Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Lakeetra Knowles în audițiile de la X Factor 2020Rudă cu Beyoncé, Lakeetra Knowles a cucerit juriul de la X Factor 2020 - VIDEO Juriul X Factor 2020X Factor 2020 a ajuns la cea de-a opta rundă de audiții; citește rezumatul emisiunii Eddie Vedder (Pearl Jam) cântând la MTV Unplugged (1992)Urmărește emblematicul concert Pearl Jam de la MTV Unplugged - VIDEO Măștile din Finala Masked Singer RomâniaLeoaica, Corbul, Panda sau Căpcăunul din Finala Masked Singer România îl fac pe Codin Maticiuc să-și recunoscă obsesia Whitney Houston în videoclipul ”I Will Always Love You”Un videoclip Whitney Houston a depășit pragul de un miliard de vizualizări pe YouTube Brian May este "recunoscător să fie în viață" după o hemoragie la stomac

Slipknot a lansat albumul "We Are Not your Kind": agresivitate, extra mixaj şi un vibe de Halloween

După o îndelungă aşteptare şi multe teasere, Slipknot a lansat în sfârşit albumul cu numărul 6, "We Are Not Your Kind". Cu un nume născut dintr-un vers al single-ului "All Out Life" de anul trecut, acest LP este în acelaşi timp foarte Slipknot, dar şi foarte diferit de ce am auzit până acum.
Slipknot Coperta Album We Are Not Your Kind 2019

Slipknot Coperta Album We Are Not Your Kind 2019 │ FOTO: Slipknot

Înainte de lansarea lui "We Are Not Your Kind", am putut asculta single-uri precum "Birth of the Cruel", "Unsainted" şi "Solway Firth". Slipknot a inaugurat şi noi măşti atunci când a început turneul cu câteva luni în urmă, finisate apoi şi accesorizate cu noi costume albe în ultimele săptămâni. Într-o mare măsură grupul american de 9 muzicieni nu mai este la fel, dar a încercat tot posibilul să aducă înapoi agresivitatea de pe materialul "Iowa" din 2001 pe noul disc. Asta la 20 de ani de la primul LP din carieră...

Au trecut 5 ani de la LP-ul ".5: The Gray Chapter", iar Slipknot a schimbat un percuţionist şi Corey Taylor a ajuns purtătorul de cuvânt neoficial al lumii rock. A ajuns cumva preferatul tabloidelor care mai acoperă şi rock-ul uneori şi nu ştim sigur dacă asta îl deranjează sau încântă. Solistul a avut propriul "meci" cu tabloidele care l-au urmărit pe parcursul divorţului său şi al noii poveşti de dragoste, care în curând va culmina cu o nuntă.

Dar noul album nu este doar despre asta, deşi agresivitatea unor versuri e clar îndreptată spre cei care îşi bagă prea mult nasul în familia Knot. "We Are Not Your Kind" are 14 piese şi nu te poţi desprinde de senzaţia că asculţi o coloană sonoră de film horror atunci când dai play. Sunt şi câteva interludii care te introduc în atmosferă, iar sample-urile mixate ale DJ-ului , care erau înnebunitoare pe primele LP-uri au revenit, poate chiar prea mult, acoperind virtuozitatea chitariştilor şi basistului uneori.

Iată tracklist-ul noului album:

 1. Insert Coin
 2. Unsainted
 3. Birth of the Cruel
 4. Death Because of Death
 5. Nero Forte
 6. Critical Darling
 7. A Liar's Funeral
 8. Red Flag
 9. What's Next
 10. Spiders
 11. Orphan
 12. My Pain
 13. Not Long for This World
 14. Solway Firth

Corey Taylor cântă mai des "curat" decât înainte şi parcă niciodată nu am avut atâtea piese cu aer de baladă pe un LP Slipknot. "A Liar's Funeral" pare spre exemplu un "Snuff 2.0", iar "Not Long For This World" aduce cu "Circle", combinat cu un aer puternic de Stone Sour, celălalt proiect muzical al lui Corey. Corey Taylor a canalizat în muzică cele 18 luni de suferinţă prin care a trecut după despărţirea de soţia sa, Stephanie Luby. Cei doi au fost împreună între anii 2009 - 2016.

Taylor a trebuit să se reconstruiască sufleteşte şi în acea perioadă a scris versurile pentru noul album. Conflictul din 2019 cu percuţionistul Chris Fehn a pus sare pe răni, dar familia Knot a rămas unită, iar maggots (numele dat fanilor trupei) sunt mai încântaţi ca oricând de piesele noi. E de ajuns să ne uităm la hype-ul din social media şi vizualizările de pe YouTube şi vom vedea că Slipknot a rămas un nume uriaş în metal.

Recenziile noului album sunt majoritar pozitive, deşi secţiunile prea blânde, baladele sau porţiunile instrumentale sunt numite un act de "auto sabotaj", mai degrabă decât să ajute conceptul LP-ului. Duritatea e totuşi la posturi, ca şi chitarele "răguşite".

Citește mai multe despre Corey TaylorSlipknot
Alex Stănescu este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Cum a fost compusă "Mariola", piesa lui Minelli, devenită hit internațional

Piesa "Mariola", ce poate fi ascultată atât pe posturile de radio din România, cât și din afara țării, este compusă...

Închide