Urmărește-ne în Social Media

Bastille - Revolution

Bastille ne-a oferit pe 17 august un videoclip oficial pentru single-ul "Revolution", evident unul cu temă futuristă cum ne-a obişnuit grupul britanic. Ce surprinde la acest track e vibe-ul său EDM şi sintetizatorul combinat cu bas într-un mod ce duce cu gândul la Daft Punk.

Videoclipul ni-l prezintă pe solistul Dan Smith iluminat de o sferă orbitoare suspendată în aer. Alternează cu imagini psihedelice şi peisaje cosmice, dar şi dansatori unduindu-se pe beat-ul piesei "Revolution". Dan a explicat că versurile acestei melodii sunt despre intimitatea conexiunii umane în contextul unei atmosfere SF, inspirată de spaţiul cosmic. Posibil ca Bastille să fie una dintre multele trupe inspirate de imaginile publicate recent de telescopul spaţial James Webb.

Bastille dedică aceasta creaţie celor care se gândesc la cei din jur şi vor să schimb lumea în mod pozitiv. Dan Smith dă şi exemple: inventatori, activişti, oameni de ştiinţă, cei care au abilitatea de a vedea o versiune a viitorului mai bună decât cea existentă la momentul actual. "Revolution" este una dintre piesele chintesenţiale Bastille de pe noul album al grupului, "Give Me the Future" şi track-ul apare şi pe varianta Extended a acelui disc, "Give Me The Future + Dreams of the Past".

Acel release include atât melodii noi, colaborări, coveruri şi varante noi ale pieselor, dar şi remixuri. Sound-ul va fi mult mai apropiat de muzică electronică, versurile vor fi despre futurism şi tehnologie, dar mereu cu o doză de nostalgie. Prima versiune de album a fost despre dependenţa de tehnologie, conexiunea umană şi viaţa online. A doua parte a continuat pe aceeaşi idee, iar partea a treia reprezintă o revenire a mixtape-ului "Other People's Heartache", cu accent pe colaborări şi creativitate.

Bastille a fost în România la festivalul Summer Well, atât în 2014 alături de Placebo şi John Newman, dar şi în 2018. I-am văzut şi la UNTOLD 2019. A doua parte a tripticului său de albume va sosi pe 26 august. Bastille este o formaţie londoneză înfiinţată în 2010, care abordează genuri că indie pop, pop rock, synth pop şi electropop. A vândut peste 11 milioane de discuri la nivel global şi au cucerit topurile britanice cu single-uri ca "Pompeii" sau "Happier".

PUBLICITATE
Comentarii