Urmărește-ne în Social Media

Bastille - Revolution

Bastille ne-a oferit pe 17 august un videoclip oficial pentru single-ul "Revolution", evident unul cu temă futuristă cum ne-a obişnuit grupul britanic. Ce surprinde la acest track e vibe-ul său EDM şi sintetizatorul combinat cu bas într-un mod ce duce cu gândul la Daft Punk.

Videoclipul ni-l prezintă pe solistul Dan Smith iluminat de o sferă orbitoare suspendată în aer. Alternează cu imagini psihedelice şi peisaje cosmice, dar şi dansatori unduindu-se pe beat-ul piesei "Revolution". Dan a explicat că versurile acestei melodii sunt despre intimitatea conexiunii umane în contextul unei atmosfere SF, inspirată de spaţiul cosmic. Posibil ca Bastille să fie una dintre multele trupe inspirate de imaginile publicate recent de telescopul spaţial James Webb.

Bastille dedică aceasta creaţie celor care se gândesc la cei din jur şi vor să schimb lumea în mod pozitiv. Dan Smith dă şi exemple: inventatori, activişti, oameni de ştiinţă, cei care au abilitatea de a vedea o versiune a viitorului mai bună decât cea existentă la momentul actual. "Revolution" este una dintre piesele chintesenţiale Bastille de pe noul album al grupului, "Give Me the Future" şi track-ul apare şi pe varianta Extended a acelui disc, "Give Me The Future + Dreams of the Past".

Acel release include atât melodii noi, colaborări, coveruri şi varante noi ale pieselor, dar şi remixuri. Sound-ul va fi mult mai apropiat de muzică electronică, versurile vor fi despre futurism şi tehnologie, dar mereu cu o doză de nostalgie. Prima versiune de album a fost despre dependenţa de tehnologie, conexiunea umană şi viaţa online. A doua parte a continuat pe aceeaşi idee, iar partea a treia reprezintă o revenire a mixtape-ului "Other People's Heartache", cu accent pe colaborări şi creativitate.

Bastille a fost în România la festivalul Summer Well, atât în 2014 alături de Placebo şi John Newman, dar şi în 2018. I-am văzut şi la UNTOLD 2019. A doua parte a tripticului său de albume va sosi pe 26 august. Bastille este o formaţie londoneză înfiinţată în 2010, care abordează genuri că indie pop, pop rock, synth pop şi electropop. A vândut peste 11 milioane de discuri la nivel global şi au cucerit topurile britanice cu single-uri ca "Pompeii" sau "Happier".

PUBLICITATE
Comentarii

Concerte & turnee

Festivalul Sziget anunţă un program de evenimente culturale pentru ediţia din acest an; Iată headlinerii

Festivalul Sziget, una dintre cele mai mari atracţii ale circuitului de festivaluri din Europa va include începând din 2022 şi un program de evenimente de culturale. Aceasta este o premieră, care va însoţi reprezentaţiile unor headlineri cu nume mari, de la Arctic Monkeys la Dua Lipa, Calvin Harris şi Tame Impala.

Publicat

pe

Sziget Festival 2022
Sziget Festival 2022 │ FOTO: Sziget Festival mobile.twitter.com

Festivalul din Budapesta are loc între 10 şi 15 august 2022 şi va include pe lângă reprezentaţii muzicale şi evenimentele culturale. E vorba despre teatru, spectacole cu specific burlesc, comedie, dans contemporan, numere de jazz, folk şi world music. Pe listă se află şi Cirque du Sziget, care include reprezentaţii de circ, fără a implica animale totuşi, dar şi Magic Mirror, o scenă dedicată exprimării artistice a comunităţii LGBTQ.

Va fi înfiinţat şi un Global Village, care are scopul de a "aduce lumea împreună pe o singură scenă". Va avea loc şi un teatru urban uriaş, care va scăpa participanţii la festival de frici, ridicându-i foarte sus cu o macara pentru un show de dans la mare înălţime. Va fi şi un târg de produse şi lista de surprize continuă. Încercând să împace toate gusturile, Sziget Festival şi-a asigurat un lineup solid şi la scena nouă de muzică electronică, Samsung Colosseum.

Acolo îi vom auzi pe Ken Block, La Fleur, Matador, Paula Temple, Troxle, Sasha, Zioneer şi Joone. Organizatorii au promis o zonă specializată pe muzică electronică, cu petreceri de la prânz până dimineaţă a doua zi. La scenele principale apar Kings of Leon, Arctic Monkeys, dar şi Justin Bieber, Steve Aoki, Bastille, şi Sam Fender.

Festivalul se desfăşoară în inima Budapestei, pe Insula Obuda. O parte din categoriile de bilete şi abonamente sunt deja sold out, dar puteţi cumpăra un abonament pe 6 zile la 335 de euro, unul pe 3 zile la 236 euro şi se plătesc încă 150 de euro pentru un upgrade VIP. Biletele pe o zi costă 80 de euro. Festivalul se desfăşoară din 1993 încoace şi se ţine în general la începutul lunii august. Este considerat un soi de Woodstock european şi s-a înfrăţit cu festivalul Peninsula la începutul anilor 2000. Foarte important de spus că ediţiile din 2020 şi 2021 nu s-au ţinut din cauza pandemiei, deci ultima ediţie a fost în 2019.

Atunci au participat 530.000 de oameni.

Citește în continuare