Urmărește-ne în Social Media

Corey Taylor - We Are the Rest

Corey Taylor a lansat piesa "We Are the Rest", al patrulea single de pe noul său album, "CMF2". Ne mai despart doar câteva zile de debutul acestui LP, pe care îl vom putea savura începând cu ziua de vineri, 15 septembrie.

Corey Taylor îşi îmbrăţişează metalistul interior pe acest track, care e în acelaşi timp foarte Slipknot şi foarte Stone Sour. E o piesă foarte animată, în care chitara nu ia nici măcar o pauză. Are şi câteva părţi care sună a imn urlat pe stadion de către fani. E clar că e un single cât se poate de fredonabil, deşi unele părţi ţipate de Corey sunt foarte Slipknot. Sunt şi veleităţi punk neaşteptate pe acest track, dar la cât de versatil e solistul, nu ne mai miră nimic.

Videoclipul "We Are The Rest" e simpluţ, e practic o înşiruire de ipostaze ale lui Corey Taylor alături de colegii cu care cântă live piesele sale solo. Ei apar în studio, cu un filtru albastru blurat aplicat peste chip şi fundal. Au fost momente când am auzit elemente în stil Green Day sau Sum 41, deci nu cred că greşesc când spun că acum Corey s-a orientat şi spre latura sa punk. Nu a uitat totuşi de solo-urile metal creative.

Corey Taylor îşi anunţa al doilea album solo la început de an 2023, "CMF2" şi promitea un sunet mult mai dur. Apoi începeau lansările de single-uri, cu "Beyond", în care Corey apărea cu un petec de pirat pe ochi, urmat de "Post Traumatic Blues", care suna puternic a Stone Sour. Al treilea single a fost "Talk Sick", care dezvăluia influenţele punk.

"CMF2" este primul album scos de Taylor împreună cu casa de discuri BMG şi primul care poartă şi semnătura propriei case de discuri (Decibel Cooper Recordings). "CMF2" a fost produs de către Jay Ruston, care a colaborat cu Anthrax, Steel Panther, Amon Amarth. Tot el se ocupase şi de albumul Stone Sour din 2017 "Hydrograd", dar şi de primul album solo al lui Corey Taylor, "CMFT".

Despre colaborarea cu Jay Ruston, Corey afrma că împreună ei doi au idei excelente, o energie grozavă şi sunt gata să încerce orice. Sunt surprins (şi nu prea) să aflu că solistul Slipknot a fost omul bun la toate pe al doilea LP solo al său. Cântă la chitară ritm, la pian şi chiar mandolină. "CMF2" include 13 piese şi se axează pe exprimentare şi curaj, asumarea de risc care l-a făcut pe Corey mare.

A vândut 12 milioane de albume cu Slipknot şi milioane bune şi cu Stone Sour.

Iată tracklist-ul lui "CMF2":

01. The Box
02. Post Traumatic Blues
03. Talk Sick
04. Breath Of Fresh Smoke
05. Beyond
06. We Are The Rest
07. Midnight
08. Starmate
09. Sorry Me
10. Punchline
11. Someday I'll Change Your Mind
12. All I Want Is Hate
13. Dead Flies

Au trecut doar 3 ani de la albumul solo "CMFT" din 2020 şi solistul Slipknot nu pare a fi epuizat ideile şi energia. În studio e alături de basistul Elliot Lorango, toboşarul Dustin Robert şi chitariştii Christian Martucci şi Zach Throne.

PUBLICITATE
Comentarii

Muzică nouă

Corey Taylor a lansat single-ul "Talk Sick" de pe al doilea album solo

Corey Taylor îşi continuă lansările de single-uri de pe noul său album solo, "CMF2". De această dată ascultăm o piesă ceva mai punk rock numită "Talk Sick". Solistul Slipknot continuă să cânte despre disesiunile între oameni şi toxicitatea discursului modern.

Publicat

pe

Videoclip Corey Taylor Black Eyes Blue
Videoclip Corey Taylor Black Eyes Blue │ FOTO: Corey Taylor

Până acum am ascultat de pe noul album solo "CMF2" single-ul "Beyond", care e mai degrabă unul mid tempo, plus melodia "Post Traumatic Blues". Aceea sună chiar a Slipknot, ceea ce nu e rău deloc. "Talk Sick" are ceva de Stone Sour, dar e şi un pic mai muşcătoare. Riff-ul principal sună a sudul Statelor Unite, are ceva bluesy şi avem şi un solo plăcut şi ceva influenţe punk.

Plus un breakdown nervos spre final, moştenit de la Slipknot aş spune. Corey Taylor a spus în comunicatul de presă legat de lansarea single-ului că acea chitară plăcută de la început a fost cântată cu ajutorul unei boxe de mărimea unei ceşti de cafea. Asta a generat acel sunet violent, asemănat cu momentul când eşti înţepat de albine care dansează în ritm de Sex Pistols.

Iată ce a mai spus Corey Taylor despre single:

Este un element de regurgitare spirituală, încercarea de a te curăţa de demonii care se agaţă de tine din cauza fostelor relaţii, romantice sau de alt fel. Îţi dai seama că acei oameni scot afară din tine o latură negativă, pe care nu o vrei neapărat în viaţa ta. E despre a scoate boală din tine, a elimina "buba".

Al doilea albm solo al lui Corey Taylor, "CMF2", urmaşul lui "CMFT" din 2020 va sosi pe 15 septembrie prin casa de discuri Decibel Cooper Recordings. Ea este de altfel proiectul personal al lui Corey. Se poate precomanda pe CD şi vinil, plus se va putea asculta pe reţelele de streaming. Ce a mai făcut Corey Taylor în ultimul an?

A lansat un EP surpriză, "Adderal" cu Slipknot la început de vară, după ce ne oferise albumul "The End So Far" în 2022. Tot în 2022 trupa a venit la Bucureşti pentru un super show la Romexpo.

Citește în continuare

PROMO

Descoperă laptopul pentru creatori ASUS Zenbook Pro 14 OLED