Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Concurenții care au trecut de cel de-al doilea episod X Factor 2020 - captură ecranX Factor 2020: Ce concurenți au trecut mai departe după cel de-al doilea episod Trupa Super 4 la X Factor 2020 - captură ecranSuper 4 sunt italienii care au venit să cucerească X Factor România 2020 - VIDEO South Park prezintă "The Pandemic Special"South Park va lansa un episod de o oră despre COVID-19 - TRAILER Videoclip Madonna Swae Lee CraveMadonna își va regiza propriul film biografic Bucharest - One Heart. One StoryiMapp Bucharest 2020 se ține online, în cadrul proiectului Bucharest - One Heart. One Story Tudor Chirilă - E și treaba meaTudor Chirilă la debutul anului școlar 2020: "Practicile și atmosfera din școli nu sunt propice actului de învățare"

Khalid a lansat albumul "Free Spirit", un LP al maturizării pentru artist

Khalid, unul dintre cele mai proaspete proiecte muzicale din SUA, a lansat al doilea album din carieră, sub numele de "Free Spirit". Acesta vine după albumul de debut "American Teen" din 2017 şi marchează o nouă etapă în cariera artistului.
Coperta Album Khalid Free Spirit

Coperta Album Khalid Free Spirit (foto: Khalid)

"Free Spirit" este al doilea album de studio al lui Khalid, lansat pe 5 aprilie 2019 prin RCA Records. A sosit împreună cu un scurt metraj cu acelaşi nume, regizat de către Emil Nava. Artistul de 21 de ani a scris scenariul acelui material video împreună cu Nava, iar filmul rezultat îi are ca protagonişti pe cântăreţul R&B Dizzay Fae şi actorul Judah Lang, din "Skate Kitchen". Pe parcursul a 46 de minute cunoaştem o gaşcă de elevi de liceu care pleacă într-o excursie, iar jumătate din dialog este improvizat.

Revenind la noul LP, dacă primul album al lui Khalid era compus din perspectiva unui adolescent, "Free Spirit" e ceva mai matur. Acum artistul este mai faimos şi a fost foarte prolific în ultimii ani, între concerte internaţionale, un EP şi compoziţia a 17 piese pentru discul nou. Până acum am putut asculta single-uri precum "My Bad", "Self", "Better" dar şi cel mai promovat track, "Talk", compus de Khalid şi Disclosure.

Nu lipsesc colaborările, precum "Outta My Head", realizată cu John Mayer şi "Heaven", la care şi-a adus aportul Father John Misty.

Iată cum arată tracklist-ul noului album, Khalid - "Free Spirit":

 1. Intro
 2. Bad Luck
 3. My Bad
 4. Better
 5. Talk
 6. Right Back
 7. Don’t Pretend f. SAFE
 8. Paradise
 9. Hundred
 10. Outta My Head f. John Mayer
 11. Free Spirit
 12. Twenty One
 13. Bluffin’
 14. Self
 15. Alive
 16. Heaven
 17. Saturday Nights

În luna martie a acestui an, Khalid a lansat videoclipul piesei "Talk", cu o cromatică deosebită. La final de an 2018 vedeam un alt clip, de această dată plin de emoţie, pentru piesa "Youth". Acum muzicianul din Georgia se pregăteşte de turneul "Free Spirit World Tour", care include 32 de concerte în marile arene din State. Cântăreţul R&B a descris noul material drept "întunecat, dar nu atât de întunecat încât să îţi afecteze starea de spirit". Este un disc cu armonii, melodii şi chitară optimistă totuşi, cu un beat de "spirit liber".

Khalid, pe numele său complet Khalid Donnel Robinson este un cântăreţ şi compozitor american din Fort Stewart, Georgia, SUA. Single-ul său de debut se numeşte "Location" şi a sosit în iulie 2016. A urcat direct pe locul 16 în Billboard Hot 100, fiind certificat cu 4 discuri de platină. Cu o familie activă în domeniul militar, Khalid a preferat să fie un rebel, mergând pe direcţia teatrului muzical şi a studiilor muzicale în liceu. Primele sale piese au fost postate pe Soundcloud.

Citește mai multe despre Khalid
Alex Stănescu este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Ascultă noua piesă The Mono Jacks, "Please Don't" - AUDIO

The Mono Jacks ne face primăvara mai bună lansând o nouă piesă, intitulată "Please Don't". Acest track a debutat pe...

Închide