Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Concertele Bike-In ar putea fi o variantă mai bună în reluarea activității concertistice, spun experții

"Normalul" evenimentelor culturale și muzicale s-a schimbat în ultimele săptămâni din cauza pandemiei de coronavirus. Organizatorii, promoterii și alți specialiști în aceste domenii s-au gândit la soluții pentru ca publicul să se poate bucura în continuare de experiența unui show live. Mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Cum ar arăta un concert Bike-In
Cum ar arăta un concert Bike-In │ FOTO: https://www.bike-in.it/ www.bike-in.it

Concertele și festivalurile și-au schimbat imaginea în ultima perioadă. Dacă anterior nu ni se părea neobișnuit să ne îngrămădim la un concert într-un club sau la un festival într-o arenă, ei bine, acum lucrurile s-au schimbat. Am învățat să ne bucurăm de livestream-uri, să ascultăm recitaluri online sau să urmărim show-urile din arhivă ale trupelor preferate, pe care le-au transmis pe platformele virtuale.

Nu este cazul României, pentru că am văzut că primul concert Drive-In a fost amânat, dar alte țări, precum Germania, Olanda, Lituania sau Statele Unite ale Americii au fost receptive la acest tip de concert. CEO-ul Live Nation, Michael Rapino, crede că evenimentele drive-in sunt esențiale pentru reluarea activității. Nu este singurul cu această părere. Și organizatorii de evenimente, promoterii, deținătorii site-urilor de bilete și, bineînțeles, artiștii sunt convinși că drives-in sunt o idee bună.

Cu toate acestea, concertele de tip drive-in nu duc lipsă de cârcotă, criticii indicând impactul asupra mediului a sute de mașini care stau în staționare cu motoarele pornite, precum și lipsa de implicare, realmente, a participanților față de un show live.

Conceptul Bike-In este prietenos cu mediul

Luând în calcul avantajele și dezavantajele acestei situații, Fulvio De Rosa, directorul promotorului Shining Production, cu sediul în Milano, crede că are răspunsul: Bike-In, un nou concept de eveniment ce le permite concertiștilor să-și aducă bicicletele la un show live, permițându-le să trăiască tradiționala experiență a unui concert în aer liber. De Rosa, care se află în procesul de a strânge finanțare pentru această idee, subliniază avantajele Bike-In în comparație cu un show-urile Drive-In:

„În ultimele zile s-a vorbit mult despre revenirea cinematografelor <<drive-in>> , dar preferăm să ne gândim la ceva care, mai presus de toate, ar trebui să fie ecologic și ușor de repartizat. Așa s-a născut Bike-In. Concertele Bike-In le permit fanilor să se bucure de muzică în timp ce respiră aer curat și sunt adaptabile la orice spațiu, inclusiv parcuri și alte spații verzi".

Potrivit unui document de prezentare, evenimentele Bike-In ar permite fanilor să își aleagă propriul loc în spațiul evenimentului, având la dispoziție trei opțiuni:

  • un singur loc pentru o persoană și o bicicletă;
  • pentru mai multe persoane și biciclete;
  • "loc premium" pe o platformă ridicată care include servicii precum mâncare și băuturi.
Locuri concert Bike-In

Locuri concert Bike-In │ FOTO: https://www.bike-in.it/ www.bike-in.it

Fiecare loc are propriul său suport pentru biciclete și este situat la o distanță sigură față de ceilalți pentru a asigura distanțarea socială.

Între timp, guvernul italian a anunțat că evenimentele muzicale, fără servicii de mâncare și băutură, cu limite stricte de capacitate și măsuri de distanțare socială, pot fi din nou organizate începând cu 15 iunie.

Trending