Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Linkin Park are cel puţin o piesă nelansată cu Chester Bennington; Iată planurile trupei

În ultimele luni ne-am amintit de Chester Bennington prin revenirea primei sale trupe, Grey Daze, dar acum apare din nou pe radar Linkin Park. Mike Shinoda a dezvăluit că trupa mai are cel puţin o piesă nelansată înregistrată cu Chester în cadrul sesiunilor "One More Light". Află în articol care sunt planurile grupului.

Publicat

pe

Linkin Park
Linkin Park

Luna viitoare se împlinesc 3 ani de când Chester Bennington şi-a luat viaţa, lăsând un gol imens în viaţa colegilor de trupă şi fanilor. Pentru o perioadă a părut clar că proiectul Linkin Park nu poate continua fără el, iar Mike Shinoda a fost ezitant în a propune un viitor pentru formaţie cu un solist nou. Nu a exclus totuşi o continuare a activităţii, dacă acest lucru se întâmplă natural. Până atunci aflăm de la acelaşi Mike că o piesă numită "Friendly Fire" a fost păstrată în arhive de la înregistrarea albumului "One More Light" din 2017.

Se pare că Linkin Park mai are piese nelansate cu Chester Bennington la voce, care ar putea sosi pe un material discografic viitor. Shinoda a fost activ în ultima vreme pe canalul său de Twitch, interacţionând mult cu fanii. Asta în vreme ce se joacă Animal Crossing sau compune pe loc muzică nouă, eventual face freestyle. Într-o sesiune Q&A din izolare de acum câteva zile, artistul a discutat despre materialul nelansat cu Chester. Cu această ocazie am aflat că producătorii au mixat şi finalizat mai multe piese decât au ajuns pe albumul final "One More Light".

Alte câteva piese au fost mixate doar pentru a verifica dacă se potrivesc ca un B-Side, iar "Friendly Fire" se numără printre ele. Melodia a fost compusă alături de Jon Green, dar şi chitaristul Brad Delson. Shinoda se declară fan al acestui track, iar în sesiunea live Twitch chiar se întreba dacă nu a lansat cumva Linkin Park acel single şi el a uitat. Unul dintre cei care se uitau la stream i-a cerut lui Mike să lanseze piesa chiar acum, dar artistul a respins propunerea, afirmând că nu e momentul pentru aşa ceva şi nu se va întâmpla prea curând.

"Va trebui să aşteptaţi ani" au fost cuvintele sale exacte. Până atunci ne putem consola cu alte piese postume ale lui Chester, precum colaborarea heavy cu Mark Morton "Cross Off", dar şi un album întreg al trupei Grey Daze, "Amends", care se lansează chiar în această vineri, pe 26 iunie. Single-urile lansate până acum sunt "What's In The Eye", "Sickness", "Sometimes", "Soul Song" şi "B12". Pentru a finaliza LP-ul început de Bennington au contribuit fiul lui lui Chester şi 2 artişti de la Korn.

Comentează

Industria muzicala

Amy Lee, noul solist Linkin Park? Iată cum comentează artista zvonul

În ultima săptămână au apărut pe Internet o serie de zvonuri care o dădeau pe Amy Lee, solista Evanescence ca noul solist de la Linkin Park. Muziciana a simţit nevoia să reacţioneze, după ce fanii au stârnit un iureş online.

Publicat

pe

Concert Evanescence la Arenele Romane din București pe 29 iunie 2017

Teoretic proiectul Linkin Park e în standby, după ce solistul Chester Bennington şi-a luat viaţa în 2017. Discuţii despre un nou solist nu s-au purtat, iar fanii nu sunt convinşi că trupa ar trebui să continue fără Chester. Speculaţii au vorbit despre Oli Sykes de la Bring Me the Horizon ca solist nou sau poate chiar unul dintre fiii lui Chester, mai ales cel care a cântat cu fosta sa trupa Grey Daze.

E vorba despre Jaime Bennington, care are o voce similară cu tatăl său. Sau poate chiar Mike Shinoda ar putea prelua funcţia de solist. Cert e ca trupa nu pare gata să facă ceva în această direcţie. Ei bine Amy Lee a apărut ca propunere de solist în ultima vreme, încât artista a simţit nevoia să ia o poziţie în cadrul unui interviu cu iHeart Radio, filiala din Canada.

Ce e drept zvonurile au precizat doar ca "Linkin Park a recrutat o solistă" şi atât, nu neapărat Amy Lee. Iată spusele lui Amy:

"Acesta este un compliment incredibil. Nu am auzit asta. Nu, nu am fost contactată de LINKIN PARK sau ceva de genul. Dar sunt un mare fan și simt că lumea noastră, fanii noștri, sunt în mare parte aceleași persoane. Este foarte drăguț. Niciodată... Am cântat împreună la concerte? Nu știu dacă EVANESCENCE și LINKIN PARK au fost la un festival împreună sau ceva de genul. Ne-am întâlnit. Am fost în studio în același timp. Când am făcut "Fallen" , am reușit doar să am o conversație sau două cu Chester. A fost foarte drăguț. Dar nu, nu este adevărat. Dar este minunat. Ar trebui să mă întrebe despre asta. Nu am foarte mult timp liber, dar aș putea să fac asta cu jumătate de normă."

Zvonul despre recrutarea unei soliste de către Linkin Park a fost pornit de către solistul Jay Gordon de la trupa ORGY în cadrul unui interviu radio recent. Jay şi-a retras spusele apoi într-o postare apologetică pe Facebook. A spus şi că i-au fost scoase din context cuvintele. În timpul turneului din 2022 cu Halestorm, Lee şi Lzzy Hale au cântat coveruri după Linkin Park, mai precis piesa "Heavy" la fiecare concert.

[https://www.youtube.com/watch?v=WpsmWbx9xIQ]

Citește în continuare

Trending