Urmărește-ne în Social Media

Bastille - No Bad Days

Bastille îşi continuă lansările de single-uri însoţite de videoclipuri SF cu "No Bad Days", care îl prezintă pe solistul Dan Smith ca un geniu nebun într-un laborator stil "Westworld". Odată cu acest release vin şi detaliile despre al patrulea album Bastille. Le aflaţi mai jos.

Bastille pare să fi compus o poveste în stil "Black Mirror", axată foarte mult pe o lume virtuală în care s-au refugiat protagoniştii clipurilor şi mai nou în acest univers îşi găseşte loc şi un robot antropomorf. "No Bad Days" e cazul clasic al poveştii Frankenstein, în care Dan Smith a creat în laborator un android, care începe să prindă viaţă şi îşi arată primele semne de umanitate, când ceva merge prost.

E clasica luptă a omului de ştiinţă pentru a păstra o persoană dragă sau o creatură similară ei în viaţă cât mai mult timp. Aici pare să fie o dorinţă de a recrea iubita protagonistului sub forma unui Android cu trăsături umane. La final avem şi un "twist". Odată cu acest single a sosit şi anunţul legat de al patrulea album al grupului, unul numit "Give Me The Future", de altfel şi numele unui single lansat în 2021.

Pentru LP mai avem ceva de aşteptat, mai precis până pe 4 febraurie 2022. Bastille îl descrie drept "un tribut pentru umanitate într-o epocă a tehnologiei şi o reflecţie asupra ciudăţeniei vremurilor în care trăim, care se simt ca science fiction". Dan Smith şi compania au explorat lumea celor care se refugiază în tehnologie şi colţurile întunecate ale online-ului. Cel mai inedit track de pe album este unul spoken word de la actorul Riz Ahmed, care fusese conceput pre-pandemie, dar a luat o nouă formă în lockdown.

Până acum de pe viitorul disc am mai ascultat single-urile "Distorted Light Beam", "Thelma + Louise" şi piesa titulară. Ce e interesant la noul videoclip e că el este regizat de solistul Dan Smith, care e la primul efort regizoral din carieră. Inspiraţia sa se află la intersecţia a 3 filme SF celebre: "Metropolis", "Ex Machina" şi "The Matrix". Bastille a cântat în România la Summer Well 2018, la Electric Castle 2016 şi la UNTOLD 2019.

Comentarii

Muzică nouă

Bastille şi Lost Frequencies lansează piesa "Head Down" - AUDIO

Prima melodie de dans din 2024 a sosit şi combină doi hitmakeri de top, Bastille şi Lost Frequencies. Single-ul lor se numeşte "Head Down" şi aminteşte de colaborările lui Bastille cu Marshmello.

Publicat

pe

Coperta single Lost Frequencies Bastille Head Down
Coperta single Lost Frequencies Bastille Head Down │ FOTO: Bastille

"Head Down" este un track EDM clasic, pe care se remarcă sintetizatorul şi vocea lui Dan Smith, cu mult ecou şi un sound uşor de Coldplay. Cu mai puţină blândeţe şi mai multă înţelepciune încărcată în glas şi versuri. Noul track apare pe al treilea album Lost Frequencies. Dacă acest nume nu va spune multe, aflaţi că e vorba despre artistul dance din Belgia Felix De Laet.

Cel mai nou album al său se numeşte "All Stand Together" şi a fost lansat în 2023. Lost Frequencies pornea la drum în 2014 cu hitul "Are You With Me" şi de atunci a bifat o serie de colaborări şi remixuri care i-au păstrat relevanţa. Track-ul a ajuns pe locul întâi în topuri în nu mai puţin de 18 ţări.

Bastille a lansat în septembrie 2023 o versiune nouă a celui mai mare hit al său, "Pompeii", colaborare cu legendarul compozitor Hans Zimmer de această dată. Această ediţie nouă a apărut pentru a aniversa 10 ani de la apariţia melodiei originale în 2013. Pe atunci urca pe locul 2 în topul UK Singles. Versiunea din 2023 se numeşte "Pompei MMXIII" şi a apărut ca o idee bonus în vreme ce solistul Dan Smith lucra la alte proiecte cu Zimmer în studio. Acelaşi Smith a mai bifat o colaborare anul trecut, cu cântăreţul britanic pop Dylan pe piesa "Liar Liar".

Cei doi s-au apropiat după ce Dylan a deschis concerte Bastille din UK în turneul "Bad Blood X".

Bastille are o relaţie specială cu România, participând la festivalul Summer Well de două ori şi fiind o trupă apreciată. E activă din 2010 şi a pornit ca proiect solo al lui Dan Smith, dar ulterior s-a extins, incluzându-l pe clăparul Kyle Simons, basistul şi chitaristul Will Farquarson şi toboşarul Chris Wood. EP-ul şi single-ul de debut aveau să vină în 2023, iar primul album a fost "Bad Blood", lansat în 2013.

Citește în continuare