolare. Fiecare piesă este un peisaj sonic de vis, un loc în care să călătoreşti în imaginaţie.

Pentru a sărbători lansarea albumului la început de februarie, grupul va ţine o serie de concerte intime în Marea Britanie, în parteneriat cu magazinele de muzică din ţară. În aprilie începe prima etapă a turneului "Give Me the Future", care include numai arene mari şi multe sunt sold out deja.

Pe Bastille i-am văzut la UNTOLD 2019, dar şi la Summer Well 2018 şi Summer Well 2014.

Citește în continuare