Urmărește-ne în Social Media

Muzică și film

Johnny Depp va fi recompensat cu un premiu onorific la Festivalul de Film de la San Sebastian

Cariera lui Johnny Depp va beneficia de o nouă recunoaștere odată cu premiul Donostia, pe care actorul îl va primi în cadrul celei de-a 69-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la San Sebastian. Mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Concert The Hollywood Vampires la București pe 6 iunie 2016 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Descris de Festivalul de la San Sebastian drept "unul dintre cei mai talentați și versatili actori ai cinematografiei contemporane", Johnny Depp va fi recompensat cu premiul Donostia pentru întreaga carieră, într-o ceremonie ce va avea loc pe 22 septembrie.

Astfel, cu această distincție, actorul de 58 de ani se alătură altor nume celebre răsplătite cu premiul Donostia. Dintre acestea amintim Ethan Hawke, Sigourney Weaver, Judy Dench, Penelope Cruz sau Viggo Mortensen.

Talentul actoricesc și carisma de care a dat dovadă i-au adus lui Depp numeroase premii și nominalizări. Actorul a fost nominalizat de trei ori la Premiile Oscar, de 10 ori nominalizat la Globurile de Aur, unde a și câștigat în 2008 pentru rolul din "Sweeney Todd". Implicat în peste 90 de producții, Depp a produs, de asemenea, aproximativ zece filme, inclusiv recentul "Minamata" (2020), "Hugo" (2011), în regia lui Martin Scorsese și "Crock of Gold: A Few Rounds cu Shane MacGowan" (2020), ce a câștigat Premiul Special al Juriului la ediția de anul trecut a Festivalului de la San Sebastian.

Johnny Depp a debutat în industria cinematografică la vârsta de 21 de ani, interpretând una dintre victimele lui Freddy Krueger în "A Nightmare on Elm Street"  (1984). Începând cu anii '90, Depp bifează apariția în filmul "Cry Baby", dar și prima sa colaborare cu Tim Burton pentru "Edward Scissorhands".

Au urmat alte colaborări cu regizori de prestigiu, inclusiv Emir Kusturica ("Arizona Dream" - 1992), Lasse Hallström ("What's Eating Gilbert Grape?" - 1993 și "Chocolat" - 2000), Jim Jarmusch ("Dead Man" - 1995), Mike Newell ("Donnie Brasco" - 1997) sau Terry Gilliam ("Fear and Loathing in Las Vegas" - 1998).

O altă etapă remarcabilă din cariera lui Jonny Depp este reprezentată de seria "Pirații din Caraibe". Căpitanul Jack Sparrow a devenit un personaj emblematic și i-a adus lui Depp o nominalizare la Oscar la categoria "Cel mai bun actor" (Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl).

Despre Festivalul Internațional de Film de la San Sebastian

Cea de-a 69-a ediție a festivalului se va desfășura în perioada 17-25 septembrie 2021. Festivalul Internațional de Film de la San Sebastian este un festival de film de categorie A, acreditat de Federația Internațională a Asociațiilor Producătorilor de Film (FIAPF). Se organizează anual, la finalul lunii septembrie în Țara Bascilor, la San Sebastian, Spania. Prima ediție a avut loc pe 21 septembrie 1953.

Comentează

Trending