Urmărește-ne în Social Media

Muzică și film

TIFF 2020 are loc vara aceasta, între 31 iulie și 9 august

Cea de-a 19-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF) va avea loc în perioda 31 iulie - 9 august 2020. Vor exista mai multe spații de proiecții în aer liber, organizatorii promițând o ediție care va respecta măsurile de protecție impuse de autorități în contextul actualei pandemii.

Publicat

pe

TIFF 2020
TIFF 2020

Amânat din cauza măsurilor restrictive impuse de autorități, TIFF 2020 a fost reprogramat între 31 iulie și 9 august 2020. Organizatorii promit "o ediție de vară cu multe proiecții în aer liber, atmosferă de vacanță și un program adaptat contextului". Deschiderea oficială și gala de închidere se vor desfășura în Piața Unirii din Cluj-Napoca.

Tudor Giurgiu:"Suntem pregătiți să aplicăm toate măsurile de protecție impuse de autorități pentru spațiile în aer liber"

Măsurile de siguranță vor fi prioritare în organizarea ediției de anul acesta. Vor exista spații pentru public clar delimitate, iar scaunele vor fi poziționate la distanță unele de altele. Triajul publicului se va face prin culoare, spectatorii urmând să se bucure de proiecții de filme în Piața Unirii Open Air, Iulius Mall Open Air, Arkhai Sculpture Park de la Vlaha, Castelul Banffy de la Bonțida și în curtea Institutului Francez. Noi spații de proiecții vor fi anunțate în curând.

"Avem șansa de a fi alături de un public care, în toate aceste luni de izolare, ne-a transmis că ne așteaptă și ne susține. Suntem pregătiți să aplicăm toate măsurile de protecție impuse de autorități pentru spațiile în aer liber și sperăm ca, în cel mai scurt timp, să avem și confirmarea normelor pentru proiecțiile din sălile de cinema. Întreaga organizare va prioritiza siguranța spectatorilor", explică Tudor Giurgiu, președintele festivalului.

După ce autoritățile din România vor adopta măsurile impuse în cazul sălilor de cinema, vor fi planificate și proiecțiile de interior ale festivalului.

O parte dintre proiectele TIFF se vor desfășura online, cum ar fi  Let’s Go Digital!, atelierul de film pentru liceeni, altele urmând să fie implementate atât online cât și offline, în această categorie intrând Transilvania Pitch Stop, programul dedicat industriei de film.

Abonamente pentru TIFF 2020:

Abonamentele TIFF au fost repuse în vânzare. Posesorii celor trei tipuri de carduri TIFF – X-Card, SuperCard și Iron Card – au 48 de ore la dispoziție pentru a-și procura în avans bilete la orice film sau eveniment special din program.

Cei care și-au păstrat abonamentele cumpărate la începutul anului le pot folosi pentru noile date.

Comentează

Trending