Urmărește-ne în Social Media

Corey Taylor - Beyond

Corey Tylor se alătură unui grup de saltimbanci şi circari în cel mai nou videoclip al său, "Beyond". Piesa este un single de pe noul său album solo, "Beyond", care sună mai aproape de rock clasic decât Stone Sour sau Slipknot.

Noul single al solistului Slipknot a sosit odată cu data de lansare a albumului solo "CMF2". De fapt "Beyond" datează din 2006, când a compus Corey Taylor piesa, ţinută în arhive pentru unul dintre proiectele sale muzicale. Acum şi-a atins potenţialul maxim, cu multiple straturi de chitară şi o voce dramatică, intensă.

Corey descrie acest single ca "agresiv şi romantic", dar îl vede acum la maturitate şi ca o melodie de apropiere şi comuniune. Mai mult de atât, aduce şi masele împreună şi artistul vrea ca asculatatorii să se gândească şi dincolo de ceea ce le imprima muzicianul. Videoclipul este semnat Dale "Rage" Resteghini, care a mai regizat clipuri pentru Hatebreed, Five Finger Death Punch şi Trivium. În el îl vedem pe Taylor pe jumătate Mad Max, pe jumătate Uncle Sam, fiul pierdut al Americii.

Îl însoţeşte un grup de saltimbanci, rebeli, circari şi chiar figuri mascate care amintesc de colegii săi de la Slipknot. Îl vedem în videoclip pe Corey în postura de chitarist, în special la solo-ul dinspre final de piesa. E un track foarte prietenos cu radio-ul şi se pretează la reascultări multiple. Corey interacţionează în videoclp cu versiuni ale sale din diferite etape ale vieţii şi de diferite vârste, ele înconjurându-l şi bântuindu-l.

Noul album, "CMF2" se lansează pe 15 septembrie prin Decibel Cooper şi BMG. Va include balade, piese heavy, piese electrice, piese acustice, va fi un "hibrid haotic", a promis artistul. "CMFT" a debutat în 2020 şi a inclus 13 piese, printre care colaborări cu Tech N9ne şi Kid Bookie, dar şi cu Christian Martucci.

Single-uri de pe acel LP au fost "Black Eyes Blue", "CMFT Must Be Stopped" şi "HWY 666". Recenzorii i-au dat albumului 3.5 sau 4 stele din 5.

PUBLICITATE
Comentarii

Muzică nouă

Corey Taylor a lansat single-ul "Talk Sick" de pe al doilea album solo

Corey Taylor îşi continuă lansările de single-uri de pe noul său album solo, "CMF2". De această dată ascultăm o piesă ceva mai punk rock numită "Talk Sick". Solistul Slipknot continuă să cânte despre disesiunile între oameni şi toxicitatea discursului modern.

Publicat

pe

Videoclip Corey Taylor Black Eyes Blue
Videoclip Corey Taylor Black Eyes Blue │ FOTO: Corey Taylor

Până acum am ascultat de pe noul album solo "CMF2" single-ul "Beyond", care e mai degrabă unul mid tempo, plus melodia "Post Traumatic Blues". Aceea sună chiar a Slipknot, ceea ce nu e rău deloc. "Talk Sick" are ceva de Stone Sour, dar e şi un pic mai muşcătoare. Riff-ul principal sună a sudul Statelor Unite, are ceva bluesy şi avem şi un solo plăcut şi ceva influenţe punk.

Plus un breakdown nervos spre final, moştenit de la Slipknot aş spune. Corey Taylor a spus în comunicatul de presă legat de lansarea single-ului că acea chitară plăcută de la început a fost cântată cu ajutorul unei boxe de mărimea unei ceşti de cafea. Asta a generat acel sunet violent, asemănat cu momentul când eşti înţepat de albine care dansează în ritm de Sex Pistols.

Iată ce a mai spus Corey Taylor despre single:

Este un element de regurgitare spirituală, încercarea de a te curăţa de demonii care se agaţă de tine din cauza fostelor relaţii, romantice sau de alt fel. Îţi dai seama că acei oameni scot afară din tine o latură negativă, pe care nu o vrei neapărat în viaţa ta. E despre a scoate boală din tine, a elimina "buba".

Al doilea albm solo al lui Corey Taylor, "CMF2", urmaşul lui "CMFT" din 2020 va sosi pe 15 septembrie prin casa de discuri Decibel Cooper Recordings. Ea este de altfel proiectul personal al lui Corey. Se poate precomanda pe CD şi vinil, plus se va putea asculta pe reţelele de streaming. Ce a mai făcut Corey Taylor în ultimul an?

A lansat un EP surpriză, "Adderal" cu Slipknot la început de vară, după ce ne oferise albumul "The End So Far" în 2022. Tot în 2022 trupa a venit la Bucureşti pentru un super show la Romexpo.

Citește în continuare