Urmărește-ne în Social Media

Bastille - No Bad Days

Bastille îşi continuă lansările de single-uri însoţite de videoclipuri SF cu "No Bad Days", care îl prezintă pe solistul Dan Smith ca un geniu nebun într-un laborator stil "Westworld". Odată cu acest release vin şi detaliile despre al patrulea album Bastille. Le aflaţi mai jos.

Bastille pare să fi compus o poveste în stil "Black Mirror", axată foarte mult pe o lume virtuală în care s-au refugiat protagoniştii clipurilor şi mai nou în acest univers îşi găseşte loc şi un robot antropomorf. "No Bad Days" e cazul clasic al poveştii Frankenstein, în care Dan Smith a creat în laborator un android, care începe să prindă viaţă şi îşi arată primele semne de umanitate, când ceva merge prost.

E clasica luptă a omului de ştiinţă pentru a păstra o persoană dragă sau o creatură similară ei în viaţă cât mai mult timp. Aici pare să fie o dorinţă de a recrea iubita protagonistului sub forma unui Android cu trăsături umane. La final avem şi un "twist". Odată cu acest single a sosit şi anunţul legat de al patrulea album al grupului, unul numit "Give Me The Future", de altfel şi numele unui single lansat în 2021.

Pentru LP mai avem ceva de aşteptat, mai precis până pe 4 febraurie 2022. Bastille îl descrie drept "un tribut pentru umanitate într-o epocă a tehnologiei şi o reflecţie asupra ciudăţeniei vremurilor în care trăim, care se simt ca science fiction". Dan Smith şi compania au explorat lumea celor care se refugiază în tehnologie şi colţurile întunecate ale online-ului. Cel mai inedit track de pe album este unul spoken word de la actorul Riz Ahmed, care fusese conceput pre-pandemie, dar a luat o nouă formă în lockdown.

Până acum de pe viitorul disc am mai ascultat single-urile "Distorted Light Beam", "Thelma + Louise" şi piesa titulară. Ce e interesant la noul videoclip e că el este regizat de solistul Dan Smith, care e la primul efort regizoral din carieră. Inspiraţia sa se află la intersecţia a 3 filme SF celebre: "Metropolis", "Ex Machina" şi "The Matrix". Bastille a cântat în România la Summer Well 2018, la Electric Castle 2016 şi la UNTOLD 2019.

PUBLICITATE
Comentarii

Concerte & turnee

Festivalul Sziget anunţă un program de evenimente culturale pentru ediţia din acest an; Iată headlinerii

Festivalul Sziget, una dintre cele mai mari atracţii ale circuitului de festivaluri din Europa va include începând din 2022 şi un program de evenimente de culturale. Aceasta este o premieră, care va însoţi reprezentaţiile unor headlineri cu nume mari, de la Arctic Monkeys la Dua Lipa, Calvin Harris şi Tame Impala.

Publicat

pe

Sziget Festival 2022
Sziget Festival 2022 │ FOTO: Sziget Festival mobile.twitter.com

Festivalul din Budapesta are loc între 10 şi 15 august 2022 şi va include pe lângă reprezentaţii muzicale şi evenimentele culturale. E vorba despre teatru, spectacole cu specific burlesc, comedie, dans contemporan, numere de jazz, folk şi world music. Pe listă se află şi Cirque du Sziget, care include reprezentaţii de circ, fără a implica animale totuşi, dar şi Magic Mirror, o scenă dedicată exprimării artistice a comunităţii LGBTQ.

Va fi înfiinţat şi un Global Village, care are scopul de a "aduce lumea împreună pe o singură scenă". Va avea loc şi un teatru urban uriaş, care va scăpa participanţii la festival de frici, ridicându-i foarte sus cu o macara pentru un show de dans la mare înălţime. Va fi şi un târg de produse şi lista de surprize continuă. Încercând să împace toate gusturile, Sziget Festival şi-a asigurat un lineup solid şi la scena nouă de muzică electronică, Samsung Colosseum.

Acolo îi vom auzi pe Ken Block, La Fleur, Matador, Paula Temple, Troxle, Sasha, Zioneer şi Joone. Organizatorii au promis o zonă specializată pe muzică electronică, cu petreceri de la prânz până dimineaţă a doua zi. La scenele principale apar Kings of Leon, Arctic Monkeys, dar şi Justin Bieber, Steve Aoki, Bastille, şi Sam Fender.

Festivalul se desfăşoară în inima Budapestei, pe Insula Obuda. O parte din categoriile de bilete şi abonamente sunt deja sold out, dar puteţi cumpăra un abonament pe 6 zile la 335 de euro, unul pe 3 zile la 236 euro şi se plătesc încă 150 de euro pentru un upgrade VIP. Biletele pe o zi costă 80 de euro. Festivalul se desfăşoară din 1993 încoace şi se ţine în general la începutul lunii august. Este considerat un soi de Woodstock european şi s-a înfrăţit cu festivalul Peninsula la începutul anilor 2000. Foarte important de spus că ediţiile din 2020 şi 2021 nu s-au ţinut din cauza pandemiei, deci ultima ediţie a fost în 2019.

Atunci au participat 530.000 de oameni.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< sept. 2022 >>
lmmjvsd
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2