Urmărește-ne în Social Media

Slipknot - Hive Mind

Slipknot nu putea rămâne inactivă tocmai în luna Halloween-ului şi începe petrecerea devreme odată cu lansarea videoclipului "Hive Mind". Este un track extras de pe albumul "The End, So Far", lansat în 2022.

"Hive Mind" pare a avea o pasiune pentru cranii şi disecţia lor, acest fiind laimotivul videoclipului. Au fost alese figuri feminine inocente, călugăriţe şi puştoaice pentru a consuma conţinutul acelor capete victimizate. Cumva în ciuda temei gory, "organele" au lăsate în mod deliberat false, fabricate din jeleu, pentru a ţine totul SFW şi fără avertizare 18+ la început de clip.

Ca de fiecare dată, acest videoclip a fost regizat de către percuţionistul şi membrul fondator al formaţiei Slipknot, M. Shawn "Clown" Crahan.

"The End, So Far" a debutat în septembrie 2022 prin Roadrunner Records, fiind succesorul lui "We Are Not Your Kind", lansat în 2019. Avem de-a face cu un final de drum, deoarece LP-ul din 2022 e ultimul alături de casa de discuri cu care Corey and co colaborează din 1998.

La început de vară Slipknot ne-a oferit şi un EP surpriză, "Adderall", cu 6 piese. Imediat după ce lansase un clip misterios, "Death March".

Corey e foarte ocupat în ultima vreme cu turneul de promovare a celui de-al doilea album solo al său, "CMF2". Acest album a debutat pe 15 septembrie 2023,

În iunie 2023 Slipknot a anunţat cooptarea unui nou clăpar, după ce plecase Craig Jones. Slipknot avusese deja primul concert cu membrul misterios pe 7 iunie la festivalul Nova Rock din Austria.

Prin 2019 a fost dat afară din trupă Chris Fehn, percuţionist şi component al grupului de la debut, din 1998. El dăduse în judecată grupul, afirmând că nu fusese compensat în mod corect pentru contribuţia sa.

Comentarii

Muzică nouă

Slipknot anunţă prima piesă compusă alături de noul toboşar, "Long May You Die"

Atunci când Eloy Casagrande, fostul toboşar Sepultura s-a alăturat celor de la Slipknot la început de an 2024, una dintre "probe" a fost să vină cu idei originale de compoziţie. Din acel "jamming" s-ar fi născut deja o nouă piesă, confirmată de Slipknot.

Publicat

pe

Noua melodie Slipknot înregistrată alături de noul toboşar, Eloy Casagrande se numeşte "Long May You Die". Într-un interviu acordat unei publicaţii din Brazilia, Eloy a făcut aluzie la faptul că el şi colegii săi noi au lucrat deja la material împreună. El consideră că asta a fost parte din "interviul de angajare".

Corey Taylor and co au "aruncat cu idei" spre muzician pentru a vedea la ce nivel de compoziţie se află. De altfel percuţia este o parte vitală din sound-ul trupei Slipknot, care se pregăteşte să aniverseze 25 de ani de la lansarea primului album. Casagrande a clarificat şi că încă învaţă cum funcţionează dinamica din trupă şi că încă nu îi e clar cum merg lucrurile când vine vorba despre înregistrări şi piese noi.

Ce e cert e că Slipknot nu simte presiunea să lanseze material nou. Ultimul LP a fost "The End, So Far", lansat în 2022 şi promovat inclusiv printr-un concert în România, desfăşurat la Romexpo, cu Jinjer în deschidere. Apoi Slipknot a lansat şi un EP surpriză în vara lui 2023, "Adderall", cu 6 piese pe el.

Slipknot a avut până acum 3 concerte cu Eloy, iar în toate s-a întors la costumele portocalii-roşiatice din 1999 şi la primele măşti. Slipknot s-a despărţit de toboşarul Jay Weinberg în noiembrie 2023 şi în ultimele 2 luni a tot dat indicii despre noul toboşar. Motivul despărţirii a fost "diferenţa de direcţie creativă".

Weinberg a fost cooptat între timp de Suicidal Tendencies şi Infectious Grooves.

Eloy Casagrande este un baterist brazilian cunoscut pentru activitatea sa în trupa de heavy metal Sepultura. Născut pe 29 ianuarie 1991, Eloy a devenit remarcat în lumea muzicală la o vârstă fragedă datorită abilităților sale tehnice impresionante și a stilului energic de a cânta la tobe. Înainte de a se alătura Sepultura în 2011, a câștigat notorietate după ce a câștigat concursul Modern Drummer's Undiscovered Drummer Contest la vârsta de 13 ani, în 2004. De asemenea, a colaborat cu diverse alte proiecte și artiști, demonstrând o versatilitate remarcabilă.

Citește în continuare