Urmărește-ne în Social Media

Bastille - Revolution

Bastille ne-a oferit pe 17 august un videoclip oficial pentru single-ul "Revolution", evident unul cu temă futuristă cum ne-a obişnuit grupul britanic. Ce surprinde la acest track e vibe-ul său EDM şi sintetizatorul combinat cu bas într-un mod ce duce cu gândul la Daft Punk.

Videoclipul ni-l prezintă pe solistul Dan Smith iluminat de o sferă orbitoare suspendată în aer. Alternează cu imagini psihedelice şi peisaje cosmice, dar şi dansatori unduindu-se pe beat-ul piesei "Revolution". Dan a explicat că versurile acestei melodii sunt despre intimitatea conexiunii umane în contextul unei atmosfere SF, inspirată de spaţiul cosmic. Posibil ca Bastille să fie una dintre multele trupe inspirate de imaginile publicate recent de telescopul spaţial James Webb.

Bastille dedică aceasta creaţie celor care se gândesc la cei din jur şi vor să schimb lumea în mod pozitiv. Dan Smith dă şi exemple: inventatori, activişti, oameni de ştiinţă, cei care au abilitatea de a vedea o versiune a viitorului mai bună decât cea existentă la momentul actual. "Revolution" este una dintre piesele chintesenţiale Bastille de pe noul album al grupului, "Give Me the Future" şi track-ul apare şi pe varianta Extended a acelui disc, "Give Me The Future + Dreams of the Past".

Acel release include atât melodii noi, colaborări, coveruri şi varante noi ale pieselor, dar şi remixuri. Sound-ul va fi mult mai apropiat de muzică electronică, versurile vor fi despre futurism şi tehnologie, dar mereu cu o doză de nostalgie. Prima versiune de album a fost despre dependenţa de tehnologie, conexiunea umană şi viaţa online. A doua parte a continuat pe aceeaşi idee, iar partea a treia reprezintă o revenire a mixtape-ului "Other People's Heartache", cu accent pe colaborări şi creativitate.

Bastille a fost în România la festivalul Summer Well, atât în 2014 alături de Placebo şi John Newman, dar şi în 2018. I-am văzut şi la UNTOLD 2019. A doua parte a tripticului său de albume va sosi pe 26 august. Bastille este o formaţie londoneză înfiinţată în 2010, care abordează genuri că indie pop, pop rock, synth pop şi electropop. A vândut peste 11 milioane de discuri la nivel global şi au cucerit topurile britanice cu single-uri ca "Pompeii" sau "Happier".

Comentarii

Muzică nouă

Bastille şi Lost Frequencies lansează piesa "Head Down" - AUDIO

Prima melodie de dans din 2024 a sosit şi combină doi hitmakeri de top, Bastille şi Lost Frequencies. Single-ul lor se numeşte "Head Down" şi aminteşte de colaborările lui Bastille cu Marshmello.

Publicat

pe

Coperta single Lost Frequencies Bastille Head Down
Coperta single Lost Frequencies Bastille Head Down │ FOTO: Bastille

"Head Down" este un track EDM clasic, pe care se remarcă sintetizatorul şi vocea lui Dan Smith, cu mult ecou şi un sound uşor de Coldplay. Cu mai puţină blândeţe şi mai multă înţelepciune încărcată în glas şi versuri. Noul track apare pe al treilea album Lost Frequencies. Dacă acest nume nu va spune multe, aflaţi că e vorba despre artistul dance din Belgia Felix De Laet.

Cel mai nou album al său se numeşte "All Stand Together" şi a fost lansat în 2023. Lost Frequencies pornea la drum în 2014 cu hitul "Are You With Me" şi de atunci a bifat o serie de colaborări şi remixuri care i-au păstrat relevanţa. Track-ul a ajuns pe locul întâi în topuri în nu mai puţin de 18 ţări.

Bastille a lansat în septembrie 2023 o versiune nouă a celui mai mare hit al său, "Pompeii", colaborare cu legendarul compozitor Hans Zimmer de această dată. Această ediţie nouă a apărut pentru a aniversa 10 ani de la apariţia melodiei originale în 2013. Pe atunci urca pe locul 2 în topul UK Singles. Versiunea din 2023 se numeşte "Pompei MMXIII" şi a apărut ca o idee bonus în vreme ce solistul Dan Smith lucra la alte proiecte cu Zimmer în studio. Acelaşi Smith a mai bifat o colaborare anul trecut, cu cântăreţul britanic pop Dylan pe piesa "Liar Liar".

Cei doi s-au apropiat după ce Dylan a deschis concerte Bastille din UK în turneul "Bad Blood X".

Bastille are o relaţie specială cu România, participând la festivalul Summer Well de două ori şi fiind o trupă apreciată. E activă din 2010 şi a pornit ca proiect solo al lui Dan Smith, dar ulterior s-a extins, incluzându-l pe clăparul Kyle Simons, basistul şi chitaristul Will Farquarson şi toboşarul Chris Wood. EP-ul şi single-ul de debut aveau să vină în 2023, iar primul album a fost "Bad Blood", lansat în 2013.

Citește în continuare