Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Evanescence cântă la Arenele Romane pe 15 septembrie

Evanescence revine în România pe 15 septembrie pentru un concert la Arenele Romane. Una dintre cele mai apreciate trupe de rock din SUA revine în ţara noastră la 2 ani după reprezentaţia din 2017, tot de la Arenele Romane. Află detalii despre concert şi despre bilete în articol.

Publicat

pe

Concert Evanescence la Arenele Romane din București pe 29 iunie 2017

Formaţia cunoscută pentru timbrul unic al solistei Amy Lee, dar şi pentru balade pline de tristeţe de la început de mileniu va concerta la Bucureşti în toamnă. Biletele se vor pune în vânzare vineri, pe 3 mai pe www.iabilet.ro începând cu ora 10:00. Primele 300 de bilete vor avea preţ special.

Grupul vine după un experiment muzical, prin albumul "Synthesis". Evanescence a reorchestrat piese vechi şi a compus unele noi, adăugând un element orchestral track-urilor. "Bring Me to Life" a primit astfel un suflu nou şi extra dramatism, prin viorile combinate cu un mixaj complet nou din studioul de înregistrări.

Pe lângă piesele clasice, trupa a lansat şi noutăţi, precum "Imperfection", o melodie despre imperfecţiunea care ne defineşte ca fiinţe umane. Videoclipul său a fost un scurt metraj emoţionant, cu o fetiţă pierdută în prim plan şi Amy Lee privind-o ca un înger păzitor. Am putut asculta şi "Lacrymosa" în varianta orchestrală, dar şi colaborarea cu Lindsay Stirling "Hi-Lo".

În 2018 grupul a lansat DVD-ul "Synthesis Live", pe care puteţi vedea cele mai speciale momente live din turneul dedicat albumului orchestral.

Evanescence are zeci de milioane de albume vândute în toată lumea şi a primit 2 premii Grammy în 2004 pentru piesa "Bring Me to Life", la categoriile "Best New Artist" şi "Best Hard Rock Performance". Albumul "Fallen" a fost certificat cu Platină în toată lumea şi a reuşit să rămână în topul Billboard pentru mai bine de un an.

A fost urmat de încă un LP de succes, "The Open Door" din 2006, cu hituri ca "Lithium" sau "Sweet Sacrifice". În 2011 apărea materialul discografic "Evanescence", care a ajuns pe primele locuri în Australia, Canada şi Marea Britanie.

Biletele se găsesc în format electronic începând cu vineri, 3 mai de la ora 10:00 pe www.iabilet.ro şi în magazinele Flanco, Diverta, Cărtureşti, Metrou Unirii 1, Muzica, IQ BOX, Uman, Libmag, Casa de Balet şi pe terminalele Selfpay. Iată categoriile de bilete:

  • Teren (fără loc, în faţa scenei) - 229 lei în earlybird, 259 în presale şi 280 la intrare
  • Premium (cu loc) - 319 lei în earlybird, 349 lei în presale şi 380 la intrare
  • Acces General (cu loc) - 139 lei în earlybird, 159 lei în presale şi 180 lei la intrare

Perioada earlybird este limitată la primele 300 de bilete din fiecare categorie. Aici poţi afla impresii de la ultimul concert Evanescence în România, cel din 2017, de la Arenele Romane.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Concerte duminică, 15 septembrie 2019

Evanescence

Loc
Arenele Romane
PUBLICITATE
Comentează

Industria muzicala

Videoclipul Evanescence filmat în România a trecut de 1 miliard de vizualizări

Una dintre piesele care au definit rock-ul alternativ de la început de mileniu a fost "Bring Me to Life" de la Evanescence. Puţină lume ştie totuşi că videoclipul său a fost filmat la Bucureşti în 2003, iar acum România contribuie la un record, deoarece clipul tocmai a trecut de 1 miliard de vizualizări pe YouTube.

Publicat

pe

Videoclip Evanescence Bring Me To Life
Videoclip Evanescence Bring Me To Life │ FOTO: Evanescence

"Bring Me to life" a fost difuzat în rotaţie continuă pe MTV şi alte posturi de muzică, atunci când a apărut în 2003. A fost un mega hit al trupei, poate cel mai mare din cariera Evanescence. Mărturisesc că spre ruşinea mea nu ştiam că videoclipul a fost filmat în România, dar am aflat acest lucru chiar de la Amy Lee, care a povestit momentul la concertul de la Arenele Romane din 2019. Artista şi-a făcut primul paşaport special pentru a călători în ţara noastră şi a filma clipul.

Filmările au avut loc la Hotel Rembrandt din Bucureşti şi puteţi găsi un making of mai jos. În clip apar pe lângă Amy Lee şi colegii de trupă şi solistul Paul McCoy de la trupa 12 Stones.

"Bring Me to Life" a fost cel mai de succes single de pe albumul de debut Evanescence, "Fallen". A ajuns pe locul întâi în Alternative Airplay Chart şi chiar pe locul 11 în topul Billboard Mainstream Rock. În Billboard Hot 100 a ocupat locul 5. Single-ul a primit 3 discuri de platină în SUA şi a adus trupei un premiu Grammy pentru "Cea mai bună reprezentaţie rock".

Un boost al popularităţii acestui track a venit prin includerea sa pe coloana sonoră a filmului "Daredevil", cu Ben Affleck în rol principal. Ulterior obţinea două discuri de platină în Australia şi în mod inedit prindea şi topuri de rock creştin, versurile sale fiind interpretate ca o aluzie la învierea lui Iisus.

Videoclipul "Bring Me to Life" a fost regizat de către Philipp Stolzl, iar Amy Lee a făcut o impresie atât de bună ca protagonistă cu imagine goth ca a primit oferte să joace în filme. Amy nu a avut nevoie de dublură sau cascadori, fiind agăţată de braţul lui Paul ore întregi pentru filmări.

Momentul istoric al atingerii miliardului de vizualizări a venit pe 1 februarie 2022, la 13 ani de când clipul a fost urcat pe YouTube, în 2009. Evanescence va reveni la Bucureşti în iunie 2022.

Citește în continuare

Muzică nouă

Evanescence a lansat piesa "Across the Universe", cover după Beatles

Probabil aţi remarcat în ultimele zile o efervescenţă a marilor artişti pe tema trupei Beatles. În această perioadă de sărbători şi relaxare muzicienii au putut urmări documentarul lui Peter Jackson, "Get Back" şi îi aduc tributuri în fel şi chip. Evanescence spre exemplu a lansat piesa "Across the Universe", cover după una dintre cele mai apreciate piese The Beatles.

Publicat

pe

Coperta single Evanescence Across the Universe
Coperta single Evanescence Across the Universe │ FOTO: Evanescence

Noul track a debutat pe 17 decembrie şi este un cover cu un puternic element orchestral, amintind de perioada "Synthesis" de la Evanescence. "Across the Universe" sună a melodie de pe coloana sonoră a unui joc video sau a unui film. Personal mi-a amintit de filmul "Across the Universe", construit din piese Beatles pentru a spune povestea unor tineri îndrăgostiţi în vremea războiului din Vietnam şi a protestelor şi mişcării hippie din anii '70. O are pe Evan Rachel Wood în rol pivotal.

Similaritatea cu perioada "Synthesis" nu este o coincidenţă, deoarece piesa a fost interpretată în premieră în cadrul turneului cu acelaşi nume din 2018. Fanii cunoşteau doar versiunea live a acestui cover, care a aprut pe discul doi din colecţia "A Live Session From Rock Falcon Studio". Ei bine în decembrie 2021 coverul legendei britanice a primit şi o versiune de studio, pe care fanii o pot savura, cu o orchestraţie perfect înregistrată.

Ultimul album lansat de Evanescence a fost "The Bitter Truth", care a debutat pe 26 martie 2021. A ajuns pe locul 4 în topurile din UK şi a fost cel mai bine vândut album rock şi rock alternativ din SUA la începutul anului conform Nielsen Music Connect. A prins şi top 10 iTunes în 22 de ţări. Materialul a fost înregistrat pe parcursul pandemiei şi reflectă o realitate întunecată pe care am trăit-o cu toţii în lockdown. Muzica a fost produsă de Nick Raskulinecz, acelaşi "maestru al butoanelor" care a lucrat şi la albumul "Evanescence" din 2011.

Evanescence va reveni la Bucureşti în iunie 2022, urmând a cânta la Arenele Romane. Acolo i-am văzut pe Amy Lee and co în septembrie 2019, pentru a cincea oară în ţara noastră. Atunci am aflat că solista şi-a făcut primul paşaport pentru a veni în România, unde a filmat clipul pentru hitul "Bring Me to Life".

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< mai 2022 >>
lmmjvsd
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Trending