Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Antrenori Vocea: ReuniuneaEdiția specială "Vocea României" le-a adus românilor un show cu muzică, dans și invitați speciali - VIDEO Smiley și Adrian Despot la Vocea: ReuniuneaSmiley și Adrian Despot au făcut să se audă "basul și cu toba mare" la ediția specială Vocea României Irina Rimes și Tudor Chirilă la Vocea: ReuniuneaÎn cadrul "Vocea: Reuniunea", Irina Rimes și Tudor Chirilă și-au declarat iubirea - VIDEO Alexandra Stan, Cornel Ilie, Liviu Teodorescu - Oameni (Live la Marea Unire ZU 2020)Marea Unire Zu 2020 i-a adus împreună pe Alexandra Stan, Cornel Ilie și Liviu Teodorescu - VIDEO Alina Eremia la Marea Unire Zu 2020Alina Eremia a apăsat pedala rock la Marea Unire Zu 2020 cântând "Sunetul mai tare / DJ Vasile / Banii vorbesc" - VIDEO AMI - Nicole Scherzinger la "Te cunosc de undeva"AMI a marcat o nouă victorie la "Te cunosc de undeva" cu piesa lui Nicole Scherzinger

TIFF 2020 are loc vara aceasta, între 31 iulie și 9 august

Cea de-a 19-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF) va avea loc în perioda 31 iulie - 9 august 2020. Vor exista mai multe spații de proiecții în aer liber, organizatorii promițând o ediție care va respecta măsurile de protecție impuse de autorități în contextul actualei pandemii.
TIFF 2020

TIFF 2020

Amânat din cauza măsurilor restrictive impuse de autorități, TIFF 2020 a fost reprogramat între 31 iulie și 9 august 2020. Organizatorii promit "o ediție de vară cu multe proiecții în aer liber, atmosferă de vacanță și un program adaptat contextului". Deschiderea oficială și gala de închidere se vor desfășura în Piața Unirii din Cluj-Napoca.

Tudor Giurgiu:"Suntem pregătiți să aplicăm toate măsurile de protecție impuse de autorități pentru spațiile în aer liber"

Măsurile de siguranță vor fi prioritare în organizarea ediției de anul acesta. Vor exista spații pentru public clar delimitate, iar scaunele vor fi poziționate la distanță unele de altele. Triajul publicului se va face prin culoare, spectatorii urmând să se bucure de proiecții de filme în Piața Unirii Open Air, Iulius Mall Open Air, Arkhai Sculpture Park de la Vlaha, Castelul Banffy de la Bonțida și în curtea Institutului Francez. Noi spații de proiecții vor fi anunțate în curând.

"Avem șansa de a fi alături de un public care, în toate aceste luni de izolare, ne-a transmis că ne așteaptă și ne susține. Suntem pregătiți să aplicăm toate măsurile de protecție impuse de autorități pentru spațiile în aer liber și sperăm ca, în cel mai scurt timp, să avem și confirmarea normelor pentru proiecțiile din sălile de cinema. Întreaga organizare va prioritiza siguranța spectatorilor", explică Tudor Giurgiu, președintele festivalului.

După ce autoritățile din România vor adopta măsurile impuse în cazul sălilor de cinema, vor fi planificate și proiecțiile de interior ale festivalului.

O parte dintre proiectele TIFF se vor desfășura online, cum ar fi  Let’s Go Digital!, atelierul de film pentru liceeni, altele urmând să fie implementate atât online cât și offline, în această categorie intrând Transilvania Pitch Stop, programul dedicat industriei de film.

Abonamente pentru TIFF 2020:

Abonamentele TIFF au fost repuse în vânzare. Posesorii celor trei tipuri de carduri TIFF – X-Card, SuperCard și Iron Card – au 48 de ore la dispoziție pentru a-și procura în avans bilete la orice film sau eveniment special din program.

Cei care și-au păstrat abonamentele cumpărate la începutul anului le pot folosi pentru noile date.

Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Festivalul de Film de la Cannes a anunțat selecția filmelor care ar fi trebuit să fie în competiție anul acesta

Cu toate că ediția din acest an a fost anulată din cauza pandemiei de coronavirus, organizatorii au ținut morțiș să...

Închide