Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Cum poți asculta albumul "Amends" al trupei Grey Daze înainte de lansare

Pe 10 aprilie, vocea inconfundabilă a lui Chester Bennington va răsuna din nou în jurul lumii. Albumul ”Amends” al primei sale trupe, Grey Daze, va putea fi ascultat online înainte de lansare, în cadrul unui listening party găzduit de platforma Backstagers.

Publicat

pe

Grey Daze
Grey Daze

Nevoiți să amâne lansarea albumului "Amends" pentru 26 iunie, din cauza restricțiilor impuse de pandemie, americanii de la Grey Daze au decis să dea ocazia fanilor din lumea întregă să asculte albumul la data la care acesta trebuia să fie lansat inițial: 10 aprilie 2020. Doar pentru 24 de ore însă.

Sub hashtagul #ForYouChester, ambasadorii oficiali ai trupei din 17 țări, alături de Loma Vista Recordings, au plănuit 24 de listening party-uri exclusive. Ambasadorii vor prezenta albumul în peste 10 limbi, pentru ca oricine să poată înțelege mesajul transmis de acest material discografic.

Când are loc petrecerea de ascultare a albumului "Amends"

Petrecerea de ascultare a albumului va începe la ora 19 în România și va fi prezentată live de Diana Ciobotea, ambasadorul trupelor Linkin Park și Grey Daze și fondatoarea platformei Backstagers. Fanii pot seta deja un reminder pentru listening party, link-ul este disponibil mai jos.

Petrecerea de ascultare a albumului "Amends" by Grey Daze

"Amends" conține 11 piese din discografia trupei Grey Daze, alături de care Chester și-a făcut debutul în anii ’90. Din trupă a mai făcut parte și chitaristul Bobby Benish, decedat și el, în anul 2004 din cauza unei tumori la creier.

Cine a participat la înregistrarea albumului "Amends"

Membrilor supraviețuitori ai trupei, Sean Dowdell (tobe) și Mace Beyers (bass), li s-a alăturat chitaristul Cristin Davis și împreună au reluat procesul de reeditare a acestor cântece. Producători precum Jay Baumgardner, Esjay Jones, Kyle Hoffmann, Lucio Rubino, Sylvia Massy, Alex Aldi și Lucas D’Angelo au fost invitați să ia parte la proces, reușind să păstreze intacte vocile înregistrate de
Chester în adolescență, pe care le-au îmbrăcat în armonii, instrumente și sunete care insuflă viață nouă în compozițiile vechi, dar mai actuale acum ca niciodată.

La album și-au adus contribuția mai mulți muzicieni prieteni de-ai lui Chester sau artiști pe care acesta i-a apreciat. Ryan Shuck, colegul lui din trupa sa Dead By Sunrise, acum în Julien-K, Chris Traynor de la Bush, Brian "Head" Welch și James "Munky" Shaffer de la Korn, Marcos Curiel de la P.O.D., Heidi Gadd, băieții lui Sean - Brennen Brochard și Carston Dowdell - și îndrăgita solistă LP au înregistrat voci, chitare, viori sau tobe pe acest album. Dar cel mai important artist regăsit pe materialul discografic, este, de departe, fiul cel mare al lui Chester, Jaime Bennington, care cântă alături de tatăl său frumoasa baladă "Soul Song".

Procesul de înregistrare a albumului "Amends" a început cu câteva luni înainte ca Chester să plece dintre noi, fiind unul dintre ultimele sale proiecte. Munca din studio și istoria trupei au fost documentate în "Making Amends" – o serie de opt episoade lansate săptămânal. Trupa a dezvăluit ultimul episod din documentar miercurea aceasta.

VIDEO: Making "Amends"

Backstagers este o platformă dedicată tuturor celor care își doresc să-și construiască o carieră în industria muzicală, venind în sprijinul lor cu informații direct de la oamenii din spatele marilor trupe și evenimente din lume.

Trending