Urmărește-ne în Social Media

Bastille - Distorted Light Beam

Bastille împrumută din tehnologia "Black Mirror" pentru cel mai nou videoclip al său, "Distorted Light Beam". Piesa sună ca şi cum ar fi luată dintr-un viitor distopic, în care muzica disco aduce multe angoase şi un aer melodramatic. Fanii Bastille vor fi încântaţi cu siguranţă de acest release muzical şi vizual, pe care îl puteţi savura în articol.

"Distorted Light Beam" are un mesaj de împuternicire, de amplificare a stării aceleia pe care o simţi vineri seara, înainte de prima ieşire din oraş a weekendului. Versurile sunt despre visare, despre posibilitatea de a fi oricine în visele tale şi a călători oriunde. Imaginaţia poate naşte veritabile universuri în noi, iar tehnologia folosită de protagoniştii clipului îi transportă în dimensiuni fabuloase, psihedelice. Totul cu un cost evident şi vedem momente de însingurare, anxietate, panică şi haos.

Actorii din clip par a folosi o combinaţie de lentile de contact cu un dispozitiv implantat în zona tâmplei. Asta în vreme ce solistul Bastille, Dan Smith cântă "dacă asta e viaţa reală, atunci eu rămân la vise, vino să vezi ce văd eu". Totul pare a te atrage în vortexul ficţiunii şi fanteziei şi este apetisant. Cumva versurile şi videoclipul mi-au amintit de piesa şi clipul "Champion" de la Fall Out Boy, doar că fără căşti VR.

Bastille a lansat ultimul album, "Doom Days" în 2019, urmat de un EP surpriză, "Goosebumps" în decembrie 2020. Aceasta revenire prin single-ul "Distorted Light Beam" a fost semnalată de teasere apărute pe web pe parcursul ultimei luni. Premiera acestui track a avut loc pe 23 iunie la BBC Radio 1, în cadrul emisiunii lui Annie Mac ("Hottest Record"). Iată ce a declarat solistul Dan Smith despre noua piesă:

Pentru noi "Distorted Light Beam" este coloana sonoră pentru dansatul într-un club spaţial futurist, euforic şi ciudat. Este o melodie despre posibilităţile nelimitate, ceea ce noi nu prea avem în vieţile reale în acest moment, aşa că a fost distractiv să explorăm acea idee în vreme ce experimentăm cu noi sunete în muzică noastră.

Single-ul a fost compus şi produs alături de Ryan Tedder, cunoscut pentru colaborări cu Taylor Swift, Beyonce şi Adele. Bastille se pregăteşte să fie headliner la festivalul Latitude 2021 în iulie 2021. În februarie trupa a lansat filmul "ReOrchestrated", care prezintă crearea pieselor formaţiei în variante reorchestrate. A fost regizat de Tom Middleton şi Toby L. Bastille a concertat în România la UNTOLD 2019 şi Summer Well, 2018.

Comentarii

Muzică nouă

Bastille şi Lost Frequencies lansează piesa "Head Down" - AUDIO

Prima melodie de dans din 2024 a sosit şi combină doi hitmakeri de top, Bastille şi Lost Frequencies. Single-ul lor se numeşte "Head Down" şi aminteşte de colaborările lui Bastille cu Marshmello.

Publicat

pe

Coperta single Lost Frequencies Bastille Head Down
Coperta single Lost Frequencies Bastille Head Down │ FOTO: Bastille

"Head Down" este un track EDM clasic, pe care se remarcă sintetizatorul şi vocea lui Dan Smith, cu mult ecou şi un sound uşor de Coldplay. Cu mai puţină blândeţe şi mai multă înţelepciune încărcată în glas şi versuri. Noul track apare pe al treilea album Lost Frequencies. Dacă acest nume nu va spune multe, aflaţi că e vorba despre artistul dance din Belgia Felix De Laet.

Cel mai nou album al său se numeşte "All Stand Together" şi a fost lansat în 2023. Lost Frequencies pornea la drum în 2014 cu hitul "Are You With Me" şi de atunci a bifat o serie de colaborări şi remixuri care i-au păstrat relevanţa. Track-ul a ajuns pe locul întâi în topuri în nu mai puţin de 18 ţări.

Bastille a lansat în septembrie 2023 o versiune nouă a celui mai mare hit al său, "Pompeii", colaborare cu legendarul compozitor Hans Zimmer de această dată. Această ediţie nouă a apărut pentru a aniversa 10 ani de la apariţia melodiei originale în 2013. Pe atunci urca pe locul 2 în topul UK Singles. Versiunea din 2023 se numeşte "Pompei MMXIII" şi a apărut ca o idee bonus în vreme ce solistul Dan Smith lucra la alte proiecte cu Zimmer în studio. Acelaşi Smith a mai bifat o colaborare anul trecut, cu cântăreţul britanic pop Dylan pe piesa "Liar Liar".

Cei doi s-au apropiat după ce Dylan a deschis concerte Bastille din UK în turneul "Bad Blood X".

Bastille are o relaţie specială cu România, participând la festivalul Summer Well de două ori şi fiind o trupă apreciată. E activă din 2010 şi a pornit ca proiect solo al lui Dan Smith, dar ulterior s-a extins, incluzându-l pe clăparul Kyle Simons, basistul şi chitaristul Will Farquarson şi toboşarul Chris Wood. EP-ul şi single-ul de debut aveau să vină în 2023, iar primul album a fost "Bad Blood", lansat în 2013.

Citește în continuare