Urmărește-ne în Social Media

Lifestyle

Festivalul de Film de la Cannes a anunțat selecția filmelor care ar fi trebuit să fie în competiție anul acesta

Cu toate că ediția din acest an a fost anulată din cauza pandemiei de coronavirus, organizatorii au ținut morțiș să prezinte o selecție de 56 de lungmetraje. Printre acestea se numără "The French Dispatch" (Wes Anderson), "True Mothers" (Naomi Kawase) sau cele două filme ale regizorului Steve McQueen, "Lovers Rock" și "Mangrove". Mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Selecția oficială a peliculelor pentru Festivalul de Film de la Cannes 2020
Selecția oficială a peliculelor pentru Festivalul de Film de la Cannes 2020 │ FOTO: Festival de Cannes www.facebook.com

Astfel, titlurile selectate vor fi prezentate în cadrul altor festivaluri partenere, din diferite țări. Într-un anunț oficial, delegatul general al Festivalului, Thiérry Frémeaux, a făcut referire la o serie de festivaluri de film precum Toronto International Film Festival, Deauville American Film Festival, San Sebastian Film Festival, Busan International Film Festival, Morelia International Film Festival, Angoulême Film Festival, New York Film Festival, Rome Film Fest, Festival do Rio, Tokyo International Film Festival, Mumbai Film Festival, Mar del Plata International Film Festival și Sundance Film Festival.

"Anularea nu a fost niciodată o opțiune. După cum probabil știți, Festivalul a fost anulat o singură dată, în 1939. Iar o altă ediție nu a fost finalizată, în 1968. În 2020, dacă [festivalul] nu a putut lua forma obișnuită, era necesar pentru ca aceasta să ia o altă formă. Nu putea doar să dispară", a comentat Thiérry Frémeaux.

Potrivit publicației The Hollywood Reporter, toate cele 56 de titluri sunt reunite într-o singură listă și nu va exista nicio competiție, prin urmare nu vor fi premiate conform tradiției. În noul context, rămâne la latitudinea publicului și cinefililor să stabilească dacă filme selectate meritau sau nu eticheta «Festival de Cannes».

Cele 56 de filme selecționate anul acesta au fost alese dintr-un total de 2.067 de pelicule vizionate de comitetul de selecție. Selecția include filme din SUA, Coreea de Sud, Japonia și U.K., dar și din teritorii rareori reprezentate la Cannes, precum Bulgaria, Georgia sau Congo. Cinematografia franceză, întotdeauna importantă la Cannes, va fi deosebit de puternică în acest an, cu 21 de titluri pe listă, comparativ cu 13 anul trecut și cu 10 în 2018. 8 dintre filmele franceze (38 %) au fost regizate de femei și 9 dintre ele (42 %) reprezintă un debut regizoral.

Lista completă a filmelor selectate la Festivalul de Film de la Cannes poate fi vizualizată pe site-ul oficial al festivalului. Noi amintim:

  • Wes Anderson — "The French Dispatch"
  • Pete Docter — "Soul"
  • Francois Ozon — "Summer Of 85"
  • Naomi Kawase — "True Mothers"
  • Steve McQueen — "Lover’s Rock"
  • Steve McQueen — "Mangrove"
  • Thomas Vinterberg — "Another Round"
  • Maïwenn – "ADN"
  • Viggo Mortensen— "Falling"
  • Francis Lee – "Ammonite"
  • Magnus von Horn — "Sweat"
  • Pascal Plante — "Nadia, Butterfly"
Comentează

Trending