Urmărește-ne în Social Media

Grey Daze - Soul Song

Vocea lui Chester Bennington continuă să răsune şi la 3 ani distanţă de momentul când artistul ne-a părăsit luându-şi viaţa. O nouă piesă a trupei sale vechi, Grey Daze a apărut în ultima săptămână, iar single-ul se numeşte "Soul Song". A primit un videoclip ilustrat chiar de fiul lui Chester, Jaime Bennington. Puteţi urmări clipul în articol.

Grey Daze continuă să dăinuie chiar şi fără solistul şi cofondatorul său, Chester Bennington. "Soul Song" este al patrulea single de pe noul album al trupei, "Amends", care va sosi pe 26 iunie. Jaime Bennington a regizat şi pus în scenă clipul acestui single, proiectând trăirile sale interioare şi lumea din jur în imagini expresive. Îl vedem pe tânăr meditând, plimbându-se prin natură şi amintindu-şi de tatăl său. Secvenţe din concertele Grey Daze din anii '90 sunt intercalate cu imagini cu Jaime, dar şi peisaje superbe ale canioanelor din SUA.

Cofondatorul formaţiei americane şi toboşarul său, Sean Dowell a descris colaborarea cu Jaime ca "un moment de întregire în care şi-a amintit când l-a întâlnit pe Chester la o vârstă chiar mai mică decât a lui Jaime". Fiul lui Chester este un regizor/producător amator de filme, deci nu i-a fost greu să realizeze acest video. Noul album a putut fi ascultat de fani timp de 24 de ore în luna aprilie (pe 10 aprilie 2020). Petrecerea de ascultare a albumului a început la ora 19 în România și a fost prezentată live de Diana Ciobotea, ambasadorul trupelor Linkin Park și Grey Daze și fondatoarea platformei Backstagers.

Backstagers este o platformă dedicată tuturor celor care își doresc să-și construiască o carieră în industria muzicală, venind în sprijinul lor cu informații direct de la oamenii din spatele marilor trupe și evenimente din lume. "Amends" are 11 piese, majoritatea reînregistrate pornind de la melodii originale ale trupei din anii '90.

Grey Daze este o formaţie de rock alternativ şi grunge, care a luat fiinţă în Phoenix în 1993. Chester Bennington a fost printre membri fondatori, iar în 1994 apărea primul album, "Wake Me". În 1997 a debutat albumul "... No Sun Today". În 1998 Chester părăsea trupa şi intră în grupul Xero, viitorul Linkin Park. Grey Daze a mai continuat să existe câţiva ani cu schimbări de componenţă, iar în anul 2000 a lansat discul "Seven Days", pentru a se destrăma complet în 2001.

În 2002 Chester a încercat să reunească Grey Daze, dar de abia în iunie 2017 s-au aliniat astrele şi au reuşit artiştii să se sincronizeze în componenţa originală. Sinuciderea lui Chester din iulie 2017 a pus totuşi capăt proiectului, iar grupul începuse să lucreze deja la un album nou. Track-urile rămâne au fost finalizate alături de chitaristul şi basistul Korn, Chris Traynor de la Bush şi Jamie Bennington, fiul lui Chester.

PUBLICITATE
Comentarii

Muzică nouă

Vocea lui Chester Bennington se aude pe o piesă nouă a trupei Grey Daze, "Saturation"

Înainte de a face istorie cu Linkin Park, Chester Bennington a fost solistul unei formaţii numite Grey Daze. Trupa cânta mai degrabă grunge decât rock alternativ şi surprinde prin lansarea de material discografic nou, în frunte cu single-ul "Saturation", care se poate asculta în articol.

Publicat

pe

Grey Daze fotografie presa 2017
Grey Daze fotografie presa 2017 │ FOTO: Grey Daze

Înainte de moartea sa în 2017, Chester Bennington înregistrase câteva piese noi alături de foştii colegi de trupă, care aveau să se regăsească în parte pe albumul "Amends" lansat în 2020. Acum apare un al doilea album postum Grey Daze, numit "The Phoenix" şi care urmează să vină pe 17 iunie prin casa de discuri Lorna Vista Recordings. Toboşarul Sean Dowdwell a explicat că "Amends" a fost plin de emoţie şi reflecţie, în vreme ce noul disc va fi ceva mai intens şi mai accelerat.

Pe noul LP vom auzi nume mari, de la Dave Navarro de la Jane's Addiction până la Richard Patrick de la Filter şi fiicele lui Bennington, Lily şi Lila. "The Phoenix" are rolul de a surprinde energia şi angoasa lui Chester, cele de care lumea s-a îndrăgostit. E un album cu mult mai multe ţipete prelungite şi vocalize aşa cum îi plăcea artistului să facă. Videoclipul primului single, "Saturation (Strange Love)" este regizat de către Marc Silverstein.

În clip îl vedem pe Chester cu plete, în anii '90, când era un tânăr plin de speranţe, aspiraţii, dar şi nesiguranţă. Abilitatea sa de a genera acele ţipete prelungite pe note era unică în lumea rock şi pentru asta l-a adorat publicul. Grey Daze a avut o primă versiune între 1994 şi 1997, perioadă în care a înregistrat şi lansat 2 albume. În 2016 şi 2017 Chester reunea trupa şi începea lucrul la material nou. În 2017 solistul şi-a luat viaţa, o pierdere inestimabilă pentru muzică şi cei dragi.

"The Phoenix" are 10 piese:

  1. Saturation (Strange Love)
  2. Starting To Fly
  3. Be Your Man
  4. Holding You (featuring Dave Navarro)
  5. Hole (featuring Lily & Lila Bennington)
  6. Drag
  7. Believe Me (featuring Richard Patrick)
  8. Anything, Anything
  9. Spin
  10. Wake Me

Într-un interviu din anul 2001 cu revista Revolver, Chester descria muzica Grey Daze ca un rock de început de ani '90. Era undeva între grunge şi rock pur. Între timp Linkin Park rămâne în standby, cu zero intenţii de a găsi un nou solist şi de a cânta fără Chester. În ultima vreme fanii l-au propus pe solistul Sum 41, Deryck Whibley ca înlocuitor.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< iul. 2022 >>
lmmjvsd
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31